Vlaams Belang wil uitleg van de Europese commissie

Het Vlaams belang laat weten in een persmededeling aan onze redactie dat ze tekst en uitleg willen van de Europese commissie over de subsidiëring van het Hamara Youth Access Point, een fundamentalistisch jeugdhuis in Leeds waar bommenleggers actief waren. Minstens twee van de vier daders van de bomaanslagen van 7 juli in Londen waren zeer regelmatige bezoekers van het Hamara Youth Access Point in Leeds, een jeugdhuis dat o.m. door de Europese Unie en de Britse regering gesubsidieerd wordt. Dat schrijft Canadese krant Globe and Mail op zijn webstek van 14 juli.

Het jeugdhuis wordt omschreven als een broeihaard van islamitisch fundamentalisme, waar andersgelovigen en te gematigd bevonden moslims niet welkom zijn. Regelmatig worden er spreekbeurten door moslimextremisten gehouden, en aan de muren hangen anti-joodse affiches. Volgens de Canadese krant is dit waarschijnlijk de plaats waar de vier terroristen en de vijfde voortvluchtige bijeenkwamen vóór de aanslagen werden gepleegd. Inmiddels werd het pand afgesloten en doorzocht door de politiediensten.

Het Vlaams Belang eist dat de Europese Commissie onverwijld uitleg verstrekt over de subsidiëring van het Hamara Youth Access Point. Indien de informatie klopt, is er op z'n minst sprake van schuldig verzuim. Ofwel was de Commissie immers op de hoogte van de sfeer in het zogenaamde jeugdhuis en is het een schande dat ze niet is opgetreden, ofwel was ze niet op de hoogte en weet ze dus niet wat ze uitricht met geld van de Europese belastingbetaler.

Europarlementslid Philip Claeys diende een 'schriftelijke vraag met voorrang' in, waarin de Commissie wordt gevraagd een inventaris op te stellen van gelijkaardige (mede) door haar gesubsidieerde projecten, en om te onderzoeken of Europese subsidies worden misbruikt voor fundamentalistische doeleinden.

Het gaat niet op dat de Europese Commissie en de Raad stoere verklaringen afleggen over de strijd tegen het terrorisme, en tegelijkertijd geld geven aan initiatieven die misbruikt worden voor het rekruteren van fundamentalisten en terroristen zegt Frank Vanhecke, Europarlementslid

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here