N-VA blij met eerste Vlaamse burgemeester met Marokkaanse roots

De N-VA heeft in Londerzeel een bestuursakkoord gesloten met CD&V en het kartel sp.a-Groen. Samen vormen zij de nieuwe coalitie. Uittredend CD&V-burgemeester Jozef De Borger wordt de eerste drie jaar burgemeester. Daarna volgt N-VA-Kamerlid Nadia Sminate hem op. Partijvoorzitter Bart De Wever is zeer blij met haar toekomstig burgemeesterschap: “Dit bewijst dat ook mensen met allochtone roots het ver kunnen schoppen in de samenleving. Het N-VA-verhaal van inburgering en integratie is een bij uitstek positief verhaal van gemeenschapsvorming en harmonie. Ik ben er trots op dat mijn partij de eerste is om een burgemeester te leveren die Marokkaanse roots heeft en zich tegelijk op-en-top Vlaming voelt.”

Nadia Sminate: “In één legislatuur zijn wij gegroeid van twee naar zes zetels. We hebben een breed draagvlak gevonden in de nieuwe coalitie met CD&V en sp.a-Groen. Wij willen onze belofte van verandering meer dan waarmaken in Londerzeel. Deze coalitie zal werk maken van een ondernemingsvriendelijk klimaat, een integraal sociaal beleid, een doordachte aanpak van de publieke ruimte, betaalbaar wonen, integratie, gezonde financiën en het behoud van het Vlaamse karakter van onze gemeente.”

Nadia Sminate is 30, licentiate in de Romaanse talen en sinds 2010 volksvertegenwoordiger voor de N-VA. ( www.nadiasminate.be )

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here