LAATSTE ARTIKELEN

Buurtcomité zorgt voor AED

Buurtcomité plaatst AED

Buurtcomité De Mattein uit Affligem onthulde op vrijdag 23 september de eerste AED (automatische externe defibrillator) in hun buurt. Het buurtcomité dat vond dat hun wijk De Mattein al over een ietwat oudere bevolking bestaat, en daar komt nog bij dat een paar mensen al eens te kampen hadden met hartproblemen dus een AED zou daar zeker op zijn plaats zijn. alles begon met een eenvoudig berichtje op facebook en de bal ging aan het rollen. Door de oproep werd er al snel een AED-comité opgericht en een eerste vergadering vond plaats. En nu ongeveer een jaar later na de Facebook-post over de mogelijkheid om een defibrilator te installeren in de wijk “De Mattein” in Affligem werd het toestel ingehuldigd. Buurtcomité De Mattein

Een inzamelactie in de wijk

In zijn toespraak schetste Filip Van Cauteren, voorzitter van het plaatselijke Rode Kruis, de afgelegde weg van idee tot realisatie. “ Ons AED-comité vergaderde, dronk een glas en plaste een plas maar niets bleef  zoals het was! Immers na enkele vruchtbare vergaderingen met het gemeentebestuur konden wij de inwoners van de Mattein informeren over de komst van een AED-toestel“. Een inzamelactie in de wijk leverde een flink bedrag op. Het gemeentebestuur zorgde voor een bijkomend financieel steuntje zodat een aankoop van een AED-toestel bij Heartsaver kon verwezenlijkt worden. Laat ons zeker de bijzondere inbreng van Luc Ketele (Heartsaver) niet vergeten! Hendrik en Rita, twee enthousiaste Rode Kruis medewerkers waren onmiddellijk bereid hun voortuin ter beschikking te stellen om daar het toestel te plaatsen. Buurtcomité Filip Van Cauteren Voorzitter RKV

Zichtbaar en makkelijk bereikbaar

Zichtbaar voor iedereen en altijd gemakkelijk bereikbaar. Het plaatselijke Rode Kruis biedt bovendien een opleiding “Reanimatietechnieken en gebruik AED” aan opdat iedereen in de wijk weet wat te doen bij een plotse hartstilstand en weet hoe de AED te gebruiken. Nu al met groot succes gezien het aantal inschrijvingen! Deze inhuldiging werd afgesloten met een lekker hapje en een dorstlessend plaatselijk biertje! Hoe mooi kan het zijn? Een inclusief project dat niet alleen de wijk meer hartveilig maakt maar ook de inwoners van de wijk met elkaar verbindt. Filip Van Cauteren: “ Dit initiatief van het buurtcomité verdient zeker navolging! Dit is nog maar een start! Wij maken Affligem Hartveilig!” Buurtcomité De Mattein onthuld AED Voor meer foto’s klik hier

Geld besparen tijdens je vakantie op Ibiza doe je zo!

Geld besparen tijdens je vakantie op Ibiza doe je zo

Geld besparen tijdens je vakantie op Ibiza doe je zo!

Als het gaat om een ​​groots leven, is het gemakkelijk te doen op Ibiza. Het probleem is echter dat hiervoor vaak een groot prijskaartje geldt, al is dat niet per se nodig. Bij het plannen van een zonnig uitje naar Ibiza is een budget natuurlijk essentieel. Wees echter niet bang, met deze gids voor geldbesparende tips op Ibiza kom je gewapend met een plan in gedachten, een budget voor je reis en een lijst met plaatsen om te bezoeken op Ibiza. Een auto huren Ibiza is hiervoor verstandig, zo kun je het hele eiland verkennen zonder al te veel uit te geven!

Alcohol

Zin om €15-€25 te betalen voor een enkele wodka en mixer of €10-€12 voor slechts een fles water? Wij dachten van niet. Hoewel niet elke locatie op Ibiza je ziel zal kosten voor een drankje, zijn clubs als Space, Ushuaia, Amnesia en DC-10 aan de positieve kant, en met een liter Spaanse wodka die ongeveer €10 kost, is vooraf drinken een goed idee. Eventueel kun je ook nog drinken als een local, dit doe je door in je huurauto die je via auto huren Italie hebt geregeld naar het westen van San Antonio gaan. Op de Sunset Strip vind je een aantal tentjes waar je goedkoper drankjes kunt kopen.

