LAATSTE ARTIKELEN

Energieprijzen vergelijken in België

0
Energieprijzen vergelijken in Belgie

Bespaar op je maandelijkse uitgaven: energieprijzen vergelijken in België

Misschien denk je er lang niet altijd tijdens ieder maand van het jaar over na. Maar het vergelijken van energieprijzen is altijd een erg goed idee. De prijzen lijken vandaag de dag namelijk sneller te stijgen dan ooit. En de kosten die je daarvoor extra moet betalen, komen ook voor andere potjes in het huishouden maar al te goed van pas. Het is dus de hoogste tijd om de tarieven die je zelf betaalt goed onder de loep te nemen en te onderzoeken of er betaalbare alternatieven bestaan. Ga je binnenkort een keer aan de slag met energieprijzen vergelijken.

Kies er altijd voor om tegen het einde van ieder jaar de prijzen van verschillende aanbieders met elkaar te vergelijken

Veel leveranciers maken tegen het einde van het jaar nieuwe tarieven bekend. Het is daarom ook een goed idee om rond deze tijd te starten met het vergelijken. Misschien ontvang je bij een andere leverancier een aantrekkelijk bedrag aan welkomstkorting of de prijzen voor het afsluiten van het contract zijn simpelweg veel beter. Het overstappen heb je gelukkig altijd erg snel gedaan. Let er wel altijd goed op wat de voorwaarden zijn die op dit moment op zijn genomen in het contract van je huidige leverancier.

Je kunt aardig op de kosten besparen, waardoor je ineens een extra fijn zakcentje over hebt

Breng je een keer goed in kaart wat de tarieven per leverancier zijn en stap je over naar een leverancier met de meest aantrekkelijke voorwaarden? Dan kan het zomaar zo zijn dat je aardig op de kosten kunt besparen. En dit bedrag komt iedere maand maar al te goed van pas. Misschien investeer je het graag in beleggingen, je zet het bedrag op de spaarrekening of geeft het uit aan andere vaste lasten, zoals je hypotheek. De elektriciteit vergelijken is ieder jaar dus altijd een erg goed idee.

Het vergelijken van verschillende energieprijzen doe je erg eenvoudig online

Hoe je het beste aan de slag kunt gaan met het vergelijken van de energie? Heel simpel. Dit doe je eenvoudig en in een paar stappen online. Je krijgt hierdoor meteen een goed beeld van alle Belgische leveranciers en wat de voorwaarden zijn per contract dat je af kunt sluiten. Het afsluiten van een nieuw contract doe je ook in een paar stappen online, zodat je dit al erg snel kan hebben geregeld.   Foto  : Joe via Pixabay

Een aannemer vinden in België

0
een aannemer vinden -1029665_1280

Een aannemer vinden in België

Een verbouwing of renovatie gaat vaak niet zonder professionele hulp. Om die reden heb je dan ook een goede aannemer nodig. Aannemers kunnen ingeschakeld worden voor verschillende taken. Denk aan kleine reparaties, een grootschalig nieuwbouwproject of zelfs een ontstoppingsdienst Antwerpen. Soms vragen we ons af hoe je nu eigenlijk een goede aannemer kunt vinden. Wij hebben het uitgezocht en delen een aantal tips.

Vraag altijd om referenties

Een goede manier om een geschikte aannemer te vinden, is door mensen om aanbevelingen te vragen. Denk aan vrienden, familie of kennissen die al eens met aannemers hebben gewerkt. Je kunt ook contact opnemen met mensen die eerder werk door die aannemer hebben laten doen. Zo krijg je een goed beeld van de kwaliteit van zijn werk en hoe hij te werk gaat.

Controleer de beroepsbekwaamheid

In België is het belangrijk dat aannemers geregistreerd staan in de Kruispuntbank van Ondernemingen (KBO) via een ondernemingsloket. Dit betekent dat ze gecontroleerd worden op hun ondernemersvaardigheden en technische kennis, vooral bij gereglementeerde beroepen. Je kunt zelf online in de KBO opzoeken of een aannemer geregistreerd staat, met de ‘KBO public search’. Zo weet je of de aannemer de juiste vaardigheden en kennis heeft voor jouw project.

