...

Kaat Hannes wordt opnieuw ploegleidster bij De Ceuster Bonache

Kaat Hannes wordt opnieuw ploegleidster

Kaat Hannes wordt opnieuw ploegleidster bij De Ceuster Bonache. Wielrenster Kaat Hannes keert terug als ploegleidster van het wegteam bij het De Ceuster Bonache Cycling Team. Hannes was in 2016 nog Belgisch kampioene op de weg. In 2014 en 2018 pakte zij de Belgische driekleur bij de militairen. Ze nam drie keer deel aan het WK, maar stopte in 2020 na een liesblessure met wielrennen. De 32-jarige Kempense vormt bij het 100% Belgische, vrouwelijke wielerteam een tandem met ploegleider-coach Camiel van den Bergh, die ook verantwoordelijk is voor het veldriteam. Beiden worden ook gesteund door jeugdcoach Ellen Van Loy. “Met het aantrekken van de voormalig Belgische kampioene Jesse Vandenbulcke (2019) hebben we een kopvrouw die we in een aantal interessante wedstrijden kunnen uitspelen en die op het BK in juni ook een kanshebster is voor een nieuwe driekleur in de categorie ‘clubrensters’.

Kaat Hannes met Jesse Vandenbulcke

Gezond ambitieus

Met de steun van Laura VerdonschotJinse PeetersLotte BaeleAlicia Franck en enkele Acrog-rensters, zijn we gezond ambitieus. Na een zwaar veldritseizoen laadt het team nu de batterijen op met een intense training en stage onder de Spaanse zon. Van mei tot september focussen we ons op diverse wegwedstrijden, waarin we op een positieve manier willen opvallen,” zegt Kaat Hannes. “Het weer is ideaal, de omstandigheden en locatie zijn prima. Het afgelopen veldritseizoen was door de felle regen behoorlijk zwaar, waardoor de veldrijdsters de voorbije maand even hebben kunnen recupereren,” zegt Camiel van den Bergh die momenteel in het Spaanse Albir op stage is met vier wielrensters van De Ceuster Bonache en twee van Acrog. “Met enkele mooie prestaties én de trui op het provinciaal kampioenschap, is Jesse Vandenbulcke het nieuwe wegseizoen goed gestart,” zegt Kaat Hannes, die een paar jaar geleden al eens ploegleidster was bij een opleidingsploeg van het team, maar nu terugkeert op het hoogste niveau.

Kaat Hannes

De veelzijdige ex-wielrenster blikt met gezonde ambities vooruit naar de komende wedstrijden: “Laura, Jinse, Lotte en de herstellende Alicia moeten samen met de rensters van Acrog in staat zijn om Jesse maximaal te ondersteunen tijdens o.a. de Baloise Ladies Tour en de SKM Ladies Cycling Cup. Dat zijn de wedstrijden, samen met het Belgisch kampioenschap, waar we dit seizoen willen meespelen. Naast het omringen van onze kopvrouw, is dit voor de rensters ook een goede voorbereiding op het komende veldritseizoen dat aansluitend start in september. Met onze wielertruitjes en drinkbussen willen we de komende weken positief opvallen. Aan motivatie en enthousiasme geen gebrek, zeker niet als ik zie hoe gretig en enthousiast iedereen zich nu al smijt op de teamstage,” zegt Kaat Hannes lachend.

Kaat Hannes met bestuur

Dirk Verbeeck, Camiel van den Bergh, Kaat Hannes, Ellen Van Loy, Davy De Ceuster

Foto’s: House Of Entertainment.

Meer informatie over het De Ceuster Bonache Cycling Team vind je op

https://dcb-cycling-team.be of via hun sociale media.