LAATSTE ARTIKELEN

Nieuwe namen in de cast van Red Star Line

Nieuwe namen in de Red Star Line musical

Nieuwe namen in de cast van Red Star Line zijn voorgesteld. De cast van Red Star Line geniet van een welverdiende zomervakantie, na maar liefst 80 voorstellingen sinds de start in maart. In september hernemen de voorstellingen, met een aantal fantastische nieuwe namen in de cast. Opnieuw is dit een mix van bekende, doorwinterde acteurs en actrices en nieuw aanstormend talent. Zo zal Hugo Sigal de rol van Odillon spelen. Femke Verschueren neemt de hoofdrol van Marie op. Daarnaast zal ook Tine Embrechts als Zulma de cast vervoegen en speelt Bert Verbeke de rol van Cyriel. Hugo Sigal – Odillon: “Ik heb deze nieuwe ongelofelijke voorstelling al een paar keer gezien en ben zo blij dat ze mij hebben gevraagd. Ik vind het fantastisch dat ik voor de eerste keer in zo’n grote productie als die van Studio 100 mag meedoen.”

Nieuwe naam Hugo Sigal Red Star Line musical

Tine Embrechts – Zulma: “Studio 100 had al meermaals gepolst of ik wilde meespelen, maar ik had nog nooit de stap gewaagd. Toen zag ik de première en ik vond het een bijzonder mooie voorstelling. Dus ik dacht: ok Tine zeg nu maar eens ja en proef er maar eens van. Ik ben heel benieuwd!” Nieuwe naam Tinne Embrechts Red Star Line musical Femke Verschueren – Marie: “Ik kijk er waanzinnig naar uit, na het zien van de première hoopte ik al dat ik een rol zou mogen spelen in Red Star Line. Ik vind het enorm spannend, dit is het summum van wat je kan doen qua musical in Vlaanderen.” Nieuwe naam Femke Verschueren Red Star Line musical Bert Verbeke – Cyriel: “Ik heb onlangs mijn toekomstige collega ’s ontmoet en vond die eerste dag samen al enorm fijn. Mijn collega ’s namen de tijd om mij rond te leiden achter de schermen. Het was spannend zoals een eerste schooldag!” Nieuwe naam Bert Verbeke Red Star Line musical Gert Verhulst – bezieler: “We zijn er opnieuw in geslaagd om een reeks topnamen toe te voegen aan de cast van Red Star Line. Ik ben vooral heel blij dat Hugo Sigal de rol van Odillon zal spelen. Het is altijd fijn samenwerken met de ongelofelijke vakman die Hugo is. Hij was al in heel wat producties van Studio 100 te zien.” Over spektakel-musical Red Star Line Red Star Line is de opvolger van de iconische succesmusical 40-45. Het is een emotionele rollercoaster met een unieke live-beleving. De bezoekers worden tijdens deze reis ondergedompeld in een wonderlijk spektakel dat je meeneemt in een ongezien avontuur, van Antwerpen tot New York, op het land en op het water. De musical ging in maart in première en speelt sindsdien enkel voor uitverkochte zalen. Meer dan 250.000 tickets  Red Star Line is de grote opvolger van de iconische succesmusical 40-45. Op dit moment zijn er al meer dan 250.000 tickets de deur uit. En zijn er nu reeds verlengingen aangekondigd tot en met de kerstvakantie van 2023. Verhaal Antwerpen, 1923 Inscheping van een passagiersboot van de Red Star Line. Honderden reizigers, hun koffers volgestouwd met illusies en hoop op een beter leven. Sommigen onder hen zullen hun droom realiseren, voor anderen wordt het avontuur één grote teleurstelling… Vanaf 13 september opnieuw te zien in het Studio 100 Pop-Up Theater in Puurs. Tickets & info via www.redstarline.nu.

Cast Minerva veur altijd op bezoek bij Minerva

Cast Minerva leert de kneepjes bij radio Minerva

Cast Minerva Veur Altijd op bezoek bij Minerva. De cast die bestaat uit Carry Goossens, Marilou Mermans, Erik Goris, Linda De Ridder, Luc Verhoeven, Lucie Collet en Hans Peter Janssens trokken naar het enige, echte Radio Minerva om er de kneepjes van het vak te leren. De legendarische, Antwerpse retro-zender is immers opnieuw het onderwerp van een nieuwe zomerkomedie in het Fakkeltheater. Naast een bezoekje aan de radiostudio kwamen radiocorryfeeën Micha Marah en Michel Follet de nodige tips geven. Producent Het Achterland kondigde in maart zijn plannen aan voor een vervolg op de succesvolle zomerkomedie Viva Minerva. Deze zomer maakt MINERVA VEUR ALTIJD het mooie weer in het Fakkelteater. Cast Minerva Veur Altijd