Verblijf

Op Ibiza heb je veel opties voor accommodatie. Zo kun je denken aan hotels en b&b’s, maar ook zelf kamperen is mogelijk op dit Spaanse eiland. Ook qua steden heb je diverse mogelijkheden, al kiezen de meeste Nederlanders voor Santa Eulalia. Dit is een prachtige stad en resort aan de oostkust van het eiland, is populair bij gezinnen en mensen die op zoek zijn naar een rustigere vakantie. Als je auto huren Gran Canaria hebt gedaan, kun je vanuit Santa Eulalia vervolgens eenvoudig de rest van Ibiza verkennen. Andere goede verblijflocaties zijn Ibiza-stad, Talamanca en Santa Antonio.

Pakket

Maak de uitstekende beslissing om een ​​Ibiza-pakket te kopen, met toegang tot Pacha, Amnesia en Sankeys geregeld, plus een reis naar Ocean Beach en Pearl Club later ben je de koning van het feest! Maar voor al die plebs die er zijn, als je kijkt naar de kosten van uitgaan op Ibiza, kan een gemiddelde toegangsprijs variëren van €40 voor je stoere house- en techno-avonden, tot maximaal €60 of zelfs €80 als je superster-dj’s wilt zien. Het boeken van pakketten is verstandig zodat je veel geld kunt besparen maar toch drie of meer clubs kunt bezoeken.

Eten

In welke staat je ook bent, je zult de volgende ochtend op Ibiza honger en een kater hebben. Ver van een lokale frituur, bespaar geld en tank jezelf met een weelderig, vers ontbijt door een pakket te boeken dat de eerste maaltijd van de dag bij je verblijf omvat. Bij Hotel Tropical tijdens Together Week Ibiza is het ontbijt elke dag inbegrepen en beter nog, je kunt het bij het zwembad eten! Ook zijn er op het eiland een paar restaurants die een uitgebreid scala aan lokale gerecht bieden voor een betaalbare prijs, David’s in San Antonio is hiervan een goed voorbeeld.

Werner Annaert wordt administrateur-generaal van de OVAM

Werner Annaert wordt administrateur-generaal van de OVAM

Werner Annaert (Veolia) wordt nieuwe administrateur-generaal van de OVAM

De Vlaamse regering heeft Werner Annaert gekozen als nieuwe administrateur-generaal van de Openbare Vlaamse Afvalstoffenmaatschappij (OVAM). Annaert is momenteel directeur Materialen bij VEOLIA, de milieu-multinational met activiteiten in de sectoren water, afvalverwerking en energie. Annaert start op 1 december en volgt daarmee Christof Delatter op, die de functie waarnam sinds de pensionering van Henny De Baets eerder dit jaar. Volgens Vlaams minister van Omgeving Zuhal Demir biedt de aanstelling van iemand uit de privésector opportuniteiten voor zowel de OVAM als organisatie, maar nog meer voor de brede maatschappij en ons leefmilieu.

De OVAM geeft vorm aan het afvalstoffen-, bodem- en materialenbeleid.

De OVAM geeft vorm aan het afvalstoffen-, bodem- en materialenbeleid. Ze zorgt voor het beleidskader dat de Vlaamse bedrijven en de Vlaming stimuleert om materiaal- en bodembewust te produceren en consumeren. De circulaire economie loopt als rode draad doorheen haar taken in de weg naar een meer circulaire, materiaal- en bodembewuste wereld. Daarnaast heeft de OVAM een steeds belangrijkere rol in de bestrijding van bodemvervuiling van nieuwe stoffen zoals de forever chemicals.

