N-VA vraagt burgemeester Ninove imagoschade recht te zetten

jan lievensEind december verklaarde de burgemeester van Ninove, Michel Casteur, in de pers dat de camera’s met automatische nummerplaatherkenning er in Lede werkloos zouden bijstaan omdat het wettelijke kader zou ontbreken. Het was meteen duidelijk dat deze uitspraken elke grond van waarheid ontbraken. Door te beweren dat deze investering niet rendeert, loopt onze gemeente reputatieschade op, iets waar de burgemeester tegen moet reageren zegt N-VA-gemeenteraadslid Jan Lievens uit Groot-Lede

N-VA-gemeenteraadslid Jan Lievens kaartte de kwestie aan op de gemeenteraad van januari:

“Alle ANPR-camera’s in onze politiezone zijn wel degelijk operationeel. Dat heeft de burgemeester op onze vraag nog eens expliciet bevestigd. Maar de uitspraken van de burgemeester van Ninove raken kant noch wal en viseren specifiek onze gemeente. Lede lijdt hierdoor imagoschade. Ik heb dan ook gevraagd aan onze burgemeester om, in overleg met zijn collega in Erpe-Mere en de zonechef van de politie, een officieel schrijven te richten aan zijn Ninoofse collega om hem in kennis te stellen van de feiten en dit via de pers te laten rechtzetten.”

De veiligheidscamera’s en in het bijzonder de ANPR-camera’s zijn een cruciaal onderdeel van het veiligheidsbeleid van onze gemeente en politiezone. Lede investeert sterk via de politiezone om de inbraken, diefstallen en tal van andere misdrijven in te dijken door deze camera’s op strategische plaatsen in te planten, bvb. aan het station en aan de op- en afritten van de E40. N-VA steunt dit beleid en we volgen dit dossier strikt op in de politieraad.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here