Regisseur Jeroen Maes

Regisseur Jeroen Maes schreef Minerva Veur Altijd opnieuw op basis van het reilen en zeilen bij de legendarische Antwerpse stadsradio Radio Minerva. Viva Minerva wordt deze zomer dé retrokomedie van ’t stad, en is vanaf 30 juni te zien in de Rode Zaal van het Fakkelteater te Antwerpen.Minerva Veur Altijd is opnieuw een fictief verhaal, sterk gebaseerd op het Antwerpse fenomeen Radio Minerva! De gezellige radiozender Radio Minerva op het Antwerpse Linkeroever draait de heerlijkste crooners in een opperst gezellige sfeer. De cast bestaat uit Acteurs Carry Goossens, Marilou Mermans, Linda De Ridder, Luc Verhoeven, Erik Goris en Hans Peter Janssens kijken er al naar uit om deze zomer hun radiostudio op te slaan in het Fakkeltheater. Cast Minerva veur altijd op bezoek bij Minerva - Minerva Veur Altijd Marilou Mermans Peter Jan Hens

Heerlijke nostalgische komedie

In deze heerlijke nostalgische komedie dompelen we u terug onder in de wereld van Radio Minerva, dé seniorenradio van ‘t Stad.De vaste presentatoren zijn uiteraard terug van de partij. Richard Tielemans presenteert nog steeds ‘For Ever Green’ en de babbelzieke poetsvrouw Ivette heeft intussen grote baas Mon kunnen overtuigen voor haar eigen kookprogramma: ‘Ivette in de kitchenette’! Maar of dat nu zo een goed idee is… Eddy De Keyser van het verzoekprogramma ‘Bel me, Schrijf me’ krijgt vrij onverwacht nieuws van zijn verre neef uit Zeebrugge, een visser die zijn netten aan de haak gehangen heeft en wel eens op de presentatorstoel wil gaan zitten. Minerva Veur Altijd Lucie Collet, Linda De Ridder en Carry Goossens

Vervolg op Viva Minerva

Dat lijkt echter niet zijn sterkste kant maar gelukkig heeft hij wel andere talenten. Daarbovenop vertoont de radiostudio ernstige mankementen en als de gecontacteerde vaklui niet komen opdagen, wordt er beroep gedaan op een Poolse vakman. Wanneer die verschijnt vallen de monden open, van een verrassing gesproken! Al deze heerlijke verwikkelingen worden doorspekt met evergreens, oldies en crooners: de hoofdingrediënten van Radio Minerva. ‘Minerva veur altijd’ is een vervolg op het succesvolle ‘Viva Minerva’ dat een aantal zomers geleden volle zalen trok in het Antwerpse Fakkeltheater. Foto’s: : vzw Het Achterland.

PRAKTISCHE INFO – MINERVA VEUR ALTIJD

Van: vzw Het Achterland Script & Regie: Jeroen Maes Cast : Carry Goossens – Marilou Mermans – Linda De Ridder – Luc Verhoeven – Erik Goris – Hans Peter Janssens en Lucie Collet. Deze voorstelling speelt van 30 juni tot en met 14 augustus  in de Rode Zaal van het Fakkeltheater. TICKETS Tickets zijn te reserveren via www.fakkeltheater.be. MINERVA VEUR ALTIJD  is een productie van vzw Het Achterland

8 redenen waarom kunstgras perfect is voor jouw stadstuin

8 redenen waarom kunstgras perfect is voor jouw stadstuin

8 redenen waarom kunstgras perfect is voor jouw stadstuin

Jouw stadstuin opnieuw aanleggen? Dan is kunstgras een héél slimme keuze. We geven je graag 8 goede redenen mee om vandaag nog kunstgras te bestellen.

1. Je hoeft je gras nooit meer af te rijden

Je gras maaien is een tijdrovende klus. Wil jij je vrije zaterdag niet langer spenderen aan sukkelen met je grasmachine in gang te krijgen? Dan biedt kunstgras de oplossing. Altijd even lang, mooi groen en eenvoudig proper te houden.

2. Minder tuinafval

Als je in een drukke stad woont, is het niet altijd even eenvoudig om bij het containerpark raken. Een uurtje in de file staan om je zak groenafval weg te brengen? Dat is dankzij kunstgras verleden tijd.

3. Je gras ziet er altijd mooi en verzorgd uit

Of het nu een regenachtige herfstdag, donkere winterdag of hete zomerdag is, jouw kunstgras ziet er altijd fris en stralend uit. Zo is het in jouw tuin het hele jaar door zomer.

4. Gedaan met niezen en snotteren

Heb je last van hooikoorts? Graspollen kunnen dit verergeren tot het punt dat je meer naar buiten kan/wilt zonder rode ogen en niesbuien. Gedaan met je gezellige namiddag in de tuin. Kies voor kunstgras en neem afscheid van die verschrikkelijke kriebelneus.

5. Optimaal gebruik van je buitenruimte

Staat er al jaren een oud tuinhuisje in jouw prachtige stadstuin puur voor je grasmachine? Weg ermee. Voor kunstgras heb je geen onderhoudstoestellen nodig. Meer ruimte voor plezier!

6. Zorgeloos genieten van een verfrissende duik

Zet jij tijdens de zomermaanden graag een zwembadje in je stadstuin? Met kunstgras geniet je van een zachte ondergrond en verkleint de kans op uitschuiven. Is de zomer voorbij en is het tijd om je zwembad af te breken? Dan heb je geen last van geel gras of putten op de plek waar je zwembad stond. Even open borstelen en klaar.

7. Economisch en ecologisch

Tijdens warme zomermaanden heeft een echte gazon nood aan water en extra voedingsmiddelen om de droogte te overleven. Net op het moment dat water het schaarst en dus ook het duurste is. Kunstgras heeft géén last van weersomstandigheden en hoef je geen water of voeding te geven.