16 kandidaten

Voor de vacature van administrateur-generaal van de OVAM waren er 16 kandidaten. Na de screening van de CV’s aan de vereisten inzake diploma en ervaring werden de weerhouden kandidaten onderworpen aan een uitgebreide selectieprocedure onder leiding van een extern selectiebureau. Die procedure bestond uit verschillende onderdelen zoals een sterkte-zwakteanalyse, een diepte-interview en de uitwerking van een managementcase. Finaal werden de resterende kandidaten onderworpen aan eindgesprekken voor de kernministerraad en minister Demir. De 49-jarige Annaert is momenteel Director Materials & Development bij VEOLIA Belgium & Luxemburg, de milieu-multinational met activiteiten in de sectoren water, afvalverwerking en energie. Voorheen was hij werkzaam rond hetzelfde thema bij SUEZ Belgium en was hij ook werkzaam in de recyclagesector als general manager van de federatie FEBEM-GO4CIRCLE. Aan de beginjaren van zijn carrière was hij werkzaam bij VVSG-Interafval en BDO Belgium. Annaert start op 1 december en volgt daarmee Christof Delatter op, die de functie tijdelijk waarnam sinds de pensionering van Henny De Baets eerder dit jaar Volgens Vlaams minister van Omgeving Zuhal Demir biedt de aanstelling van iemand uit de privésector opportuniteiten voor zowel de OVAM als de brede maatschappij die ze ten dienste moet zijn: “Niet alleen de overheid is gebaat met nieuwe, frisse inzichten en een doordachte en doelgerichte aanpak. Ook voor de Vlaming is het belangrijk dat de OVAM zo slagkrachtig en efficiënt mogelijk haar verantwoordelijkheden opneemt. Ik wens Werner dan ook veel succes en reken op een goede samenwerking in het belang van ons leefmilieu en de gezondheid van de Vlamingen”.

Dirk Draulans spreekt in Oudenaarde over Beesten

0
Beestenboel lezing door Dirk Draulans

Beestenboel: lezing door Dirk Draulans

De bekende bioloog, schrijver en journalist Dirk Draulans staat bekend om zijn gevoel voor humor. Hij is beroemd om zijn lezingen die vol zitten met interessante en humoristische feiten. Op 4 oktober 2022 geeft hij om 20u een lezing genaamd Beestenboel in Cultureel Centrum De Woeker in Oudenaarde. Dit evenement valt samen met Werelddierendag en wordt georganiseerd door Milieufront Omer Wattez, Velt Vlaamse Ardennen en Natuurpunt Vlaamse Ardennen. Dirk Draulans beschrijft veel verschillende levende wezens uit onze omgeving in Beestenboel. Als begenadigd spreker maakt hij vaak vergelijkingen die mensen helpen begrijpen hoe systemen werken. De vergelijkingen van Draulan laten zien dat de evolutie van het leven veel verschillende patronen voor reproductie en migratie heeft gecreëerd. Bovendien illustreert zijn vergelijking dat ons huidige systeem misschien niet het meest efficiënt is. Hoewel het humoristisch is, presenteert Dirk Draulans ‘Beestenboel’ feiten over een breed scala aan dieren. Enkele voorbeelden zijn onzichtbare mijten die in de wenkbrauwen van mensen leven, een eenzame Groenlandse walvis die in de buurt van de kust terechtkwam en dieren die lijken op speldenkoppen die in hun partner leven. Naast deze feiten gaat ‘Beestenboel’ ook in op welk dier de slimste op aarde is en wat het lelijkste wezen ter wereld is.

Wil je erbij zijn?

De lezing van Dirk Draulans vindt plaats op 4 oktober in CC De Woeker, Woeker 3 in Oudenaarde. De deuren gaan open vanaf 19.30 uur. De lezing begint om 20 uur. De tickets kosten € 8 in voorverkoop of € 10 aan de deur. Wil je nog een kaartje bemachtigen in voorverkoop? Stuur dan een e-mail naar info@milieufrontomerwattez.be. De aankoop is pas definitief na overschrijving van het juiste bedrag op rekeningnummer BE84 9796 1861 3259 van Milieufront Omer Wattez vzw. Deze avond wordt georganiseerd door Milieufront Omer Wattez vzw, Velt Vlaamse Ardennen en Natuurpunt Vlaamse Ardennen plus. Dirk Draulans was actief lid van de jeugdgroep Wielewaaljongeren. Hij studeerde in 1979 af aan de Katholieke Universiteit van Leuven met een master in de biologie – met een optie zoölogie – en werkte later zes jaar als onderzoeker voor de universiteit. In 1983 promoveerde hij in de wetenschap. Tijdens zijn studie biologie aan de Universiteit van Gent was hij van 1985 tot 1987 een academische gastonderzoeker bij de afdeling Zoölogie van de Universiteit van Oxford. In die tijd legde hij zich vooral toe op evolutionaire biologie. Daarna werd hij in 1987 wetenschappelijk redacteur voor het tijdschrift Knack. Dirk Draulans stimuleert het grote publiek om kennis te maken met sociobiologie.