Kijk naar erkenningen

Voor openbare werken is het verplicht dat aannemers erkend zijn. Deze erkenning kan ook een teken zijn van de betrouwbaarheid en financiële stabiliteit van een aannemer. Je kunt opzoeken welke aannemers erkend zijn voor bepaalde soorten werk. Maar let op: het betekent niet dat een aannemer zonder erkenning van lage kwaliteit is. Veel goede aannemers doen namelijk geen openbare werken en hebben dus die erkenning niet nodig.

Let op de verzekering voor 10-jarige aansprakelijkheid

In België moeten architecten en aannemers zich tijdens bouw- of renovatieprojecten houden aan een tienjarige aansprakelijkheid. Dit betekent dat ze tot tien jaar na het afronden van de werken verantwoordelijk kunnen zijn voor eventuele gebreken. Daarom is het belangrijk dat aannemers verzekerd zijn voor deze aansprakelijkheid. Deze regel geldt voor bouw- of renovatieprojecten die bedoeld zijn voor bewoning, waarvoor na 1 juli 2018 een bouwvergunning is afgegeven en waarbij een architect betrokken is. De verzekering dekt problemen met de stevigheid, stabiliteit en waterdichtheid van de constructie.

Controleer sociale en fiscale verplichtingen

Het is slim om te checken of een aannemer zijn sociale en fiscale zaken goed geregeld heeft. Als een bedrijf schulden heeft bij de belastingdienst of de sociale zekerheid, kan dat wijzen op financiële problemen. Je kunt online opzoeken of een aannemer zulke schulden heeft. Dit is extra belangrijk als de aannemer personeel in dienst heeft. Met deze tips vind je met gemak een aannemer in België die goed zijn werk doet.   Afbeelding via Pixabay

Vlaamse showbizz repeteert voor Winterrevue

Vlaamse showbizz repeteert in Antwerpen

Vlaamse showbizz repeteert voor WINTERREVUE “WITH FRIENDS”. Master of ceremony Hugo en de hoofdcast leren hun bekende vrienden alle tips & tricks van een spetterende revue. Gert Verhulst & James Cooke, Kürt Rogiers, Luc Appermont & Bart Kaëll, Christoff, Karen Damen en Peter Van de Veire worden klaargestoomd voor dé theateruitstap tijdens de feestdagen: WINTERREVUE “WITH FRIENDS”. Backstage Producties kijkt er nu al naar uit. Op 15 december start de Winterrevue “WITH FRIENDS” in een regie van Stefan Staes met Hugo Sigal als Master of Ceremony. Het publiek wordt opnieuw verwend met een fantastische, gloednieuwe show verzorgd door de vaste ploeg met o.a. Dirk Van Vooren, Patrick Onzia, Ann Van den Broeck, Helle Vanderheyden en Laurenz Hoorelbeke. De échte fans zagen alvast een leuke nieuw personage de revue passeren op diverse social media: een heerlijke Tomas Koek. (zie video onder het bericht) Vlaamse Winterrevue With Friends

Matthew Michel

We melden ook graag dat de vaste Vlaamse ploeg werd aangevuld met niemand minder dan Matthew Michel die mee zal schitteren op het podium. De vaste ploeg is ondertussen al enkele weken aan het repeteren en sinds deze week worden ook de bekende “friends” van master of ceremony Hugo klaargestoomd voor de WINTERREVUE WITH FRIENDS. Het vaste theaterpubliek weet dat een goede revue bestaat uit enkele belangrijke ingrediënten: leuke, verrassende sketches, straffe live-muziek én een waanzinnig spektakel. Precies daarom gaat BACKSTAGE PRODUCTIES nog een stapje verder en pakken ze uit met een gloednieuwe formule waarbij Hugo Sigal elk weekend nieuwe, bekende “friends” uitnodigt op de winterrevue. Gert Verhulst & James Cooke doen mee tijdens het openingsweekend. Vlaamse Winterrevue with friends (0)