8. Voor elk budget

Als je kiest voor kunstgras van een Europese verdeler, is zelfs goedkoop kunstgras vaak van topkwaliteit. Het verschil zit vooral in de vezeldichtheid. Dit brengt enkel esthetisch (kleine) verschillen met zich mee.

Kunstgras voor in je stadstuin: realisaties

Eigenlijk is er nog één extra goede reden om kunstgras in je stadstuin te leggen: het ziet er prachtig uit. Droom weg bij deze realisaties. Zie je wel, kunstgras kopen is een héél goed idee.

‘Priscilla de musical komt terug in 2024

Priscilla, queen of the dessert terug in 2024

Priscilla, queen of the dessert’ keert terug in 2024. Na een fantastische run afgelopen januari, keert de hitmusical ‘Priscilla, Queen of the Desert’ terug naar Arenberg in januari 2024! Regisseur en producent Niels de Valk: ‘Zeven voorstellingen in een zo goed als uitverkocht Arenberg smaakten naar meer, zeker bij het zien van de reacties van het publiek. De zaal ontplofte zowat bij de start van elke voorstelling. Omdat we aanvoelden dat de Priscilla bus nog wat extra kilometers kon rijden, hebben we snel besloten om de musical in januari 2024 terug in Arenberg op te voeren. Met dezelfde cast, live orkest en alle uitbundige kostuums.’ 'Priscilla de musical komt terug in 2024 - PRISCILLA QUEEN OF THE DESERT in kledij  

Feelgood’ musical

De musical, gebaseerd op de cultfilm uit 1994, vertelt het verhaal van drie vrienden die in een bus de Australische woestijn doorkruisen om op hun eindbestemming een dragshow op te voeren. Niet alleen wordt hun vriendschap herhaaldelijke keren op de proef gesteld, ze worden tijdens hun reis ook met een aantal pittige uitdagingen geconfronteerd. Deze ‘feelgood’ musical is gelardeerd met bekende pophits uit de jaren ’80 en ’90 zoals ‘I Will Survive’, ‘Finally’ en ‘Go West’ en kende een groot internationaal succes met versies op West End en Broadway. InTeam Producties bracht ‘Priscilla, Queen of the Desert’ voor het eerst in België. Na het succes van de eerste run in Antwerpen, wordt er dus een vervolg aangebreid. PRISCILLA, QUEEN OF THE DESERT man met pruik PRISCILLA, QUEEN OF THE DESERT – KORTE INHOUD Drie vrienden ondernemen een avontuurlijke tocht in een bus doorheen de Australische woestijn om op hun eindbestemming een uitzinnige drag-act op te voeren. Niet alleen wordt hun vriendschap herhaaldelijke keren op de proef gesteld, ze worden tijdens hun reis door de rauwe out-back ook met vooroordelen en homofobie geconfronteerd. De gelijknamige cultfilm uit 1994 werd tot een uitbundige musical bewerkt, boordevol ’80 en ’90 hits zoals I Will SurviveI Love The Nightlife en Go West. InTeam brengt Priscilla, Queen of the Desert voor het eerst naar België met een cast van jonge, talentvolle musicalartiesten, begeleid door een 9-koppige live band. PRISCILLA, QUEEN OF THE DESERT bus Foto’s: Intiem Producties.

De ticketverkoop is van start gegaan met een ‘Early Bird’ korting tot en met 1 juni.

Tickets via www.arenberg.be. Meer info www.inteam-producties.be.  

Sergio Quisquater voelt zich ‘Supermagnifique’

Sergio Quisquater stelt voor ‘Supermagnifique’

Sergio Quisquater voelt zich ‘Supermagnifique’ . We zouden er niet van schrikken dat hij het woord ‘veelzijdig’ mee heeft uitgevonden, want dat etiket is absoluut van toepassing op de bruisende energiebom Sergio Quisquater. Jong en oud gaan wild te keer zodra hij ‘Ik Ben De Sergio’ inzet. In de jaren negentig schreef hij met Touch Of Joy pop-dance muziekgeschiedenis en tijdens de coronacrisis stak hij de zorgsector een hart onder de riem met ‘Heroes Of Another Kind’, een duet dat hij opnam met zangeres Hellen Heart van de metalband Nightqueen. Het is die Sergio Quisquater die met zijn nieuwe single ‘Supermagnifique’ aanstaande vrijdag 19 mei 2023 weer een ander luikje van zijn veelzijdige muziekschuif opentrekt. “Ik ben inderdaad geen doorsnee artiest die je in één hokje kan duwen. ‘Supermagnifique’ is daar het zoveelste bewijs van. Sergio Qiusquater Supermagnifique

Samen geschreven met Jan Vervloet (Fiocco)

Het is een song die ik samen schreef met Jan Vervloet (Fiocco). Beiden delen we de liefde voor de muziek uit de 80’s en met name de New Wave, maar net als Calvin Harris en Joel Corry hebben wij die invloeden op een moderne manier verwerkt in de song. Sinds corona zijn we er al mee bezig, maar nu is de song af én voorzien van een hoogstaande, internationale videoclip. De clip is een artistieke uitbarsting van kleuren en cool, maar de song zelf draait om je goed voelen, even tijd nemen voor jezelf in een superdrukke wereld die altijd maar doordraait, maar wel heel schoon is. Supermagnifique!”, zegt Sergio Quisquater enthousiast. Met de toevoeging van zijn officiële familienaam aan zijn artiestennaam, start ook een nieuw hoofdstuk in zijn carrière. “Het is de bedoeling dat het nummer ook internationaal uitkomt en om dan makkelijker vindbaar te zijn is het toevoegen van Quisquater de makkelijkste en goedkoopste oplossing” voegt hij er lachend aan toe.