David Cantens – Veertig

David Cantens stelt nieuwe single voor

David Cantens 42, Sint-Niklaas kennen velen als acteur, vooral vanwege zijn rol als “Jonas”, een voormalige gedetineerde op zoek naar sociale status in de vtm-serie “Familie”. Daarnaast heeft David rollen in films als tv-series “Aspe”, “De Luizenmoeder”, “Marsman”, “Feeling For Tumor” en “Brabançonne”. Naast acteren is muziek maken ook een uitlaatklep voor deze duizendpoot. Hij heeft verschillende succesvolle singles uitgebracht, maar met zijn nieuwe single “Veertig” waagde hij de sprong om een ​​heel persoonlijk nummer te maken. De single “Veertig” werd ongeveer 2 jaar geleden tot stand. “Ik liet het nummer met trillende knieën aan mensen om me heen horen. David Cantens Veertig

40e verjaardag een symbolische mijlpaal

Dankzij de positieve reacties op de tekst dacht ik: ‘Misschien is het tijd om er iets mee te doen'”, zegt David. Op 22 oktober 2020 op die dag viert David Cantens zijn 40e verjaardag. Een symbolische mijlpaal, maar wel één die aanzet tot reflectie op het leven. Het is alsof het leven zegt: “Leg de speelkaarten neer, schud om nieuwe en betere kaarten te krijgen”. Het is ook een periode voor David waarin veel dingen drastisch veranderen. Om dit probleem op te lossen, schreef hij zijn gedachten op, de nieuwe single “Veertig” is daar het resultaat van. “De titel heeft een beetje onthuld, maar het is echt een heel persoonlijk nummer geworden”, zegt David.

Een bepaald niveau van onzekerheid

“Ik heb gemerkt dat veel mensen in mijn omgeving een bepaald niveau van onzekerheid hebben over die leeftijd. Ze herkennen zichzelf in deze onzekerheid, maar ze denken er niet veel over na. Ik vraag mezelf af: “40-jarige Wat betekent het eigenlijk? “Een zin in een lied is voor mij bijna een ervaring; een inspirerend woord, een statement of een idee. In dit lied zing ik over loslaten, maar ook over vasthouden. Ik nam de inspiratie over van de teksten van Toon Hermans of Stef Bos. Ze durven ook wel eens over de minder prettige kant van het leven te schrijven, en daar halen mensen toch een soort troost uit. Op die manier probeer ik alle aspecten van het leven te bezingen”. ‘Veertig’, de nieuwe single van David Cantens, kan u HIER beluisteren op alle grote streamingplatformen.

Cassie Cyrene brengt debuutsingle

0

Cassie Cyrene brengt ‘Hold Me And Love Me’ uit

Cassie Cyrene brengt debuutsingle ‘Hold Me And Love Me’ uit “Ik heb dit nummer geschreven om mijn liefdesverdriet een plek te geven” Gentse Cassie Cyrene bracht vandaag haar debuutsingle “Hold Me And Love Me” uit. Een populair nummer met veel soul invloeden en sterk melodrama dankzij het gebruik van saxofoon en strijkers. Dit is een herkenbaar verhaal over afscheid nemen van een eerste liefde. De 25-jarige bezige bij staat te popelen om haar muziek over de hele wereld te verspreiden. Handen op de piano terwijl je hete thee drinkt. Dit is meestal haar manier om een ​​drukke dag vredig en volkomen helder af te sluiten. “Songwriting is altijd een uitweg geweest”, begint Cassie “Mijn debuutsingle ‘Hold me and love me’ ging over mijn eerste relatie met mijn toenmalige vriend. Cassie Cyrene (1)

