...

Alexander Hendrickx in Schone Vrouwen-podcast

Alexander Hendrickx (Belgian Red Lion)

Alexander Hendrickx (Belgian Red Lion)  in Schone Vrouwen-podcast: “Ik zie mezelf wel vader worden, maar eerst focus op de Olympische Spelen”. Vanaf vandaag is op Spotify een gloednieuwe aflevering te ontdekken van de Schone Vrouwen-podcast van het Limburgse beautymerk RiGorgeous. De centrale gast is voor één keer geen schone vrouw, maar wel een schone man: Alexander Hendrickx. Net zoals bij zijn Red Lions-teamgenoten, draait ook het hele leven van de 30-jarige hockeyspeler uit Wilrijk rond de sport. Een sport die sinds de Olympische Spelen – en voornamelijk de gouden medaille die ze daar wisten te veroveren – nooit eerder zo populair was. Tijdens het gesprek met de Hamse Cynthia Reekmans vertelt Alexander openlijk over zijn bijgeloof, zijn discipline, de concurrentie binnen de sport, maar doet hij eveneens de toekomstplannen op sportief én privévlak uit de doeken. Een luchtig en positief gesprek met een gedreven sportman, dat is waar de luisteraar zich kan aan verwachten.

Alexander Hendrickx Schone Mannen Podcast

Hockey populairder dan ooit

Alexander Hendrickx (30) uit Wilrijk speelt sinds zijn 4 jaar hockey en legde zichzelf op zeer jonge leeftijd al een sterke sportieve discipline op. Samen met zijn teamgenoten wist de topsporter dan ook het Belgische nationale team, de Red Lions, tijdens de Olympische Spelen van Tokio 2020 naar de overwinning te stuwen. Sinds die memorabele Spelen is hockey populairder dan ooit tevoren. Naast de fysieke en tactische uitdagingen, stoten de spelers soms ook tegen een mentale barrière. Ook bij Alexander was dat het geval. “Ik heb een periode gehad waarbij ik me tijdens stevigere duels in de match sneller liet doen door de tegenstander. Door de ervaring zal het mij nu minder uit mijn lood slaan en haal ik er zelfs energie uit. Het mentale aspect tijdens zo’n match is niet te onderschatten”, vertelt hij in een gloednieuwe aflevering van de podcast ‘Schone Vrouwen’, die voor de gelegenheid een schone man aan het woord laat.

Alexander Hendrickx (1)

Wedstrijdrituelen

De mentale en fysieke rust bewaren tijdens en voor een wedstrijd is van cruciaal belang. De sterspeler vindt dan die rust in zijn eigen wedstrijdrituelen. “Ik ben zeer bijgelovig. Ik heb een aantal rituelen die ik voor een wedstrijd moet doen. Tijdens de Spelen in Tokio ging ik bijvoorbeeld steevast op dezelfde plek in de bus zitten. Toen een teamgenoot voor de grap op mijn plaats ging zitten, kreeg ik die wedstrijd een stick tegen mijn gezicht en moest ik bloedend van het veld. Ik zeg hem nog altijd dat het zijn schuld was”, lacht Alexander.

Voorbeeldrol

Naast zijn bijgeloof en wedstrijdrituelen vertelt de Red Lion ook hoe hij zich bewust is van zijn voorbeeldrol: “Ik probeer me zo goed mogelijk te profileren als voorbeeld voor de jeugd. In het dagelijks leven ben ik me er niet echt van bewust, maar als je op een club komt en je ziet jonge spelers met grote ogen kijken, dan merk je dat wel.” Ondanks de voorbeeldrol die hij met trots draagt, vormen de jongere spelers ook bikkelharde concurrentie. “De concurrentie is heel groot in de hockeywereld. Zeker dit jaar. Ook al is die competitie nooit negatief, want dat zou nefast zijn voor een team. Er zijn een aantal spelers die de kwalificatie net gemist hebben en enkele jongere spelers die wel gespeeld hebben. Ik denk dat de bondscoach een moeilijke beslissing te wachten staat voor de Spelen”, aldus Alexander.

Alexander Hendrickx

Olympische Spelen van Los Angeles in 2028

Als het gesprek richting de toekomst gaat, staan er duidelijk een aantal spannende mijlpalen te wachten. Ondanks dat de leeftijd ongenadelijk is voor topsporters en hun lichaam geleidelijk aan meer zorg vraagt, is deze schone man vastberaden om door te gaan tot minimaal de Olympische Spelen van Los Angeles in 2028. Ook over de toekomstplannen op privévlak spreekt hij klare taal: “Ik zie mezelf wel vader worden. Het zal zeker pas voor na Parijs zijn, eerst volle focus op de Olympische Spelen en daarna zien we wel. Ik denk dat ik wel eerst wil trouwen en dan kinderen. Ik wil ook best veel kinderen. Ik kom uit een groot gezin met drie broers. Een gezellige drukte, dat heb ik wel graag.”

Alexander Hendrickx is niet alleen de ster van de nieuwe podcastaflevering, maar is eveneens het stralende gezicht van de Cent Pur Cent Homme skincare-collectie. Meer informatie: https://centpurcent.com/collections/cent-pur-cent-homme.

Podcast Schone Vrouwen

Foto’s: House Of Entertainment.

Het volledige verhaal van Red Lion Alexander Hendrickx is te beluisteren via: http://rigorgeous.lnk.to/schonevrouwen. Ook de verhalen van onder meer Griet Vanhees en Margriet en dochter Celien Hermans zijn hier te vinden.