Luc Appermont & Bart Kaëll

Kürt Rogiers schittert een weekje later op hetzelfde podium, Luc Appermont & Bart Kaëll staan garant voor een legendarische oudejaarsavond en zanger Christoff zorgt de week daarna dat het dak eraf gaat. Publiekslievelinge Karen Damen vergezelt Hugo op 11 en 12 januari. De Winterrevue “WITH FRIENDS” sluit af in stijl met Peter Van de Veire als centrale ‘friend’. Deze “friends” krijgen les in alle geheimen van de komende Winterrevue! De sfeer zit er alvast goed in! Er werkt een ervaren creatief team mee aan deze winterrevue met o.a. choreograaf Laurent Flament, Thomas Vanhauwaert met een live orkest van zes muzikanten onder zijn leiding, vocale leiding door Ann Van den Broeck en regisseur Stefan Staes. De Winterrevue “WITH FRIENDS” is te zien van 15 december 2023 tot en met 14 januari 2024 in Theater Elckerlyc te Antwerpen. Winterrevue 'With Friends' Luc Appermont & Bart Kaëll Info en tickets: www.backstage-producties.be  

Christoff voor het eerst solo in de Lotto Arena

Een tour van 24 kerstconcerten

Christoff op 9 november 2024 voor het eerst solo in de Lotto Arena. Met alleen maar uitverkochte concerten van ‘Christoff zingt Tura’, waarvan binnenkort ook een live-cd uitkomt, zijn recente statement-album ‘Dit Ben ik’ en een tour van 24 kerstconcerten, zou je denken dat hij de festiviteiten rond zijn 30-jarige carrière stilaan afrondt. Niets is echter minder waar. Op zaterdag 9 november 2024 volgt de ultieme apotheose met ‘Christoff 3.0 XXL’, het allereerste soloconcert van de artiest in de Antwerpse Lotto Arena. Verwacht je aan hét ultieme muzikale overzicht van zijn succesvolle carrière. Kerstkoning Christoff Hasselt

Ijzersterke liveband en de nodige verrassingen

Van feestklassiekers als Onder De Toren, Een Optimist, Als Ik In Je Blauwe Ogen Kijk, Een Ster, Zeven Zonden, Sweet Caroline, Omdat ie zo mooi is en ’t Is Weer Tijd Voor De Polonaise, tot prachtige ballades als We Nemen Elkaar Zoals We Zijn, Niemand Laat z’n Eigen Kind Alleen en Zeg Maar Niets Meer. Reken daarbij ook zijn ijzersterke liveband en de nodige verrassingen, en je weet nu al dat je dit waanzinnige feestje absoluut niet wil missen! “Ik voel dat de tijd rijp is om dit te doen”, zo zegt Christoff. “Het is voor mij een beetje nu of nooit om solo naar de Lotto Arena te gaan heb ik het gevoel. Ik zit heel goed in m’n vel, heb zelf de touwtjes van mijn carrière goed in handen en ik ben vooral bezig met dingen die ik heel graag doe. Christoff (3)

Het jubileumconcert in de Lotto Arena

‘Christoff zingt Tura’ was en is de verwezenlijking van een lang gekoesterde droom. Dat de concerten in de smaak vallen bij de mensen, is natuurlijk helemaal fijn (lacht). In het album ‘Dit Ben Ik’ heb ik mijn ziel kunnen steken en als artiest een nieuw elan en frisse wind aan mijn muziek kunnen geven. De kerstconcerten waarmee ik de komende weken door Vlaanderen trek, liggen me sowieso heel na aan het hart. Het jubileumconcert in de Lotto Arena moet en zal de ultieme apotheose worden van 30 Jaar Christoff. Ik ben er super enthousiast over, maar als eeuwige twijfelaar stel ik me wel de vraag: ‘Ga ik de Lotto Arena wel kunnen vullen?’…time will tell”, besluit Christoff met zijn eeuwige glimlach.  Christoff Het jubileumconcert in de Lotto Arena De ticketverkoop voor ‘Christoff 3.0 XXL’ op 9 november 2024 in de Lotto Arena, start op maandag 27 november 2023 om 9u. via christoff.be.