Een knipperlichtrelatie

We waren ongeveer zeven jaar samen en ontmoetten elkaar op de middelbare school. Hij was het nieuwe kind in de klas, en sprong meteen in het oog. Uiteindelijk sloeg de vonk over tijdens een bijles wiskunde. Van wiskunde kwam niet veel meer in huis (lacht). We groeiden samen op, maar doorheen de jaren zat er wel al eens een grote kink in de kabel. Het was meer een knipperlichtrelatie want telkens opnieuw kwamen we bij elkaar. Het is moeilijk om mijn eerste liefde los te laten. Om mijn verdriet te verwerken heb ik dit lied geschreven,” zegt Cassie Cyrene. “Hug Me, Love Me” zit vol emotie. Dramatische karakters worden uitgedrukt door viool, harmonie en fantastische gitaarstrofes. Cassie Cyrene

Een authentieke en eerlijke stem

Ze streeft naar een authentieke en eerlijke stem door gebruik te maken van echte zanginstrumenten. Een vleugje retro is haar handelsmerk. Cassie Cyrene besluit: “Luisteren naar dit nummer geeft me een gek gevoel. Mijn debuutsingle is een tastbaar resultaat van een muzikale en een persoonlijke groei.” Als zelfstandig artiest probeert ze zoveel mogelijk zichzelf te zijn Dus ook eigen liedjes schrijven en produceren. Dansbare liedjes zijn ook klaar om uitgebracht te worden voor het publiek. Haar verhaal kan je volgen op de blog van haar website. Hoe dit nummer concreet tot stand kwam, wordt haar volgende artikel. Abonneer je hier: https://cassiecyrene.com/blog.  

Christoff Al rolschaatsend…

Christoff samen met Die Schnappers-collega’s

Christoph al rolschaatsend met Yves Segers, Luc Steeno, Matthias Lens, Lisa del Bo, Willy Sommers, en Laura Lynn naar het Schlagerfestival 2023. In maart 2023 zijn ze allemaal aanwezig op het 16e Het Schlagerfestival in de Trixxo Arena in Hasselt, maar ondertussen trekken Christoff, Yves Segers, Laura Lynn, Matthias Lens, Luc Steeno, Willy Sommers en Lisa del Bo naar Al Rollerland, een indoor rolschaatspark in Aalst. Het aankomende thema is een tv-commercial vol schittering en glamour. Voor zanger en accordeonist Matthias Lens was het zijn eerste keer op rolschaatsen. Gelukkig had hij de hulp van Die Schnappers-collega’s Yves Segers en Christoff, die hun liefde voor rolschaatsen herontdekten. “Het is al sinds mijn twaalfde geleden dat ik door Rollerland rolde op rolschaatsen”, begint Christoff het gesprek. Christoff en Collega's met schaatsen (TV spot Schlagerfestival 2023)

Willy Sommers

“Ik kan nog niet stoppen, maar ik ben nu al blij dat ik een rechte lijn in de bochten houd”, voegt hij er lachend aan toe. Hij werkte samen met andere artiesten aan een tv-commercial voor Het Schlagerfestival, dat in maart volgend jaar opnieuw te zien is in Hasselt. “We moeten elke kans grijpen om op die gezellige planeet te kunnen zijn, waar we even alle zorgen vergeten en teruggaan naar de basis”, zegt Christoff. “Ook al ben ik een skiër en hou ik van sporten, ik heb vandaag geen rolschaatsen omgedaan omdat ik het nog nooit eerder heb gedaan. Stel je voor dat ik hier val, dat is niet ideaal (lacht). Toch zit ik vol glitter en glamour, en heb geweldige tijd met mijn collega’s. Het was allemaal heel ongedwongen. De sfeer was erg goed, net zoals ieder jaar in Hasselt. Toch de kers op de taart voor de artiest, het optreden voor 10.000 mensen elke avond, ‘ zegt Willy Sommers.

