...

KRAFFT stelt nieuwe single ‘Rhythm Of The Walk’ voor

KRAFFT, ‘Rhythm Of The Walk’

KRAFFT stelt nieuwe single ‘Rhythm Of The Walk’ voor. Sergio Quisquater zorgt met het internationale ‘DanceWave’-project KRAFFT voor een Europese videoprimeur: “Hij is de eerste artiest die gebruikmaakt van de hoogstaande, revolutionaire Unreal Engine-techniek”. “Het is niet alleen heel straf, maar ook één van de meest bijzondere dingen die ik al gedaan heb in mijn carrière”, zegt Sergio Quisquater over zijn nieuw, internationale ‘DanceWave’-project KRAFFT. Samen met songwriter-producer Peter Neefs lanceert hij  ‘Rhythm Of The Walk’, een Engelstalige song waarin hij New Wave vermengt met hedendaagse elementen. “Ik noem het ‘DanceWave’, een nieuwe muziekstijl die je ook terughoort in ‘Supermagnifique’, een song die ik vorige zomer uitbracht en die mee aan de basis ligt van KRAFFT. Met dit project en deze muziekstijl mikken we internationaal, en kijken we naar de komende festivalzomer.

Krafft Rythm Of The Walk

Voorliefde voor New Wave

Dit is het project waarin ik mijn voorliefde voor New Wave (Anne Clarck, Depeche Mode) helemaal kan loslaten, met nieuwe nummers waarmee we inderdaad een ander publiek aanspreken.” Samen met de single-release verschijnt er ook een videoclip, waarin Sergio’s KRAFFT-project meteen zorgt voor een Europese stunt. Daarvoor werkte hij o.a. samen met het Belgische CameraWorks. Mede-auteur en producer Peter Neefs had meteen begrepen welk muzikaal pad Sergio Quisquater met zijn KRAFFT-project wou bewandelen: “Hij is al een tijdje bezig, zoekende naar iets dat hem nauw aan het hart ligt. Een sound die een variant moet zijn op zijn jeugdcrush: New Wave. Als tijdsgenoot snapte ik meteen wat hij bedoelde. Sergio heeft overigens een uitmuntend gehoor, weet precies wat hij wil en hoe zoiets als eindresultaat moet tot stand komen. ‘Rhythm Of The Walk’ is een combinatie van Apple voice-processorshedendaagse digitale drummachines en een analoge synth uit de 80’s New Wave-periode.

DanceWave

Op de drumparts na is alles live ingespeeld, wat vrij uniek is. Als je daar de hedendaagse mix en de masteringfilosofie aan toevoegt, krijg je dus ‘DanceWave’, een nieuw muziekgenre”. “Inhoudelijk gaat ‘Rhythm Of The Walk’ over het leven en het levenspad dat we bewandelen. Van onze geboorte tot de dood. Iedereen is uniek. We worden gevormd door ons levenspad, krijgen onderweg te maken met hoogtes en laagtes, regen en zon, een lach en een traan. Het levensritme dat voor de één makkelijker is en voor de andere te snel of te traag verloopt. Daarover gaat de song”, zegt Sergio Quisquater. Voor deze videostunt werkte Sergio samen met CameraWorks, een Belgisch productiehuisgespecialiseerd in hoogwaardige videocontent. “De clip is volledig opgenomen in de gigantische green key-studio van Studio MADNEX te Buggenhout, de enige studio in Europa met een combinatie van robotarm BOLT X én draaiende vloer, met behulp van Unreal Engine. 

Krafft personen met groene achtergrond

Levensritme

Deze technologie, bekend van populaire games zoals Fortnite, Gears of War, en Final Fantasy VII Remake, bracht de productie naar een hoger niveau. Dankzij de waanzinnige snelheid van de robotarm en de directe communicatie met Unreal Engine konden de camerabewegingen in realtime worden vertaald naar de 3D-omgeving, waardoor deze perfect aansloot op de bewegingen van de camera”, zegt director Tom De Troetsel (CameraWorks), die voor deze uniek videorealisatie samenwerkte met Witse Wyckmans (Light), Tom Hemeryk (VFX), Tania Van Assche (Grading) en Frank Verstraeten (Director of Photography DOP). Het videoverhaal van ‘Rhythm of the Walk’ speelt zich af in een verwoest oorlogsgebied, als metafoor voor de huidige wereld waarin conflicten alomtegenwoordig zijn. “Sergio zingt over ‘fields of green’,” legt regisseur Tom De Troetsel uit. “De groene velden symboliseren de hoop op een betere toekomst, terwijl de verwoeste omgeving de realiteit van vandaag weerspiegelt.

Unreal Engine

Concreet stond Sergio in een gigantische green key-studio, waarbij geavanceerde camerabewegingen en realtime 3D-rendering werden gebruikt om dynamische en complexe scènes te realiseren”, zegt Tom. Sergio bedacht samen met Tom en z’n team het verhaal en concept van de eerste KRAFFT-video. De productie van de KRAFFT-video ‘Rhythm Of The Walk’ was een gigantische technische uitdaging, maar het resultaat is verbluffend. “We geloven dat Sergio de eerste artiest in Europa is, of misshien wel in de wereld, die een videoclip op deze manier heeft gemaakt. Het is vooral de manier waarop geavanceerde technologieën zijn ingezet. Dit niveau van integratie en innovatie zet nieuwe standaarden in de videoproductie, niet alleen in België, maar wereldwijd. Het is een voorbeeld van hoe Belgische creativiteit en technologische expertise samenkomen om grensverleggende content te produceren die internationaal weerklank vindt”, zegt DOP Frank Verstraeten.

KRAFFT Sergio Quisquater op groene achtergrond

Verwoestend

Naast het visuele zorgt Tom Hemeryk als visual artiest voor een extra toevoeging. De man die betrokken was bij modeshows van Louis Vuitton‘Eurovision’ en ‘The Voice’, maar ook samenwerkte met o.a. David Guetta, Diana Ross en Lionel Richie, is één van de allerstrafste VFX-experten en droeg bij aan de hoogwaardige visuele effecten in deze videoclip, waardoor het visuele verhaal nog krachtiger en indrukwekkender is geworden. “We mikken direct hoog en internationaal met de eerste KRAFFT-single ‘Rhythm of the Walk’. Op het podium wordt de belevingslijn visueel doorgetrokken met een liveband die alleen maar speelt als het donker is. Het creatieve, innovatieve vind je in de dancewave-songs die we uitbrengen, maar ook in de artistiek baanbrekende videoclip van deze single, waarin ik de kijker meeneem in een visuele reis door een 3D-wereld van hoop en verwoesting”, zegt Sergio Quisquater.

‘Rhythm Of The Walk’, de nieuwe single van KRAFFT, kan u HIER beluisteren op alle grote streamingplatformen
De KRAFFT-single ‘Rhythm Of the Walk’ is vanaf dinsdag 18 juni 2024 digitaal beschikbaar.