...

Poot & Vijverman brengen ook ‘Vergeet Me’ op Atom Zingt

Poot & Vijverman op Atom zingt

Poot & Vijverman brengen ook hun nieuwe single ‘Vergeet Me’ op Atom Zingt. Op zaterdgavond 8 juni 2024 kan je op de binnenkoer van De Spot in Denderhoutem terecht voor ‘Atom Zingt’, een meezingfeest met de 41-jarige Kristof Poot uit Zandbergen en de 42-jarige Denderhoutemenaar Koen Vijverman als gastheren. Sinds 2017 brengen de twee vrienden als het duo Poot & Vijverman succesvol Nederlandstalige muziek uit. “’Atom’ is de lokale, verkorte naam die verwijst naar Denderhoutem. ‘Atom Zingt’ is kortweg een grote meezingavond waarbij het publiek twee uur kan meezingen met de betere Nederlandstalige muziek, die wij samen zingen onder begeleiding van de New Biss Band.

Poot & Vijverman

Uitgebreide setlijst

De setlijst is bijzonder uitgebreid, maar er kan al zeker meegezongen worden met Will Tura zijn ‘Vergeet Barbara’, ‘Sexy Als Ik Dans’ van Nielson, ‘Anne’ van Clouseau of ‘Laat De Zon In Je Hart’ van Willy Sommers. Iedereen krijgt bij aanvang een boekje waarin je alle songteksten makkelijk kan terugvinden”, zegt Koen Vijverman. “We zijn gastheren, maar ook gevraagd om wat liedjes te brengen uit ons eigen repertoire. Dat doen we met plezier en dus kan er meegezongen worden met o.a. ‘Laat Mij Gerust’, ‘Tijd En Boterhammen’ én onze nieuwste single ‘Vergeet Me’. Die is recent uitgekomen en gaat over de droom van een spel dat niemand won”, vult Kristof Poot aan.

Oprecht, ontroerend, confronterend, pijnlijk

“Het verhaal van een onmogelijke liefde. Oprecht, ontroerend, confronterend, pijnlijk en herkenbaar, dat is wat wij vertellen in onze nieuwe single ‘Vergeet Me’. Telkens we dat nummer brengen zie je aan de emoties op de gezichten van ons trouwe publiek dat het mensen enorm raakt. Zo herkenbaar is de tekst. In de studio konden we twee topmuzikanten strikken die een enorme meerwaarde zijn voor de song. Uiteraard staat ‘Vergeet Me’ op de setlijst van Atom Zingt. Mensen kunnen thuis al oefenen met de song, want hij is digitaal beschikbaar”, zegt Koen Vijverman.

Atom Zingt

De belangstelling voor de eerste editie van ‘Atom Zingt’ is nu al overweldigend. “Op de avond voor de verkiezingen willen mensen thuis zijn, zodat ze ’s anderdaags vroeg kunnen gaan stemmen. In de buurt valt er iets te beleven, dat merken we aan de tickets waarvan er al meer dan de helft verkocht zijn. We gaan voor een full-house, met vermoedelijk ook lokale politiekers die de eindsprint bij ons inzetten die grote dag. Ze zijn allemaal welkom, maar weet dat we ze met een knipoog wel eens durven in beeld brengen die avond”, zegt Kristof Poot.

‘Atom Zingt’ is een organisatie van Baratom Cultuurt. Tickets kosten 5 euro en je kan ze vooraf reserveren via de website van de organisatie, www.baratom.be.