Lisa Del Bo achter de draaitafel

Een verrassend beeld in de spot is Lisa del Bo ernaast en dat achter de draaitafel. “Ik ben niet goed in rondjes rijden, dus deze plek is ideaal. Het echte feest is nog niet begonnen, maar ze zullen een geweldige dag doorbrengen met onze collega’s. Heerlijk!” Zoals Luc Steeno die toch pogingen deed om te rolschaatsen. Ook het vrolijke duo Yves Segers en Matthias Lens van Die Schnappers hadden een geweldige tijd op Rollerland. “Ik reed voor het eerst, maar ik had het aangedurfd om sneller te gaan. Draaien en leren stoppen is voor de volgende bocht”, zegt Matthias Lens het “Lachend” weg. We waren niet de meest soepele gasten, maar we hebben het gedaan. Ik was hier als kind best goed in. Nu ben ik blij dat ik rechtop kan blijven”, zegt Yves Segers Christof, Luc Steno, Yves Segers en Mathias Lens op schaatsen Foto’s: House Of Entertainment. Praktisch: Het 16de Schlagerfestival vindt plaats op 24, 25 en 26 maart 2023 in de Trixxo Arena Hasselt, met optredens van Christoff, Laura Lynn, Willy Sommers, Die Schnappers, Yves Segers, Luc Steeno Lisa del Bo én De Romeo’sGlitter en glamour is het centrale thema. Meer info vind je op www.hetschlagerfestival.be. Christoff  

Hoe kan je een hotel boeken zonder creditcard?

Hoe kan je een hotel boeken zonder creditcard

Hoe kan je een hotel boeken zonder creditcard?

Een creditcard is een betaalmiddel welke steeds vaker voorkomt, en vooral bij boekingen of aankopen in het buitenland eigenlijk steeds vaker sowieso nodig is om sowieso af te rekenen. Met een creditcard kan je een product, reservering of service aanschaffen zonder deze direct te betalen; het geld wordt later van de lopende rekening afgeschreven. Op zich een uitkomst, al is het alleen om een creditcard als buffer te gebruiken, maar er zijn voldoende Nederlanders die nog geen gebruik maken van de diensten van een creditcard. In Nederland is het gebruik van een creditcard minder voorkomend dan in bijvoorbeeld de zuidlanden; daar kan je in bijna elke winkel afrekenen door een creditcard te gebruiken, en soms is het zelfs de enige mogelijkheid om iets af te rekenen. Dit laatste zal je zo nu en dan ook tegenkomen wanneer je een hotel in het buitenland wil boeken; stom eigenlijk, want wie zegt nou dat jij zo’n creditcard wil aanschaffen? Lees snel met ons mee als je dat ene hotel toch wil boeken, maar geen creditcard in bezit hebt!

De website van het hotel zelf

Wanneer je aan de vooravond van een vakantie in het buitenland staat, is het niet raar voor te stellen dat je graag een aantal hotels vergelijkt voordat je een boeking plaatst. Websites om hotels te vergelijken komen dan ook in groten getale voor; super! Helaas is het juist bij dit soort websites vaak alleen maar mogelijk om met creditcard te betalen. Hoe je dit kan voorkomen? Door het hotel via Google op te zoeken; soms komt het namelijk voor dat je via de website van het hotel zelf ook gewoon op een andere manier kan afrekenen dan met creditcard! (Daarnaast is het boeken via de website zelf vaak ook nog eens een stukje goedkoper; via een vergelijkingswebsite betaal je namelijk mee aan de commissie die het hotel aan deze website betaalt).

Zoek contact met het hotel

Mocht het via de website van het hotel nou ook niet lukken, dan is er nog een andere optie (en tevens laatste kans…). Onze tip? Probeer direct contact op te nemen met het hotel, via de telefoon of mail. Leg de situatie uit, en vraag of het misschien mogelijk is om het geld over te maken of om de reservering direct bij aankomst te betalen. Je zal zien dat dit in vele gevallen inderdaad een mogelijkheid is!

Tip!

Overweeg je het aanschaffen van een creditcard, maar vind je de stap erg groot? Zorg ervoor dat je van tevoren voldoende inleest over het gebruik en in bezit hebben van een creditcard, en een creditcard vergelijken is ook nooit mis! Voor meer informatie, kan je altijd kijken op ICS cards!