Alle registers opentrekken en uitpakken

Even alle registers opentrekken en uitpakken, dat is wat Sergio Quisquater doet met zijn nieuwste single ‘Supermagnifique’. Zijn muzikaal hart ligt voor een groot stuk in de New Wave van de jaren tachtig. Muziek die veertig jaar later nog steeds immens populair is. Net als Calvin Harris combineerde Sergio Quisquater met Jan Vervloet (Fiocco) die typisch herkenbare geluiden met moderne elementen. Een kruisbestuiving die resulteerde in ‘Supermagnifique’, een song die je perfect kan draaien op de radio of meteen toevoegt aan jouw Spotify-lijstje. Yannick Fonderie zorgde voor extra laagjes in het eindproduct, waardoor de song internationale potentie heeft. “Ik zeg niet dat het tegenwoordig makkelijker is, maar dankzij het internet en de dingen die er ontstaan op sociale media vinden mensen makkelijker jouw muziek. Sergio Quisquater

De clip is net als het nummer, heel speciaal

Als je in het Engels zingt, dan spreek je inderdaad een groter deel aan van de wereldbevolking. Vorige week hebben we de clip opgenomen die begin juni uitkomt en ik kan je verzekeren dat het, net als het nummer, heel speciaal is. Vooral internationaal, want de regisseur heeft zich laten inspireren op de huidige trends met vette knipogen naar het verleden. Het is een bruisend en kleurrijk geheel geworden”, zegt Sergio Quisquater tevreden. Om nog maar eens duidelijk te maken dat hij met ‘Supermagnifique’ een nieuw hoofdstuk aansnijdt in zijn rijkgevulde carrière, voegde hij ‘Quisquater’ toe aan zijn artiestennaam: “Tegenwoordig loopt de wereld vol met bekende Sergio’s, maar dewelke is het wanneer het over muziek gaat? (lacht). Ah, dan moeten de mensen die daar naar op zoek gaan meteen bij Sergio Quisquater terecht komen. Dat is het idee erachter”, grapt hij knipogend. De nieuwe single ‘Supermagnifique’ van Sergio Quisquater is overal digitaal beschikbaar.                

De Pizzamoord is in première gegaan.

De Pizzamoord in première

De Pizzamoord dat afgelopen zondag (21 mei) in première ging ging gepaard met een feestelijke opening voor pers en publiek, en zorgde meteen voor een pittig assisenproces. Protagonisten Frans Maas, Bieke Ilegems en Erik Goossens doen je schipperen tussen schuld en onschuld in het interactieve Assisen V – De Pizzamoord. Na vier theatervoorstellingen en drie interactieve online edities, mocht Backstage Producties de vijfde jubileumeditie van het interactieve theaterstuk Assisen loslaten op het publiek. De Pizzamoord Ludo Hellinckx en herbert Flack

Heel wat bekenden

Op zondag 21 mei dienden pers, genodigden en publiek te beslissen over het lot van de beklaagde in Assisen V – De Pizzamoord. De rode loper lag klaar voor de feestelijke voorstelling en heel wat bekenden kwamen deze keer zetelen in de grootste volksjury van Vlaanderen. Naast vaste waarden Bieke Ilegems, Erik Goossens en Frans Maas zorgde regisseur Jaak Lema dat het spervuur aan vragen beantwoord werd door beklaagde en getuigen. De Pizzamoord Evelien Van Hamme

Een spervuur aan vragen

Daphne Wellens, Andrea Croonenberghs, Ludo Hellinx en Evelien Van Hamme. Herbert Flack keert terug op de theaterplanken als slachtoffer in deze whodunitZetten zij het publiek dat fungeert als volksjury op het verkeerde been? We zullen het op het einde van de voorstelling zien, bij de ontknoping nadat gestemd werd over schuld of onschuld van de beklaagde. Assisen V – De Pizzamoord is te zien tot en met zondag 11 juni 2023 in Theater Elckerlyc te Antwerpen. Info: www.backstage-producties.be. De Pizzamoord Erik Goossensen Bieke Illegems Foto’s: Backstage Producties.

