...

Alexander Hendrickx promoot een goede huidverzorging

Alexander Hendrickx Hockeyspeler

Alexander Hendrickx Hockeyspeler promoot een goede huidverzorging voor mannen: “Goede reiniging en hydratatie maken een wereld van verschil”. Met de Red Lions kwalificeerde verdediger en beste strafcornerspecialist ter wereld Alexander Hendrickx zich recent voor de Olympische zomerspelen van Parijs. Na het zilver in Rio en het goud in Tokio zijn de verwachtingen opnieuw hooggespannen aldus Alexander Hendrickx. Sportief succes hangt niet alleen af van een evenwichtige voeding of training, maar ook een goede lichaamsverzorging. Voor meer en meer mannen is dat laatste een belagrijk issue: “Over het algemeen is dat niet het gespreksonderwerp in de kleedkamer (lacht), maar er zijn wel ex-teamgenoten die me al een berichtje stuurden of ik wat producten voor hen had,” zegt Alexander Hendrickx die sinds vorig jaar ambassadeur is van Cent Pur Cent Homme.

Alexander Hendrickx (2)

Vier makkelijke lichaamsverzorgingsproducten

De collectie van vier makkelijke lichaamsverzorgingsproducten, (Body- en Face Wash en een Face- en Eye Cream), uitgebracht door de populaire beautyonderneemster Caroline Rigo (RiGorgeous), doet het bijzonder goed. “Mannen die ’s morgens of ’s avonds langer dan hun vrouwen in de badkamer voor de spiegel staan, zijn niet langer een uitzondering. Het taboe is verdwenen. Ze komen er openlijk voor uit en het is ook bewezen dat een goede lichaamsverzorging een positief effect heeft op je zelfvertrouwen, maar ook je gezondheid en vitaliteit,” zegt Caroline Rigo. “We hebben eens een beperkte rondvraag gedaan waarin we peilden naar ‘de goede voornemens’ bij mannen. ‘Stoppen met roken’, ‘meer bewegen’, ‘gewichtsverlies én verrassend genoeg ook ‘een betere lichaamsverzorging’ waren de antwoorden die het vaakst voorkwamen,” voegt Caroline er nog aan toe.

Alexander Hendrickx

Alexander Hendrickx

Sinds oktober is Alexander Hendrickx, één van onze bekendste hockeyspelers, ambassadeur van Cent Pur Cent Homme, een mannelijke verzorgingslijn die bestaat uit vier makkelijke producten (Body Wash, Face Wash, Face Cream en Eye Cream) die op een eenvoudige manier aandacht besteden aan de basisstappen van reiniging, hydratatie en bescherming. “Ze zijn van een hoge kwaliteit en ik gebruik ze graag in mijn dagelijkse routine. Ik heb al veel positieve reacties gekregen van familieleden en vrienden die het graag zelf willen gebruiken. Verzorging is voor sporters zeer belangrijk. Elk percentage kan helpen voor een optimale prestatie. Ik doe dat al van het begin van mijn carrière. Jezelf verzorgen is zeer belangrijk als sporter. Dat gaat van voeding, tot slaap, maar lichaamsverzorging komt daar ook bij kijken. Ik geef jongeren graag het advies om zichzelf meer in te smeren, zeker als je in de zon gaat. Daarnaast zou ik hen ook aanraden om een gezonde verzorgingsroutine op te bouwen. Hoe vroeger je ermee begint, hoe beter. Een tip die ik zou meegeven aan de mannen die er sceptisch tegenoverstaan is: begin klein en consistent. Een goede reiniging en hydratatie maken een wereld van verschil. Je zal snel de voordelen ervaren.”

Natuurlijke ingrediënten

Over het algemeen is de huid van mannen dikker dan die van vrouwen,” zegt productontwikkelaar Bob Fanton. “Mannen produceren doorgaans ook meer talg (huidsmeer) dan vrouwen. Hoewel het verouderingsproces voor beide geslachten vergelijkbaar is, beginnen mannen over het algemeen later rimpels te ontwikkelen dan vrouwen. Mannen hebben meestal meer en een dikkere gezichtshaargroei dan vrouwen. Vrouwen hebben vaak en meer gelijkmatige pigmentatie in de huid, terwijl mannen vatbaarder kunnen zijn voor overmatige pigmentatie en donkere vlekken. Bij de samenstelling van de Cent Pur Cent Homme-collectie hebben we daar rekening mee gehouden. We maakten gebruik van zoveel mogelijk natuurlijke ingrediënten, kozen voor hout-, bos- en kruidengeur die in de smaak valt bij een mannelijk publiek. Maar als je als vrouw de oogcrème wil gebruiken, kan dat perfect.

Alexander Hendrickx (0)

De Cent Pur Cent Homme-collectie bestel je in de app, vind je online en in de Café Beauté conceptstores. Meer info, www.centpurcenthomme.com.

Foto’s: House Of Entertainment.