Jeroen Verdick combineert radio en tv

Jeroen Verdick zowel op radio als tv

Jeroen Verdick combineert radio en televisie met de voorbereidingen voor zijn eerste theatertournee ‘Alleen’: “We zitten zowaar op schema!”. Morgenavond is stand-upcomedian Jeroen Verdick, 32, samen met Jens Dendoncker op de vlucht voor een nieuwe aflevering van VTM’s Het Jachtseizoen. Jeroen en Jens zullen ook een van de 12 stellen zijn die vanaf maandag 3 oktober deelnemen aan de nieuwe Streamz-show “Don’t Scream” van collega William Boeva. Een wekelijkse vaste klant, de man sluit zich aan bij Q-dj Vincent Fierens op dinsdagavond, waar hij zijn unieke kijk op actualiteiten biedt. Ondertussen is de Kempense stem van Love Island bezig met ‘Alleen’, zijn eerste solotheatershow die in december 2022 in première gaat. “Daar hou ik van, een rijke en gevarieerde agenda. Het is soms zwaar, maar we liggen overal op schema.” Jeroen Verdick

Zijn carrière in een stroomversnelling

Zijn Vosselaar’s-accent kan hij nooit ontkennen, maar inmiddels woont de stand-upcomedian Jeroen Verdick dankzij de liefde al een tijdje in het Limburgse Lommel. Hij verveelt zich nooit, aangezien zijn carrière in een stroomversnelling is geraakt sinds hij de stem werd van de populaire tv-serie Love Island. Ook was hij de afgelopen twee jaar aanwezig op de #Eindejaarsconferentie van Bert Gabriëls en was ook de sidekick van Jens Dendoncker in het meest recente seizoen van de populaire VTM-show “Hoe Zal Ik Het Zeggen?” Morgen kan je hem en diezelfde Jens weer zien op de VTM-show “Het Jachtseizoen” en vanaf aanstaande maandag 3 oktober 2022 hoor je hoe stand-upcomedian William Boeva ​​is op de nieuwe Streamz-show “Don’t Scream.” Diepe vriendschappen staan ​​zwaar onder druk. “Het zijn allemaal echt toffe, gekke opnames.

Don’t Scream

‘Don’t Scream’ is echt eng, echt eng. Man, ik ben er niet goed in”, zegt hij lachend. Inspelen op de actualiteit doet hij op dinsdagavond, want dan is hij wekelijks te gast bij Q-dj Vincent Fierens: “Het is een fantastisch item om te maken. Na afloop krijg ik altijd een massa positieve reacties. Het houdt mij ook scherp en verplicht mij ook een beetje om de actualiteit te blijven volgen. Aan onderwerpen geen gebrek, want wekelijks gebeuren er zaken waar we eens goed mee kunnen lachen. De eerste schooldag of Quit Quitting, waarbij jongeren beslisten om alleen nog maar het noodzakelijke te doen, waren de voorbije maand heel dankbaar om op in te spelen.” December is een belangrijke maand voor hem, want dan toert hij door Vlaanderen met zijn eerste solo theatertournee, “Alleen”. “Ik heb drie jaar lang een ondersteunende rol gespeeld voor Jens Dendoncker’s nachtelijke tour ‘Bang Van Dendoncker’. Jeroen Verdick liggend

‘Alleen’, de eerste solo theatertournee

Tijdens de #Eindejaarsconferentie heb ik ook vliegtijd en ervaring opgedaan over hoe je de zaal op een humoristische manier kunt bespelen en entertainen In “Alleen vertel ik mijn persoonlijke verhaal. Oorspronkelijk koos ik deze titel omdat ik lang vrijgezel was. Ondertussen heb ik een vriendin en een plusdochter, dus de inhoud van de show is de afgelopen maanden wel wat veranderd. Ik ben dus niet meer alleen, maar ik ben nog steeds die Kempenaar die het leven met absurde ogen ziet (lacht) Het is een 80+ minuten durende stand-up comedy over mij in de dertig Wat te doen, wat ik heb meegemaakt en wat ik zo leuk vind aan het leven. Natuurlijk, met een Kempens accent, misschien is er overal een Limburgse geur (lacht) De behandelde onderwerpen komen uit het echte leven. Iedereen die komt kijken, zal zich amuseren. De try-outs gingen goed en tot mijn verbazing gingen we zelfs zoals gepland (lacht). Dat beloofd! ” Aankondiging Jeroen Verdick Alleen Foto’s: House Of Entertainment.

