Vlaamse Belastingdienst (VLABEL) breidt uit in Aalst

Aalst (redctie/mas) Momenteel zijn er 206 werknemers tewerkgesteld bij de Vlaamse Belastingdienst in het Mercuriusgebouw op de Bauwensplaats in Aalst. De huur van dat gebouw werd in 2007 nog verlengd met 18 jaar, maar door het extra personeel dat vanaf 2015 voorzien wordt zal toch een nieuwe, ruimere locatie moeten gezocht worden in Aalst.

Vera Van der Borght (Open VLD) stelde de voorbije jaren regelmatig parlementaire vragen over de huur van het Mercuriusgebouw en de aanwezigheid van Vlaamse belastingdiensten daar.

Met betrekking tot het vinden van een nieuwe geschikte locatie in Aalst werd in juni van dit jaar een publieke aankondiging gelanceerd door Participatiemaatschappij Vlaanderen (PMV).

Vera Van der Borght: “In die aankondiging wordt gesteld dat VLABEL op zoek is naar een nieuw gebouw van ongeveer 6.000 m² in de nabijheid van het NMBS-station of op 15 minuten afstand van het station via het openbaar vervoer. In reactie op die aankondiging werden al een aantal kandidaturen ontvangen en deze worden nu verder onderzocht. Het is voor de tewerkstelling in onze stad, maar ook voor haar centrumfunctie in de regio een zeer goede zaak dat de Vlaamse overheid haar administratieve diensten in onze stad niet alleen behoudt, maar ook nog gaat uitbreiden.”

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here