Rolverdeling Assisen V – De Pizzamoord

  • Voorzitter van het hof: Frans Maas
  • Procureur Vandaele: Erik Goossens
  • Advocate Devos: Bieke Ilegems
  • Beklaagde Catherina Verhoeven: Daphne Wellens
  • Slachtoffer Vincent Boulanger: Herbert Flack
  • Getuige: Andrea Croonenberghs
  • Getuige: Evelien Van Hamme
  • Getuige: Ludo Hellinx

Thierry Von Der Warth met ‘Chasing Time’

Thierry Von Der Warth verwerkt het overlijden vader

Thierry Von Der Warth verwerkt het overlijden van zijn vader in z’n nieuwe single ‘Chasing Time’. Dat het leven snel voorbijgaat weet de Tongerse dj en producer Thierry Von Der Warth. Met 20 miljoen streams die hij in een recordtempo behaalde met o.a. zijn hits ‘Sunset Lovers’ (15 miljoen streams) en ‘One Day At A Time’ (4,5 miljoen streams) is de standvastige nummer 8 uit de toonaangevende Climax top 100-lijst van de meeste gestreamde Belgische dj’s goed bezig. Na ‘Sunset Lovers’ verschijnt aanstaande vrijdag 19 mei 2023 Thierry Von Der Warths nieuwe zomersingle ‘Chasing Time’. De song gaat niet alleen over het duurzaam besteden van onze kostbare tijd, maar voor Thierry was het ook een verwerkingsproces waarin hij de ruimte kreeg om de dood van z’n vader te verwerken. Papa Eric Von Der Warth stierf vorig jaar op 62-jarige leeftijd. Thierry Von Der Warth met vader

Regelmatig in tranen

‘Chasing Time’ van Thierry Von Der Warth en zanger Jay Mason verscheen op zijn Paraíso-label en is digitaal beschikbaar.  “We moeten meer genieten en tijd maken om het leven te vieren met de mensen die ons omringen”, dat is de universele boodschap die de populaire Limburgse dj en producer Thierry Von Der Warth meegeeft met zijn nieuwste single ‘Chasing Time’ die  digitaal verscheen. Tijdens het productieproces, waarbij Thierry samenwerkte met zanger Jay Mason, barstte hij in de studio regelmatig uit in tranen. “Het nuttig besteden van je tijd is een worsteling die we allemaal kennen (lacht). Daarnaast heeft dit nummer ook bijgedragen aan het rouwproces rond mijn vader. Die stierf vorig jaar op 62-jarige leeftijd. ‘Chasing Time’ is een ode aan hem, maar ook een reminder om naast het nastreven van je eigen doelen toch steeds tijd te maken voor jezelf, voor je vrienden, familie en de mensen die je graag ziet. Thierry Von Der Warth Chasing Time

Mijn beste vriend, steun en toeverlaat

Je moet stoppen met het achtervolgen van de tijd, door net omgekeerd tijd vrij te maken voor jezelf in de vorm van kwalitatieve me-time. Ook mijn levensvisie is door het wegvallen van mijn vader ingrijpend veranderd. Ik leef veel meer in het moment en heb geleerd om de kleine dingen te appreciëren. Het leven draait niet alleen om werken en is ook geen race om zo snel mogelijk je verwachtingen in te lossen en je doelen te behalen. Het is eerder een race tegen het leven, want dat is veel te kort”, zegt Thierry Von Der Warth.  “Ik zal nooit vergeten hoe mijn vader op z’n sterfbed mij aanmoedigde om te gaan draaien. Papa was niet alleen mijn vader, maar ook mijn beste vriend en steun en toeverlaat. Ik was net thuis van een dj-set op een festival, draaide de sleutel om in het slot, deed de deur weer dicht en kreeg telefoon van het ziekenhuis dat papa net was overleden.

Ik heb me een tijd schuldig gevoeld

Alsof hij gewacht had tot ik weer veilig thuis was, want zo is het bij mij binnengekomen. Kijk, als ik het verhaal vertel en er aan terugdenk worden mijn ogen vanzelf vochtig. Ja, het heeft mij immens geraakt. Ik heb me een tijd schuldig gevoeld. Ook al hadden we een sterke band, konden we over alles met elkaar praten, ik heb het mezelf lang kwalijk genomen dat we zijn laatste uren niet meer samen hebben doorgebracht. Ook al weet ik dat hij dat niet erg vond, want hij moedigde mij altijd aan om te gaan draaien, toch is het iets dat nog steeds knaagt. Vandaar het idee om in ‘Chasing Time’ ook mee te geven dat mensen echt tijd moeten nemen in het leven voor al die mensen die ze graag zien, want ik weet waarover ik spreek”, sluit Thierry Von Der Warth zijn persoonlijk verhaal geëmotioneerd af. ‘Chasing Time’ van Thierry Von Der Warth verscheen  digitaal op zijn Paraíso-label. 

Els de Schepper stelt voor ‘Unsaid’

Els de Schepper verwerkt dood adel met ‘Unsaid’

Els de Schepper verwerkt de dood van haar geliefde met ‘Unsaid’. Vijf jaar geleden verloor Els de Schepper Adel, de liefde van haar leven. Na al die jaren lukt het eindelijk om er over te praten en kon ze dat immense verlies en verdriet ook verwerken met haar nieuwe single ‘Unsaid’. Die verschijnt aanstaande vrijdag 19 mei 2023 op het platenlabel End Productions. De muziek voor het nummer werd geschreven door de Turkse singer-songwriter, presentator, tv- en muziekproducer Ahmet “Serhat” Hacıpaşalıoğlu, die in Europa vooral bekend is door zijn twee deelnames aan het Songfestival (in 2016 en 2019). Voor de tekst werkte Serhat samen met de Belgische lyricist en Songfestivaljournalist Jens Geerts. ‘Unsaid’ wordt virtueel ondersteund door een geanimeerde videoclip, gecreëerd door de Nederlandse animator Michael Kuijpers. De kleuren en composities in de video werden geïnspireerd door de tekeningen van Els uit haar boek “Jij krijgt een pluim!”. Els de Schepper 'Unsaid'

