Dendermondse Gazellen gaan zaterdag voor titel en beker

rugby

De Gazellen van Dendermonde gaan zaterdag a.s. op de Kleine Heizel niet enkel voor een 4de landstitel op rij, maar ook voor een onvervalste dubbel (titel & beker).

Het wordt ook de tweede ‘classico’ op rij, want tegenstander is opnieuw RC Leuven, dat het Dendermonde in de Bekerfinale knap lastig maakte.

Ook Frameries verkocht zondag, op een stoffig terrein, zijn huid bijzonder duur in de halve finale van het kampioenschap in de hoogste afdeling. De Henegouwse “Coumères” hielden gelijke tred tot de rust (9-10), maar moesten in de tweede helft toch de wet van de sterkste ondergaan. De landskampioen haalde het nog relatief makkelijk met 9-22, en zal zaterdag proberen de dubbel binnen te halen. Dat zou dan voor het eerst zijn, want de Gazellen, die zich vroeger ver weghielden van de Bekercompetitie, haalden dié trofee twee weken terug voor het eerst binnen.

Toch lijken de Gazellen enigszins vermoeid aan het eind van het seizoen te komen, wat wellicht garant staat voor een spannende Heizelfinale tegen de Leuvense underdog, die vast op revanche is belust voor de verloren Bekerfinale. Bij winst kunnen de Gazellen resoluut voor de triple gaan : het is hun droom om deze zomer ook Europees Kampioen Beachrugby te worden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here