Elke Aalstenaar maakt kennis met programma Groen.

Aalst (redactie/mas) Elke Aalstenaar krijgt het programma van Groen in de bus. Een evenwichtig, realistisch programma, waar de mens centraal staat. Met Dr. Andreas Verleysen waait er duidelijk een nieuwe wind in de partij die het in Aalst steeds moeilijk gehad heeft op getalsterkte te komen in de gemeenteraad. Het ACW heeft met Groen duidelijk een nieuwe partner.

Belg.be sprak met lijsttrekker Andreas Verleysen, naast lijsttrekker nog steeds de geëngageerde huisarts op rechteroever. Een man die weet wat de Rozendreef is. En kwaad wordt als men hem een ghettobewoner noemt. “Groen wil dat de Aalstenaar trots en ‘grosj’ is op zijn stad. ‘Ons iejneg Oilsjt’. Maar die stad van onze dromen wordt uitgelachen als zwakste van de dertien Vlaamse centrumsteden.”

“In de voorbije zes jaar heeft het stadsbestuur veel geruzied, veel masterplannen besteld en bitter weiniggerealiseerd. Alle Aalstenaars zijn die ruzies beu. Groen diende veel constructieve voorstellen in, maarde meerderheidspartijen waren meer met zichzelf bezig dan met het algemeen belang.”

“Groen wil dat de mensen mee beslissen over ingrijpende projecten in uw straat, in uw buurt, in uw stad. Inspraak geef je vóór de beslissing genomen is, vinden wij. “Heeft u gekozen voor de bouw van een grand café en
Stadswinkel op de Hopmarkt?” vraag Andreas Verleysen. ” Dat is 1.000m2
openbare ruimte verkwanselen. Kiest u voor de verwoesting van de Siesegemkouterten voordele van een bedrijventerrein? Kiest u voor de doortrekking van de N41 Dendermonde–Aalst door Gijzegem en
Hofstade ?” Andreas lijkt meer op een filosoof dan op een arts. Maar hij meent het.

“Groen legt die vragen voor aan de mensen. Via dialoog en participatie maken we samen een stad om trots op te zijn. Daarom willen we meer Groen in uw gemeenteraad en in het beleid van de volgende zes jaar.”

Uitkijken, het programma valt nog voor de verkiezingen in uw bus. Ben je zelf niet zo Groen? Belg.be vindt het in elk geval het lezen waard.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here