Heeft fractieleider Dilan Yeşilgöz van VVD alle voeling met de kiezer verloren

0
In Nederland zijn sommige VVD kiezers niet tevredenIn Nederland zijn sommige VVD kiezers niet tevreden dat fractieleider Dilan Yeşilgöz nog voor de onderhandelingen gestart zijn zich terug trekt. “Deze zet, hoe tactisch ook, biedt geen oplossingen voor de problemen van de Nederlanders. Daar zouden de prioriteiten van de VVD wel moeten liggen.” lezen we op rtl-nieuws. De achterban van de VVD heeft kritisch gereageerd op het besluit van fractieleider Dilan Yeşilgöz om zich niet beschikbaar te stellen voor regeringsdeelname. Dit heeft geleid tot een brandbrief aan de partijleiding. Jordy Drieman, VVD-fractievoorzitter in Cranendonck, heeft moeite dit aan de lokale kiezers uit te leggen, aangezien het partijbeleid was om niemand uit te sluiten. Hij is teleurgesteld dat de VVD zich al terugtrekt voordat er gesprekken over een nieuwe regering zijn gestart, waarmee volgens hem 2,5 miljoen kiezers worden uitgesloten. De VVD-fractie in Steenbergen heeft ook een brandbrief verstuurd. Tineke Feskens uit bezorgdheid dat het besluit van Yeşilgöz de voorkeur voor een rechts kabinet met de PVV ondermijnt, iets waar veel VVD-stemmers die op de PVV hebben gestemd, voorstander van waren. Na het verlies van zetels kondigde Yeşilgöz aan niet in een regering met de PVV te willen zitten, maar gaf wel aan een ‘kabinet van winnaars’ te steunen als gedoogpartner. Fons Lambie, politiek verslaggever, licht toe dat ondanks een eerdere voorkeur voor een rechts kabinet inclusief de PVV, de VVD-top nu anders beslist en dit kan leiden tot meer kritiek uit de eigen achterban, vooral als dit de formatie vertraagt of een rechts kabinet verhindert. Drieman en Feskens benadrukken dat de politieke strategieën geen oplossingen bieden voor de problemen waar Nederlanders mee kampen en dat de VVD zich hierop zou moeten focussen.

Een meertalige website, ook een goed idee voor jouw onderneming

0
Een meertalige website ook een goed idee voor jouw onderneming

Een meertalige website, ook een goed idee voor jouw onderneming

Je website is veel meer dan alleen je digitale visitekaartje. Hij versterkt je imago en merkwaarde, trekt 24/7 interessante leads aan en verzorgt automatisch je online verkoop. Met een meertalige website vergroot je verder je uitstraling en je doelpubliek. Het inschakelen van een professioneel vertaalbureau is daarbij een enorme meerwaarde. Ontdek hoe een meertalige website ook interessant is voor jouw onderneming. Je doelpubliek uitbreiden en zo je omzet vergroten is de voornaamste reden om je website te vertalen. Wie bezoekers in slechts één taal aanspreekt, mist heel wat kansen. Door je content aan te passen aan je doelpubliek, verlaag je drempels. In een vertrouwde omgeving vinden je bezoekers makkelijker hun weg. Het rechtstreekse gevolg is een veel grotere kans op meer leads, meer klanten en meer omzet. Dat geldt trouwens niet alleen voor bedrijven die de internationale toer opgaan. 1 op 4 inwoners van Vlaanderen is van buitenlandse afkomst. In Vlaanderen worden meer talen gesproken dan alleen Nederlands. Met een Nederlandstalige website mis je dus heel wat mensen die gewoon om je hoek wonen. In heel België is het aantal inwoners van buitenlands afkomst zelfs 1 op 3. De verwachting is dat die aandelen de komende jaren blijven stijgen. Een meertalige website is dan ook een investering voor de toekomst.

Van België tot de andere kant van de wereld

Over België gesproken: in ons land spreken we niet alleen Nederlands. Een Franstalige website is onmisbaar voor elke onderneming met nationale ambities. En vergeet niet onze derde landstaal, het Duits. Daarmee spreek je in één klap de inwoners van twee grote buurlanden aan. Tenminste, als je teksten correct vertaald zijn, met aandacht voor lokale accenten. Daarvoor doe je dan ook best beroep op een professioneel vertaalbureau. Reiken je ambities nog verder dan onze buurlanden? Dan is Engels waarschijnlijk de volgende vertaling die je overweegt. Engels staat in de top-drie van meest gesproken talen ter wereld, maar wel pas op de derde plaats, na het Spaans en het Mandarijn. Ook het Hindi en het Arabisch zijn interessante opties, met samen meer dan een half miljard ‘native speakers’. Denk dus goed na over welke vertalingen het best aansluiten bij jouw plannen.

