...

Sergio Quisquater, stelt ‘Eerlijk Tot Het Eind’ voor

Sergio Quisquater met Eerlijk Tot Het Eind

Sergio Quisquater, stelt ‘Eerlijk Tot Het Eind’ voor. Spraakmakende Serge Quisquater is altijd ‘Eerlijk Tot Het Eind’. Naast zijn goedgevulde agenda met optredens doet Sergio Quisquater er deze week nog een stevig schepje bovenop met de release van twee nieuwe singles. Dinsdag pakte hij uit met ‘Rhythm Of The Walk’, de eerste single van zijn gloednieuwe internationale project KRAFFT in zijn eigen bedachte DanceWave-genre . Hiermee is hij ook de eerste artiest in Europa, en misschien wel de wereld, die in een videoclip gebruikmaakte van hoogstaande, revolutionaire Unreal Engine-techniek. Met ‘Eerlijk Tot Het Eind’ verschijnt er ook nog eens een spraakmakende, gloednieuwe Nederlandstalige single. Hiervoor werkte hij samen met tekschrijver Bart Herman en producers Yannic Fonderie en Patrick Hamilton.

Sergio Quisquater eerlijk Tot het Eind

Beleefd vloeken

Ik zing over zaken die mij nauw aan het hart liggen, ook al is de tekst niet altijd autobiografisch. Behalve dat het principe ‘Eerlijk Tot Het Eind’ wel iets is wat ik hoog in het vaandel draag. Het maakt niet uit wat mensen meemaken of hoe ze zich gedragen tegenover anderen. Wie mij kent weet dat ik iemand ben zonder filter. What you see is what you get. De voorbije weken heb ik de song al gebracht tijdens mijn optredens en het werkt (lacht). Geloof me: de jongeren en de studenten doen allemaal mee als ik hem zing. Vooral die ‘fuck you’ zingen ze snel mee (lacht), maar dat noem ik ‘beleefd vloeken’. Je moet maar eens luisteren naar de teksten van al die Amerikaanse rappers. Die zitten vol met ‘shit’ en ‘fuck you’ terwijl ze massaal worden gestreamd en gespeeld op de radio. We zijn 2024 hé”, zegt Sergio Quisquater enthousiast.

‘Eerlijk Tot Het Eind’, blijf ik doorgaan

Producers Patrick Hamilton en Yannic Fonderie kregen net als tekstschrijver Bart Herman carte blanche van Sergio Quisquater. Schrijf mee aan een originele zomersingle met elementen en een verhaal dat dichtbij de mensen staat. Dat was de opdracht en daarin zijn ze, met medewerking van Sergio, absoluut geslaagd. ‘Eerlijk Tot Het Eind’ is een song die klopt van de eerste tot de laatste noot. Net als ‘Ik Ben De Sergio’ is het een nummer dat past in het repertoire van de getalenteerde Sergio Quisquater, de man die volgend jaar zijn 60ste verjaardag viert en 37 jaar op het podium staat. Een feestjaar dat voorafgegaan wordt door alweer een goedgevulde zomer. “De vele optredens, maar ook de appreciatie van het publiek na afloop, doen ontzettend deugd. Zolang mijn gezondheid het toelaat, iets waarover ik het ook heb in ‘Eerlijk Tot Het Eind’, blijf ik doorgaan.

Schlagerfestival 2023 De Romeo's met Sergio

Topmuzikanten

Liefst nog lang, want ik heb nog zoveel ideeën die ik wil realiseren. Als ik iets maak, wil ik dat de puzzel klopt en dat het klinkt. Voor deze song werkte ik opnieuw samen met o.a. Vincent Pierins (bas), Wouter Van Tornhout (drum), gitaristen Tom Lodewyckx en Leendert Haaksma en Eva-Jane Smeenk (backings). Topmuzikanten dus.” Als je luistert naar ‘Eerlijk Tot Het Eind’ voel je meteen de toegankelijke rocksfeer met een tekst die vol zit met gelaagde humor. “Er wordt inderdaad de draak gestoken met mensen die met hun ellebogen hogerop willen geraken. Ik zing het inderdaad niet verbloemd (lacht): ‘Ik zie ze slijmen, zie ze lijmen voor een stap hoger op. Ze heffen glazen met de bazen voor een plek naar top’. Uiteraard is dat allemaal met een knipoog. Laten we het houden op humor à là Sergio. Met alle respect, maar het leven is al serieus genoeg hé. Af en toe eens lachen kan geen kwaad hé”, zegt Sergio.

Sociale media

Door het spraakmakende karakter van ‘Eerlijk Tot Het Eind’ zou het wel eens kunnen dat de song snel viraal gaat via sociale media. “Geen idee. Ik zit niet op TikTok, wel op Facebook en Instagram. Ik heb wel al gezien dat er jongeren zijn die het refrein filmen en dan delen op hun sociale media. Pas op: het werkt hé. Die ‘Eerlijk Tot Het Eind’ ligt zo makkelijk in het gehoor dat je hem direct meezingt. Vooral als het stukje ‘Ik ga niet door de knieën, fuck you’ voorbijkomt (lacht uitbundig). Vroeger noemden ze dat ‘vloeken in de kerk’, maar ondertussen hoor je zo’n uitspraken in heel veel liedjes die elke dag worden gedraaid op radio en zijn ze ingeburgerd. Met alle respect, maar mensen die zich daar dan aan storen maken zich nodeloos druk en zijn echt niet meer mee.

De nieuwe single ‘Eerlijk Tot Het Eind’ van Sergio Quisquater verscheen op zijn Fidello-label en is vanaf vrijdag 21 juni 2024 digitaal beschikbaar.