...

Cadeautjes voor juffen, meesters en andere zorgfiguren zorgen voor piek bij webshop ‘Drukke Mama’s’

Cadeautjes om zorgfiguren te bedanken

Cadeautjes voor juffen, meesters en andere zorgfiguren zorgen voor piek bij webshop ‘Drukke Mama’s’. De studerende jeugd kijkt er al smachtend naar uit: het einde van het schooljaar. Naast de stresserende examen- en toetsenperiode, is ook een attentie voor de juf en meester een vaste traditie alvorens de zomervakantie in gang getrapt wordt. De ouders doen daarin hun huiswerk en voorzien tijdiger dan ooit tevoren de gepaste attentie. De Facebook community en webshop Drukke Mama’s ziet de trend al langer. De maanden mei en juni zijn drukker dan de paasperiode. De bedankjes voor juf en meester worden niet alleen vroeger aangekocht, maar ook in grotere aantallen. Alle zorgende figuren verdienen het namelijk om in de watten gelegd te worden, de juf of meester in de klas, de turn-, muziek- en zorgleerkracht. Zo vinden ook de scholen, die aan hun leerkrachten nooit eerder zo veel einde schooljaars-attenties uitdeelden als nu.

Cadeautjes Drukke Mama's bedankt klokken

Alle zorgende figuren

Terwijl studenten en leerlingen over het hele land zweten en zwoegen op examens en toetsen, is het ook stilaan uitkijken naar het einde van het schooljaar. Net voor de welverdiende zomervakantie van start gaat, worden niet alleen punten uitgedeeld, maar ook cadeautjes. In de kleuterklas en lagere school is het een eeuwenoude traditie om aan het eind van het schooljaar de juf of meester te bedanken. Een bloemetje, een leuke foto of een mooi kaartje, zolang het de boodschap maar overbrengt. Bij community en webshop Drukke Mama’s merken ze de afgelopen jaren enkele bijzonderheden op. Niet alleen bestellen ouders veel vroeger, ze bestellen ook in grotere aantallen. Niet alleen de juf of meester in de klas wordt bedankt, maar ook de zorg-, de muziek- en turnleerkracht, en andere zorgfiguren in het leven van de kinderen, worden aan het einde van het schooljaar in de watten gelegd.

Kelly Cuppens bedankt

Ook de scholen doen mee

Sterker nog, ook de scholen zelf springen mee op de trein. Zij kopen in grote aantallen attenties aan voor de juffen en meesters in hun school.  Elk jaar merken we het opnieuw, onze mama’s zijn steeds beter voorbereid. Bij bestellingen die in mei geplaats worden, zien we het vaak al opduiken. Soms worden er wel 20 stuks van een bepaalde attentie ineens bij de bestelling gevoegd. Mama’s zijn meer dan ooit empathisch en bedanken graag alle zorgende figuren in het leven van hun kind. Ook scholen zien we tegenwoordig vaak grote bestellingen plaatsen voor hun juffen en meesters. Een mooie evolutie, dat staat als een paal boven water. Dankbaarheid, samenhorigheid en liefde, het zijn kernwaarden die bij ons – en duidelijk ook bij onze mama’s en hun omgeving – diepgeworteld zitten. Het gaat ook meestal niet om de grote bedragen, een attentie vraagt dat niet. Het is het gebaar dat telt. De bloeikaarten en -potloden, net als de bloemen en kleinigheden met ‘bedankt juf/ meester’, doen het uitstekend”, klinkt het bij Kelly Cuppens van Drukke Mama’s.

Kelly Cuppens met award

Meer informatie: https://drukkemamas.be
Facebook: https://www.facebook.com/groups/drukkemama/
Instagram: https://www.instagram.com/drukkemamas/