Primal Creation mogelijk deze zomer op Graspop Metal Meeting

bedroomjamTrash metalband ‘Primal Creation’ wint de vierde ronde Red Bull Bedroom Jam en staat mogelijk deze zomer op Graspop Metal Meeting

Vier op een rij voor de metalbands! Deze week kwam de vierde van tien Red Bull Bedroom Jam finalisten uit de bus en opnieuw was het een metalband die de finaleplaats in de wacht sleepte. Trash metalcombo ‘Primal Creation’ verhuist met deze weekoverwinning naar de Festival Chart en is al zeker van deelname aan de grote finale in Trix, Antwerpen, op zondagnamiddag 11 mei, waar ze samen met de 9 andere finalisten zullen strijden om een plaats op Graspop Metal Meeting of Dour festival. Gisteren kregen ze in hun repetitiekot topfotograaf Koen Bauters en de Bonanza videocrew over de vloer voor een professionele fotoshoot en de opnames van een clip. Het resultaat zal maandag te zien zijn op www.redbullbedroomjam.be.

bedroomHet Kaprijkse metalzestal ‘Primal Creation’ is samen sinds 2008 en produceert een furieuze sound die het midden houdt tussen progressieve metal en goeie ouwe trash. Niet voor doetjes, zoveel is duidelijk. “We zijn buitenzinnig van vreugde met deze overwinning”, aldus een enthousiaste Ewoud Herregat, die pas vorige zomer bij de band aansloot. “Sinds de start van de competitie volgen we onze plaats in de Buzz Chart nauwgezet op. We merkten dat we elke week dicht bij de eerste plaats uitkwamen. De voorbije week kregen we dan plots steun uit onverwachte hoek en dat heeft blijkbaar een beslissende rol gespeeld.”

Beslissend was het zeker: Primal Creation schaart zich met deze overwinning als vierde metalband op rij tussen de Red Bull Bedroom Jam finalisten. Herregat: “We zijn echt gek op progressieve metal en pure trash en proberen in onze songs dan ook zoveel mogelijk snelheid, ritme en tempowissels te steken. Het resultaat is een eerder agressief geluid, al zou onze liefde voor progessieve metal toch duidelijk hoorbaar moeten zijn.”

Volgend punt op de agenda: de grote finale in Trix op zondag 11 mei, waar Primal Creation de strijd aangaat met al zeker drie andere metalbands. Maar eerst moet er nog een andere klif genomen worden. “We zijn momenteel op zoek naar een nieuwe zanger, want onze huidige frontman heeft beslist de handdoek te gooien. Maar geen nood, we hebben een aantal serieuze ‘kelen’ in de wachtkamer staan. Dus laat het duidelijk zijn: op 11 mei zullen we er helemaal klaar voor zijn.” Dat is pas zelfvertrouwen hebben! Zijn er bepaalde bands waarmee ze deze zomer graag de affiche van Graspop Metal Meetong zouden delen? “Annihilator, absoluut! We zijn enorme fans van de Canadese trashlegende, dus het zou een droom zijn om samen met die gasten op Graspop te staan. Idem voor Megadeth natuurlijk, al kijk ik persoonlijk ook heel erg uit naar Volbeat.” Staat genoteerd.

Geen paniek voor de bands die vorige week de top van de Buzz Chart niet haalden. De komende 5 weken kunnen fans en vrienden hun favoriete groep naar het festivalpodium van Graspop Metal Meeting of Dour Festival blijven stemmen. Op www.redbullbedroomjam.be vind je alle tips&tricks om je band een vliegende start te laten nemen in de Buzz Chart.

Volgende week maandag wordt op de site de vijfde winnaar bekend gemaakt.

3 REACTIES

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here