Een lied dat mij persoonlijk raakt

Het artwork van ‘Unsaid’ werd door Els zelf ontworpen. De originele tekening symboliseert “weg met verdriet”. “Het verdriet stroomt na al die jaren af en toe nog steeds uit me. Wanneer ik nu “Unsaid” zing, ben ik met hem in dialoog!” Toen ik de melodie van ‘Unsaid’ voor het eerst hoorde was ik even stil. En dat gebeurt me niet snel,” lacht zangeres Els de Schepper. Samen met Jens hebben we dan aan de tekst gesleuteld tot die perfect zat. “Dit is een lied dat mij persoonlijk raakt, waar ik mezelf in herken en met mij ongetwijfeld vele anderen.  Vijf jaar geleden ben ik Adel, de liefde van mijn leven, verloren. We kwamen uit totaal verschillende werelden. Hij was een gerespecteerd chirurg in Egypte en Saoedi-Arabië, maar ik kon onmogelijk leven en werken waar hij leefde en werkte.

Een eigenzinnige en universele sound

De laatste keer dat ik hem zag hadden we bepaalde zaken onbesproken gelaten. Echter, toen ik een voorgevoel kreeg dat er iets ging gebeuren, wou ik hem spreken voor het te laat was. Het mocht niet zijn. We hebben elkaar niet meer kunnen zien in dit leven.  Toch is dit lied niet enkel mijn verhaal: het is een ode aan de pijn en herinneringen die mensen met zich meedragen. Iedereen beleeft moeilijke tijden in hun leven. Dat hebben we allemaal gemeen en ik hoop dat men, door dit te beseffen, zich minder alleen zal voelen als men naar het nummer luistert”, licht zangeres Els de Schepper toe. ‘Unsaid’ is een melancholisch luisterlied met een eigenzinnige en universele sound. Het nummer laat Els van haar meest pure, authentieke en fragiele kant horen en zien, terwijl ze een reis maakt naar ieders diepste twijfels en verlangens. Els de Schepper (2) Foto: Els de Schepper & Ahmet Serat

Turks-Belgische samenwerking

Een sterk nummer draait om herkenning zoals een spiegel die voorgehouden wordt. Een lied blijft je voor het leven bij als je jezelf erin kan identificeren. Als luisteraar wil je je betrokken voelen, het gevoel hebben dat je deel uitmaakt van het verhaal dat verteld wordt. Een sterk lied wekt emoties op en dat doet ‘Unsaid’,” vult Els aan. Platenlabel End Productions brengt de nieuwe single ‘Unsaid’ van Els de Schepper internationaal uit. De muziek van het nummer werd geschreven door de Turkse singer-songwriter, presentator, tv- en muziekproducer Ahmet “Serhat” Hacıpaşalıoğlu, die in Europa vooral bekend is door zijn twee deelnames aan het Songfestival (in 2016 en 2019). Zijn eerste inzending ‘I Didn’t Know’, in duet met de legendarische ‘It’s Raining Men’-zangeres Martha Wash, belandde zelfs op een 25ste plek in de Amerikaanse charts.

Ahmet “Serhat” Hacıpaşalıoğlu

Zijn zelfgecomponeerde song ‘Say Na Na Na’ behaalde dan weer de beste score ooit voor de ministaat San Marino en werd in meerdere talen vertaald. Naast Els, is het niet de eerste keer dat Serhat samenwerkt met een Belgische zangeres. In 2004 bracht hij het duet ‘Total Disguise’ uit met de Viktor Lazlo, die in 1987 nog het Songfestival mocht presenteren. Veertien jaar later behaalde ‘Total Disguise’ dan weer de hoogste positie in de Griekse charts nadat het nummer opnieuw werd ingezongen door Songfestivalwinnares Helena Paparizou.  In 2019 raakte Serhat bevriend met lyricist en Songfestivaljournalist Jens Geerts. Jens was als kind altijd al een groot bewonderaar van Els dankzij het tv-programma ‘Kinderpraat’ dat in de jaren 90 mee haar kindertijd bepaalde. Els de Schepper & Ahmet Serat Foto: Els de Schepper & Ahmet Serat

Songfestivaljournalist Jens Geerts

Na het zien van Els haar deelname aan Eurosong in 2006, beloofde Jens zichzelf één ding: ooit een nummer voor dit eigenzinnig podiumbeest te mogen schrijven. Jens trok in 2022 de stoute schoenen aan en contacteerde Els, die instemde. ‘Unsaid’ wordt virtueel ondersteund door een geanimeerde videoclip, gecreëerd door de Nederlandse animator Michael Kuijpers. Michael studeerde af in 2020 op het AKV|St.  Als digitale artiest probeert hij een kleurrijke en sprookjesachtige sfeer te creëren in zijn tekenstijl. “Toen ik ‘Unsaid’  voor het eerst hoorde, was ik geraakt. Het lied gaat over gedwongen loslaten, maar tussen de regels door hoor ik vooral hoop. Hoop waarbij wilskracht, openhartigheid en jezelf kwetsbaar durven opstellen de fundamenten zijn.