Drempels verlagen met een meertalige website

Maar waarom is het zo belangrijk om mensen aan te spreken in hun eigen taal? Uit onderzoek blijkt dat meer dan de helft van de internetgebruikers websites in een vreemde taal vermijdt. En liefst 90% van de consumenten koopt alleen producten bij een webshop in hun eigen taal. Een website in je eigen taal komt veiliger, betrouwbaarder en persoonlijker over. Je bezoekers zijn bovendien eerder geneigd om inhoud in hun eigen taal te delen. Een meertalige website geeft je dan ook meer kansen om je content te verspreiden. Denk bijvoorbeeld aan aanbevelingen door klanten op sociale media. Of heb jij wel recent nog de Chinese website van de fabrikant van jouw stofzuiger aangeprezen op Instagram?

Nog enkele voordelen van een meertalige website op een rij

Een groter doelpubliek en een hogere omzet, top! Maar er zijn nog meer goede redenen om voor een meertalige website te kiezen. Positieve uitstraling: een meertalige website is een teken van professionaliteit. Je toont aan dat je ambitieus en internationaal georiënteerd bent, en dat je daarbij rekening houdt met de gebruiksvriendelijkheid voor je bezoekers. Hoger in Google: een vertaling betekent meer content en dus meer kans om hoog te ranken in de resultaten van zoekmachines. Tenminste, als je inhoud correct vertaald is. Daarvoor reken je op de expertise van een professioneel vertaalbureau. Een technische vertaler, die handleidingen onder handen neemt, moet een compleet ander jargon onder de knie hebben dan een literaire vertaler, die romans aan anderstalige lezers openbaart. Meer flexibiliteit: met een meertalige website mik je niet alleen op mensen die in een andere taal spreken, maar ook op mensen die in een andere regio wonen. Frans wordt over de hele wereld gesproken, van Canada over Europa tot Afrika, maar de accenten liggen telkens net ietsje anders. Een meertalige website geeft je de kans om gerichte aanbiedingen of kortingen te geven, bijvoorbeeld op nationale feestdagen.

Een meertalige website, ook een goed idee voor jouw onderneming

Een website die bezoekers de optie biedt om in hun eigen taal te navigeren, levert jouw bedrijf heel wat voordelen op. In de eerste plaats vergroot het je doelpubliek, wat meestal leidt tot een hogere omzet. Maar het is ook positief voor de online uitstraling van je bedrijf, voor je SEO-resultaten en voor gerichte internationale campagnes. Belangrijke voorwaarde is wel dat de vertalingen correct en consistent zijn. Daarvoor doe je best beroep op een professioneel, ervaren vertaalbureau. Afbeelding van Gerd Altmann via Pixabay

Kerstkoning Christoff met jeugdkoor Scaletta

Kerstkoning Christoff in Hasselt

Kerstkoning Christoff met jeugdkoor Scaletta in de Heilig Hartkerk Hasselt. Op zaterdag 16 december 2023 staat Kerstkoning Christoff met jeugdkoor Scaletta in de Heilig Hartkerk Hasselt. Christoff voelt zich ondertussen al een halve Hasselaar: “Als ik ooit zou overwegen om te verhuizen, is Hasselt een kanshebber. Nu hij na een reeks uitverkochte ‘Christoff zingt Tura’-concerten, o.a. in Trixxo Theater Hasselt, de pauzeknop induwde, verschuift de focus van Christoff naar een nieuwe reeks van zijn ondertussen vertrouwde kerstconcerten. Met bijna 100.000 bezoekers, verspreid over 118 kerstconcerten, groeide Christoff de voorbije jaren uit tot de ‘Kerstkoning van Vlaanderen’. Kerstkoning Christoff Hasselt

24 Kerstconcerten

Dit jaar staan er maar liefst 24 kerstconcerten op de agenda en aftrappen doet Christoff op 8 december 2023 in een uitverkochte Sint-Michielskerk in Bree. Wie toch nog wil meegenieten van klassiekers zoals ‘Glorie Halleluja’‘Witte Kerstmis’, het ‘Onze Vader’ en ‘Kleine trommelaar’ krijgt op zaterdag 16 december 2023 nog een herkansing. Dan staat Christoff met zijn liveband en het jeugdkoor Scaletta in de Hasseltse Heilig Hartkerk, een optreden waar snelle beslissers nog de laatste tickets voor kunnen scoren. Christoff heeft al jaren een sterke band met de Limburgse hoofdstad: “Hasselt vind ik geweldig. De stad ademt gezelligheid uit en is een voorbeeld van de bekende Limburgse gastvrijheid. Met plezier denk ik terug aan de vele weekends die ik hier al logeerde voor Het Schlagerfestival. Christoff (studio radio Rand)

