...

De Vlaamse Baron opent de deuren in Dilbeek

De Vlaamse Baron opent

“De Vlaamse Baron” opent vandaag de lokale ploeg van N-VA LvBurgemeester haar pop-up café in het oude restaurant Den Baron op het Gemeenteplein rechtover het gemeentehuis. Wekenlang werd er door voorbijgangers gegist en gegokt wat er in het oude restaurant “De Baron” zou komen. En vandaag werd onder massale persbelangstelling het grote geheim bekend gemaakt. De komende 4 maanden wordt “De Vlaamse Baron” de draaischijf van de verkiezingscampagne van de Dilbeekse N-VA. Tegelijk presenteert de partij haar uitgebreid verkiezingsprogramma (en slogan) “Thuis in Dilbeek”.

In rechte lijn naar de gemeenteraadsverkiezingen

Nadat het stof is gaan liggen rond de verkiezingen van juni, komen we in rechte lijn van de gemeenteraadsverkiezingen van oktober. Het lokale niveau wordt steeds belangrijker en gemeenten zijn verantwoordelijk voor een heel pakket bevoegdheden gaande van veiligheid (politie, brandweer), welzijn, onderwijs, cultuur, sport, jeugd tot mobiliteit, woonbeleid, ruimtelijke ordening, integratie enz. De gemeente Dilbeek beheert een jaarlijks budget van meer dan 90 miljoen euro.

Burgemeester Willy Segers:

“N-VA is intussen al 2 bestuursperiodes de leidende partij in het bestuur. We hebben heel wat gerealiseerd maar zijn ook zelfkritisch. In ons geactualiseerd programma maken we steeds een eerlijke analyse om vervolgens met een duidelijke visie concrete actiepunten naar voor te schuiven.”

kandidatenlijst van 35 gemotiveerde mensen

“Geen actie zonder goede en nieuwe mensen om dit uit te voeren. De afgelopen maanden maakten we werk van een kandidatenlijst van 35 gemotiveerde mensen. 17 vrouwen, 18 mannen. Een combinatie van gevestigde waarden, trouwe bestuursleden en 15 nieuwe mensen, geografisch gespreid over alle deelgemeenten. Volgende week wordt deze lijst ter goedkeuring voorgelegd aan de leden en weten we wie op welke plaats zal staan”, vervolgt Willy Segers.

De Vlaamse Baron groepsfoto

Thuis in Dilbeek

“Onze campagne slogan wordt “Thuis in Dilbeek”. Of Kapelle, Bodegem, Itterbeek, Schepdaal, Groot-Bijgaarden. Wij willen onze gemeente behouden als een leuke plek om te leven, wonen, werken en te ontspannen. Het moet onze thuis blijven,” zegt schepen Stijn Quaghebeur. Samengevat in 5 hoofdpunten wil dat zeggen:

 

  • Een Vlaamse thuis voor al wie onze waarden, normen en het Nederlands omarmt;
  • Een veilige thuis waar we inzetten op veiligheid van al onze burgers;
  • Een welvarende thuis waar we ondernemers ondersteunen, waar mensen goed onderwijs kunnen volgen en we hen aan een job helpen. Wie het echt moeilijk heeft, wordt ondersteund;
  • Een financieel gezonde thuis waar we inzetten op goed bestuur en een gezonde boekhouding. We zetten de tering naar de nering en leven niet boven onze stand;
  • Een aangename thuis voor alle Dilbekenaren. Met propere en veilige dorpskernen, een goede infrastructuur en met behoud van onze groene omgeving en open ruimten. Een thuis waar we zuurstof geven aan onze verenigingen.

“We willen onze manier van leven beschermen. We bieden veiligheid en geborgenheid in een groene, welvarende en Vlaamse gemeente.  Dat is ons aanbod. Dat is de kern van ons programma,” besluit Stijn Quaghebeur (meer info: http://dilbeek.n-va.be/programma).

… en Thuis in de Vlaamse Baron

“Met de opening van dit pop-up café willen we de Dilbekenaar laten kennis maken met onze kandidaten, ons programma of gewoon de kans bieden om gezellig samen te zijn. Het café zal elke vrijdag open zijn na-het-werk vanaf 16u30”, zegt N-VA voorzitter Karine Hellinckx. “Woensdagvoormiddag zullen schepenen en burgemeester in “De Vlaamse Baron” te vinden zijn voor vragen, suggesties, antwoorden. Donderdag 11 juli vieren we er onze Vlaamse feestdag vanaf 16u30. We sluiten tenslotte af op de jaarmarkt op 7 oktober.”

Foto’s en updates over onze activiteiten in De Vlaamse Baron kunnen gevolgd worden via onze facebookpagina (www.facebook.com/NVADilbeek)

De Vlaamse Baron uitnodiging

Het ganse bestuur en de 37 kandidaten van N-VA Dilbeek nodigen jullie van harte uit om eens bezoekje te brengen aan “De Vlaamse Baron” op de openingsdagen zoals vermeld op de uitnodiging.