Praktisch:

Alleen’, de eerste solo theatertournee van Jeroen Verdick, start op donderdag 15 en vrijdag 16 december 2022 in CC De Warande in Turnhout. Voor donderdagavond zijn er nog tickets, want de vrijdagavond is inmiddels uitverkocht. Vervolgens speelt Jeroen ook nog in o.a. Middelkerke, De Pinte, Ravels e.v.a. Op 11 februari 2023 speelt hij ‘Alleen’ in de Antwerpse Arenberg. Meer info, tickets en een complete speellijst vind je op www.jeroenverdick.be.

Ambiance All-Stars’ in ‘t Kuipke!

Ambiance All-Stars op 3 december

Ambiance All-Stars in ‘t Kuipke! als 10de ‘Festival van de Ambiance’. Frans Bauer, Laura Lynn, Christoff, De Romeo’s, Lindsay, Yves Segers, Johan Veugelers en DJ Ward kleuren jubileumeditie op 3 december 2022. Op zaterdag 3 december 2022 opent ’t Kuipke in Gent de deuren voor de 10de editie van dit evenement en dat belooft meer dan een stevig feestje te worden. Met Frans Bauer, Laura Lynn, Christoff, De Romeo’s, Lindsay, Yves Segers en Johan Veugelers, pakt de organisatie uit met een regelrecht ‘Ambiance All-Star Team’. Als kers op de jubileumtaart verzorgt allround partymeister DJ Ward het sfeer-vuurwerk als afsluiter. Tickets & info: www.festivalvandeambiance.be. Twee weken nadat ’s werelds beste pistiers tijdens de lokale ‘Zesdaagse’ de legendarische Gentse wielerzesdaagse op het Gentse ovaal van ’t Kuipke. Ambiance All Stars

Al voor de 10de keer

Dat is de plaats van afspraak om op zaterdag 3 december 2022 is het al voor de 10de keer de beurt aan het kruim van het artiestenpeloton om er in ’t Kuipke één groot volksfeest van te maken. “Met Frans Bauer (‘Heb je tijd met me?’), Laura Lynn (‘Je hebt duizend keer tegen me gelogen’), Lindsay (‘Van ochtend tot avond’), De Romeo’s (‘Viva De Romeo’s), Christoff (‘Sweet Caroline’), Yves Segers (‘Waar zijn die handen?’) en Johan Veugelers (‘I was never a casanova’), we hebben gekozen voor een waar ‘Ambiance All-Star team’. Allround partymeister DJ Ward mag op dit sterrenfeestje natuurlijk niet ontbreken en zorgt voor de onvergetelijke afterparty. Ervaringen van vorige edities hebben ons geleerd dat het Gentse publiek dol is op feesten. Ook bij ’t Kuipke blijft de belangstelling en interesse voor het evenement groeien. Ambiance All-Stars artiesten

Een groot volksfeest

Een groot volksfeest en dat voor alle leeftijden die van de optredens kunnen genieten. Op de tribunes, of op het centrale plein, zal luid gezang klinken en zullen talloze spontane polonaises ontstaan. Mensen missen ons duidelijk, dat blijkt uit de vele positieve reacties die we hebben ontvangen. Iedereen is blij dat we er weer zijn om voor de 10e keer het Jaarlijkse Sfeerfestival samen uitgebreid en passend te vieren. Het wordt een onvergetelijk feest dat je echt niet mag missen”, aldus organisator Kris Bloemen. Het 10de ‘Festival van de Ambiance’ met ‘Ambiance All-Stars’ Frans Bauer, Laura Lynn, Lindsay, De Romeo’s, Christoff, Yves Segers, Johan Veugelers en DJ Ward, vindt plaats op zaterdag 3 december 2022 in ’t Kuipke Gent. Tickets en info: www.festivalvandeambiance.be. Affiche Festival Van De Ambiance 2022