Heilig paterke, Winterland Hasselt

Ook mijn talrijke bezoekjes aan het Heilig PaterkeWinterland Hasselt wat een jaarlijkse afspraak is en de vele optredens hier, maken dat ik mijzelf ondertussen bijna een halve Hasselaar voel (lacht). Ik voel me hier inderdaad enorm thuis en welkom. Hasselt is een gezellige stad voor alle leeftijden. Ik woon graag dicht bij mijn familie en denk niet dat het gaat gebeuren, maar als ik ooit zou overwegen om te verhuizen, dan is Hasselt een kanshebber (lacht). Eerst nog even genieten van de kerstperiode.  Kerst is een heel belangrijk feest voor mij. Elk jaar wordt Kerstmis bij mij thuis gevierd en dan spaar ik kosten noch moeite. Ik vind het zalig om kerst te vieren met alleen maar mensen die je graag ziet. Deze sfeer trek ik graag door in mijn jaarlijkse kerstconcerten”, sluit Christoff af.  Winterland Hasselt 15e editie Het concert ‘Kerst met Christoff’ vindt plaats op zaterdag 16 december 2023 in de Hasseltse Heilig Hartkerk. De laatste tickets bestel je nu op www.ticketkopen.eu.

Wim Soutaer krijgt een ‘gouden’ award

Wim Soutaer ontvangt gouden award

Wim Soutaer krijgt een speciale ‘gouden’ award voor ‘Allemaal’. Donderdagavond 23 november 2023 kreeg ‘Allemaal’, de grote doorbraaksingle van Soutaer een mooie plek in de Eregalerij. Naast deze erkenning viel Wim vooraf in de prijzen en kreeg hij op de rode loper in het Kursaal Oostende nog een speciale ‘gouden’ award voor de meer dan 5 miljoen Spotify-streams die het liedje ondertussen verzamelde. “Ik ben ontzettend blij en dankbaar met ‘Allemaal’. Het was na mijn deelname en derde plek aan ‘Idool’, twintig jaar geleden, meteen ook het nummer waarmee ik doorbrak bij het grote publiek. De afgelopen twee decennia zijn de mensen mij blijven steunen en heb ik de kans gehad om nog meer fijne nummers uit te brengen en ontzettend veel toffe concerten te geven. Wim Soutaer met gouden award Foto: House Of Entertainment.

Ik Drink Op Jou

Naast o.a. ‘Zonder Woorden’, ‘Ze Kent Me’ en ‘Voor Altijd’ is ‘Allemaal’ er zeker een waar mensen naar uitkijken tijdens de optredens. Da’s nog steeds één van de hoogtepunten”, zegt de zanger met een brede glimlach. Naast de erkenning met de speciale ‘gouden’ award kreeg ‘Allemaal’ nog extra aandacht tijdens het concert ’20 Jaar “Allemaal”’ dat Wim Soutaer op vrijdag 24 november 2023 gaf met zijn liveband in GC Den Egger in Scherpenheuvel. Daar bracht hij ook zijn nieuwste single ‘Ik Drink Op Jou’, waarmee hij momenteel opnieuw een dikke hit scoort. 

Ann Van Elsen in Schone Vrouwen-podcast

Ann Van Elsen in podcast

Ann Van Elsen in Schone Vrouwen-podcast: “De scheiding van mijn ouders heeft mij meer gekraakt en gevormd dan mijn eigen scheiding”. Ann Van Elsen (43) is naast model en JOE-radiostem, ook een ‘vintage’ Miss België, of zo noemt ze zichzelf toch in de nieuwste aflevering van de Schone Vrouwen-podcast van beautyonderneemster Caroline Rigo. In deze nieuwe episode laat Ann Van Elsen naast in haar beautygeheimen, ook in haar hart kijken. Dat ze al 14 jaar geen enkele nacht aan één stuk doorslaapt, is nog steeds niet te zien dankzij haar goede skincare routine. Maar de reden achter haar slaapprobleem verbaast waarschijnlijk geen enkele luisteraar: de kinderen. Dat Ann’s leven draait rond haar kinderen, is vaak online te zien. Toen ze zelf nog jong was, scheidden haar ouders. Hoewel dat geen gemakkelijke periode was voor Ann, is ze toch dankbaar. Hoe haar eigen scheiding – die haar aanzette tot het schrijven van haar eerste boek ‘Blend’ – daardoor anders verliep, vertelt ze openlijk tijdens het gesprek. Ann Van Elsen Schone Vrouwen podcast