Het artwork van ‘Unsaid’ werd door Els zelf ontworpen

Zo’n song verdient dan ook een waardige videoclip. Hij vertelt daarom het verhaal van Els, die zich door een kleurrijke droomwereld navigeert op zoek naar haar verloren liefde. Elke keer denkt Els weer dichtbij hem te komen, maar dan vervaagt hij als valse hoop. Het moraal is dat je verder moet gaan in het leven. Je kan de herinneringen van je verleden liefde koesteren, maar je moet wel in het heden leven, want op de weg van het leven ga je nog zo veel mooie dingen tegenkomen. Het is zonde als je van die weg zou afvallen en het zou missen,” aldus Michael. De kleuren en composities in de video werden geïnspireerd door de tekeningen van Els uit haar boek ‘Jij krijgt een pluim!’.  Het artwork van ‘Unsaid’ werd door Els zelf ontworpen.

Weg met verdriet

De originele tekening symboliseert ‘weg met verdriet’. “Deze tekening gebruiken als singlecover voor ‘Unsaid’ was een logische keuze omdat het dezelfde boodschap als het lied uitdraagt. De meest efficiënte methode om je verdriet te verlichten is er lucht aan geven en het te delen,” vertelt Els. “Bel dus een vriend, ga in een praatgroep, schrijf een dagboek of huil het van je af in een lied zoals ‘Unsaid’. Want gedeelde smart is halve smart.” Aldus Els de Schepper. Wanneer ik nu ‘Unsaid’ zing, ben ik in dialoog met Adel. De nieuwe Els de Schepper-single ‘Unsaid’ is  digitaal beschikbaar en verscheen op het internationale End Productions-label. Foto’s: House Of Entertainment. Meer informatie over Michael Kuijpers, de man achter de videoclip vind je op www.michaelkuijpers.net       

Mathias Vergels speelt deze zomer opnieuw

Mathias Vergels gaat drukke zomer tegemoet

Mathias Vergels speelt deze zomer opnieuw op o.a. Suikerrock en Parkies-concerten én deelt ‘Te Mooi Om Waar Te Zijn’. Het is bijna ‘Te Mooi Om Waar Te Zijn’, maar toch is dat niet alleen de titel van de nieuwe single die Mathias Vergels aanstaande vrijdag 19 mei 2023 uitbrengt. Hij speelt deze zomer met zijn muzikanten van Het Goede Voorbeeld opnieuw op o.a. de Radio2 Parkies-concerten én Suikerrock Tienen. “Ik heb een goed lief, een toffe opgroeiende zoon, een leuke job, krijg nog steeds de kans om nieuwe muziek te maken én met mijn kameraden-muzikanten op de podia te staan om die live te brengen. Stuk voor stuk zijn dat zaken waar ik oprecht gelukkig om ben, ook al voelt dat soms aan als ‘Te Mooi Om Waar Te Zijn’. Dat laatste is meteen ook de titel van mijn nieuwste single, want beter kan ik het niet omschrijven. Net als bij ‘1 Keer Voor Altijd’ heb ik hem opnieuw met René van Mierlo geschreven, want die samenwerking voelt ondertussen zo vertrouwd aan.

Song met live muzikanten opgenomen

Van mijn platenbaas Hans Kusters (HKM) kregen we opnieuw de kans om de song met live muzikanten op te nemen, waardoor er in de ICP en de Wolf Recording Studio’s meteen al een geweldige vibe ontstond die je direct voelt als je luistert naar de song. Producer Manu Huylebroeck heeft er met de mannen van Het Goede Voorbeeld nog een extra laagje bovenop gelegd. Het is bijna ‘Te Mooi Om Waar Te Zijn’, maar het vernuftige aan deze aanstekelijke popsong is dat hij zeer toegankelijk is. Je kan hem draaien op radio, streamen en zelfs in de live set is dit één van de topmomenten om te spelen. Ja, ik ben hier zeer blij mee”, zegt Mathias Vergels enthousiast. Mathias Vergels moeten we gelukkig niet meer introduceren, want de veelzijdige zanger-acteur heeft naast zijn rol als ‘Lowieke’ in de dagelijkse populaire tv-serie ‘Thuis’ ook zijn weg gevonden als vaste waarde in de Nederlandstalige pop-rock muziek. Met o.a. ‘Helena’, ‘Zolang Je Maar Hier Bent’ en ‘1 Keer Voor Altijd’ vond hij moeiteloos zijn weg bij radio en televisie, maar ook in de Vlaamse Ultratop 30. Mathias Vergels Te Mooi Om Waar Te Zijn

‘Papegaai’ uit het vorige seizoen van ‘The Masked Singer’

De ‘papegaai’ uit het vorige seizoen van ‘The Masked Singer’ drukte na de release van zijn debuutalbum ‘Waar Is Mathi?’ met zijn recentste single ‘Sinds Jij Bent Weggegaan’ nog meer zijn eigen Vergels-stempel op de muziek die hij uitbrengt. “Dat klopt helemaal. Als we iets uitbrengen moet het totaalplaatje kloppen. Ik moet zelf de song voelen, zodat ik er tijdens de optredens nog een extra meerwaarde aan kan geven met mijn muzikanten”, zegt Mathias Vergels. Met zijn nieuwste single ‘Te Mooi Om Waar Te Zijn’ blikt de dankbare Mathias Vergels terug op alle mooie dingen die hem overkomen. “Het was een zaligheid om dit nummer opnieuw met René van Mierlo te schrijven, want hij kent mij door en door. Zo’n schrijfsessie begint altijd met een uitgebreid gesprek ‘van man tot man’ en op die bewuste dag dat we dit nummer hebben geschreven heb ik veel verteld over Lynn, mijn lief en hoe zij mij elke dag gelukkig maakt. Geluk met een portie gezonde jaloezie, zoals iedereen die in een goede relatie zit dat ervaart.

Een mooie zomer

En uiteindelijk ben ik ook die gelukzak die ’s avonds met haar gaat slapen en ’s ochtends met haar ontwaakt. Met zo’n lief aan mijn zijde mag ik inderdaad mijn pollekes kussen. Dat is van toepassing voor iedereen die geniet van de liefde, ook al is dat soms te mooi om waar te zijn.” Voor Mathias Vergels en zijn muzikanten van Het Goede Voorbeeld wordt het weer een mooie zomer, want voor de 2de keer maken ze hun opwachting op Suikerrock Tienen én staan ze terug op de Radio2 Parkies-podia. “Wie er de vorige keer bij was kan alleen maar bevestigen dat Suikerrock heel vet was. Wij hebben ons daar met het Tiense festivalpubliek geweldig hard geamuseerd. Met meer ervaring, een goed uitgebalanceerde setlijst inclusief de nieuwe single ‘Te Mooi Om Waar Te Zijn’ en mijn gerodeerde muzikanten gaan we op de Parkies deze zomer de boel platspelen. Ja, we hebben er allemaal nu al ontzettend veel goesting in en zijn er helemaal klaar voor!”

Optimaal genieten van zonvakanties

Optimaal genieten van zonvakanties

Wit strand en blauwe zee. Optimaal genieten van je zonvakantie doe je zo.

Parelwit strand, helder blauw water en een mierzoet drankje erbij. Wat wil een mens nog meer? Op vakantie naar de zon kan niets nog misgaan. Toch kan je een aantal dingen doen om nog meer uit je strandvakantie te halen. Optimaal genieten van paradijselijke bestemmingen doe je zo.

Wees goed voorbereid

Door goed voorbereid op vakantie te vertrekken verklein je de kans op tegenslagen of onvoorziene omstandigheden. Zorg er dus voor dat je de nodige documenten zoals vliegtickets bij de hand hebt, dat je paspoort nog lang genoeg geldig is (doorgaans 6 maanden na de reis) en dat je indien nodig voor de bestemming ook een visum aangevraagd hebt. Als je al deze documenten al bij de hand hebt, kan er haast niets meer misgaan. Andere dingen die je nog kan nakijken voor vertrek is of je een andere adapter voor stekkers nodig hebt, wat de aanbevelingen zijn op vlak van veiligheid en of je geld moet wisselen.

Comfortabele strandkleding

Zijn alle praktische zaken in orde, dan kan je over naar het inpakken van je koffer. Sommigen vinden dit een héérlijke voorbereiding voor de vakantie, voor anderen is het een echte uitdaging. Kies vooral voor comfortabele strandkleding, of dat nu voor jou een badpak of bikini is. Ben je nog op zoek naar leuke badkleding? Bestel bij Zalando badkleding online en je bent ‘good to go’. Naast een badpak wil je iets om over je strandkleding te dragen. Handig wanneer je de bar opzoekt of je langs het buffet van je all-in wil passeren. Een pareo of een gehaakt kleedje is helemaal in. Verder zijn slippers heel comfortabel op het strand, net zoals sandalen of ‘slip-ons’ zoals espadrilles. Als je nog op zoek bent naar een strandoutfit die voor jou gemaakt lijkt? Ontdek welke badmode het beste bij je past.

Bescherm je huid

Op zonvakantie gaan betekent met een bruin kleurtje terugkomen. Om dit bruine kleurtje op de minst schadelijke manier te bekomen, neem je best voldoende zonnecrème mee. Met een factor 50 bescherm je je gezicht en je hele lichaam tijdens de eerste dagen in de zon. Naarmate de strandvakantie vordert kan je kiezen voor een lagere factor. Regelmatig smeren is echter wel de boodschap. Ook je huid achteraf hydrateren is belangrijk, met een after-sun lotion of gewoon met een hydraterende crème.

Hydrateer voldoende

Hydrateren en beschermen van buitenaf is niet voldoende. Door genoeg water te drinken als je veel uren in de zon doorbrengt kan je je huid en je lichaam ook hydrateren van binnenuit. Daarnaast verkleint het de kans op een zonneslag. Een leuk pluspunt; een gehydrateerde huid houdt zijn gebruinde kleur langer.

De bestemming

Hou je van strandvakantie maar mag er wat afwisseling in zitten? Zoek dan vooraf al op of er bezienswaardigheden zijn op je bestemming die je graag wilt bezoeken. Ook leuke restaurantjes, winkels en natuurparken kan je op voorhand al pinnen op de kaart. Elke bestemming, hoe tropisch ook, heeft immers meer dan zee en strand alleen, zelfs de Malediven. Afbeelding van ❄️♡💛♡❄️ Julita ❄️♡💛♡❄️ via Pixabay