Rebelse Miss

De luisteraar ontdekt ook hoe ze haar periode als rebelse Miss gebruikte om een verschil te maken. Zo doneerde ze ooit 30.000 euro aan Music For Life en ging in discussie met de organisatie van Miss World. De volledige aflevering is vanaf nu te beluisterenvia: http://rigorgeous.lnk.to/schonevrouwen. Dat Ann haar kinderen op de eerste plaats zet, is algemeen geweten. Niet alleen op haar sociale media zijn de meisjes alomtegenwoordig, ze praat ook vaak over hen. Ook in de nieuwste aflevering van de Schone Vrouwen-podcast is dat niet anders. Hosts en beautyonderneemsters Caroline Rigo en Cynthia Reekmans duiken samen met Ann in haar leven en halen er naast beautygeheimen ook belangrijke gebeurtenissen uit naar boven. In dat lijstje staat bovenaan steevast de scheiding van haar ouders. Zo prominent zelfs, dat het haar eigen verhaal heeft beïnvloed: “De scheiding van mijn ouders heeft mij meer gevormd en gekraakt dan mijn eigen scheiding.

Een scheiding als kind

Dat als kind meemaken heeft heel erg bepaald hoe ik als volwassene door mijn eigen scheiding ben gegaan. Ergens was ik daar dankbaar voor. Ik wist heel goed wat mij toen raakte. Het probleem was niet zozeer dat ze uit elkaar gingen, wel dat er slecht werd gesproken over de andere. Als kind ben je 50% je mama, 50% je papa. Dus als er constant kritiek op een andere ouder wordt gegeven, is dat kritiek op een stuk van jezelf.” Sinds 2017 is Ann Van Elsen rotsvast te horen op radiozender JOE, na haar overstap van MNM. Ze nam in haar radiocarrière al vaak de ochtend voor haar rekening, maar dat heeft de nodige gevolgen nagelaten: “Zonder te overdrijven kan ik zeggen dat ik al 14 jaar geen enkele nacht doorslaap. Toen ik de ochtend deed op JOE ging mijn wekker om 3u ’s nachts, dus mijn dochter June, toen nog baby, werd ook elke keer wakker. Zij zat mee in dat ritme. Ik kon haar ook onmogelijk laten doorwenen.

Slaapprobleem

Dat is sowieso al moeilijk voor een moederhart en die vermoeidheid erbij, ik kon er echt niet naar liggen luisteren. Ik nam haar dan bij mij. Ik genoot daar enorm van, maar je slaapt natuurlijk niet. Jaren later kwam Jackie ter wereld en was het alles opnieuw. Ik geniet er nog steeds van. Het moment dat ze bij ons in bed kruipt. Ik denk dan vaak: ‘Ach wat maakt het uit, hoelang duurt het nog’”. In 2002 werd Ann Van Elsen gekroond tot Miss België. Een bepalend moment, want vanaf dan veranderde voor Ann alles. “Vroeger dacht ik dat iedereen recht had op zijn eigen imago. Na een periode merkte ik dat dat naïef was. Er was een soort groepsimago voor de Miss België dames. De publieke opinie keek niet verder dan het meisje onder het lint. Ik keek op naar vrouwen als Lynn Wesenbeeck, Goedele Liekens, Anne De Baetzelier. Dat waren voor mij allemaal iconen. Ik was dus heel verwonderd dat anderen daar zo negatief over konden doen.

Vintage Miss België

Als Miss had je voor een hokje gekozen en daar bleef je dan zitten”, vertelt ze in Schone Vrouwen. Desondanks dat hokje, probeerde Ann toch een grotere impact te maken. Zo kon ze ooit 30.000 euro doneren aan Music For Life dankzij een photoshoot in samenwerking met P-Magazine. Dat in combinatie met een occasionele discussie op hoger niveau, leverde haar de ‘rebel’-stempel op: “Ik kon enorm hard roepen als het ging over onrecht tegenover de anderen. Ik heb ooit een heel grote discussie gehad omdat de Miss World-verkiezingen plaatsvonden in een land waar ze een vrouw gingen stenigen. Miss World was om de vrouw te vieren en dat doe je dan in zo’n land. Dat ging er bij mij niet in. Vandaag zou dat sowieso al niet meer kunnen. De maatschappij zou al roepen voor dat een Miss haar mond moet opendoen.” Podcast Schone Vrouwen De luisteraar komt alles te weten over deze schone vrouw in een nieuwe aflevering die vanaf nu te beluisteren is via http://rigorgeous.lnk.to/schonevrouwen. Ook de verhalen van Eveline Hoste, Anke Buckinx, Lynn Wesenbeeck en vele andere knappe dames zijn er te horen.   

Winterland Hasselt opent met een dagrecord

Winterland Hasselt met dagrecord

Winterland (15e editie) Hasselt opent met een dagrecord. Een bomvol Grand Café, een spektakel op het ijs en gezellige drukte op de 15.000 vierkante meter winterpret, zo opende Winterland Hasselt vrijdagavond al voor de 15de keer de deuren op het Kolonel Dusartplein. “Het was onze beste openingsdag ooit, met meer dan 800 genodigden op de receptie en een massa bezoekers op het terrein. In een lange wachtrij stonden er heel wat mensen aan te schuiven toen om 21 uur de deuren van het Grand Café openden voor het brede publiek. Naast onze trouwe bezoekers zagen we tussen de gezichten ook heel wat jonge gezinnen en jongeren die er voor het eerst bij waren. De sterke sociale media campagne die we de afgelopen weken hebben uitgerold, werpt duidelijk z’n vruchten af. Het optreden van Joe Hardy en de Joe’etts in een bomvolle tent was na Duo Sal en voor DJ Rikky een absolute voltreffer. Winterland Hasselt Joe Hardy

Maurice Schoenmaeckers

Ondanks de regen en het wisselvallige weer op zaterdag en zondag, zijn we met 30.000 bezoekers meer dan tevreden over het openingsweekend. Onze bezoekers zijn laaiend enthousiast. Dat merken we aan de talrijke, positieve reacties die we de voorbije dagen hebben ontvangen. Zij komen niet alleen voor de unieke sfeer, maar vonden ook vlotjes de weg naar de horeca, de attracties en de kerstmarkt waar de eerste geschenkjes voor de feestdagen vlot werden verkocht”, zegt organisator Maurice Schoenmaeckers namens de Winterland Group. Tot en met zondag 7 januari 2023 (einde kerstvakantie) kan je gedurende zeven weken terecht op Winterland Hasselt. Blikvangers zijn o.a. het reuzenrad, de Oostenrijkse Almhütte, het vernieuwde Grand Café, de Spiegeltent en een gloednieuwe, ruime kerstmarkt. Winterland Hasselt burgemeester en schepencollege

Uitgebreide schaatspiste

Wie wil, kan ook nu weer genieten van de uitgebreide schaatspiste, goed voor meer dan 1000 vierkante meter echt ijs. Naar aanleiding van de 15de editie heeft de organisatie heel wat feestactiviteiten uitgewerkt. Naast de dansactiviteiten kan je vanaf aanstaande vrijdag elke week terecht op de ijspiste voor ‘Versuz on Ice’. Tussen 20 en 22 uurwarmt een populaire dj van Club Versuz je op voor een knallend weekend. Met een reanimatiecursus en Rookstopcoach Els Bosch is ‘gezondheid’ een centraal thema op zondag 3 december 2023. Op zaterdag 9 december 2023 is er de intocht van de Kerstman, die tot zaterdag 30 december 2023 zijn intrek neemt in Het Huis van De Kerstman. Naast een uittocht kan je met de Kerstman op zondag 17 december 2023 gaan ontbijten in het Grand Café. Winterland Hasselt viert oudejaar en trakteert zijn bezoekers op vuurwerk. Winterland Hasselt is gratis. Meer informatie over de activiteiten vind je op www.winterland.be.  Foto’s: House Of Entertainment.