...

Margriet Hermans: 70 kaarsjes én een schitterende première voor ‘Kwestie van DNA’ met dochter Celien

Margriet Hermans: 70 kaarsjes én première

Margriet Hermans: 70 kaarsjes én een schitterende première voor ‘Kwestie van DNA’ met dochter Celien. Dubbel feest afgelopen zondag voor Margriet Hermans: 70 kaarsjes én een schitterende première met dochter Celien. Afgelopen zondag ging ‘Kwestie van DNA’, de gloednieuwe theatershow van Margriet Hermans en dochter Celien, in première in het Turnhoutse culturele centrum De Warande. Een gebeurtenis waar de dames lang naartoe hebben gewerkt en die niet toevallig gepland was op de 70ste verjaardag van Margriet. Samen met de genodigden en het publiek vierde ze dus dubbel feest: bloemen, een grote taart én een succesvolle eerste voorstelling.

Margriet & Celien première

De goedlachse moeder en dochter

De DNA-strengen, die de goedlachse moeder en dochter al dan niet gemeen hebben met elkaar, vormen de rode draad doorheen de show. Lijken ze echt zo hard op elkaar? De twee muzikale Hermansjes gaven zij aan zij de aftrap voor de theatertournee ‘Kwestie van DNA’, die in de komende weken en maanden op verschillende plaatsen in Vlaanderen te ontdekken zal zijn. De ijzersterke band tussen moeder en dochter wordt des te meer duidelijk wanneer ze de bezoeker meenemen terug in de tijd en het lijkt alsof deze middenin één van hun Facebook Life-sessies is terechtgekomen. Die memorabele sessies zorgden tijdens de pandemie vaak voor licht in de duisternis voor duizenden mensen. “Dat was een enorm succes toen. Er keken soms meer mensen dan er in het grootste theater van Vlaanderen binnen kunnen! Ze blijven er ons ook naar vragen, maar met de optredens die terug volop draaien, vinden we daar onmogelijk de tijd voor.

Margriet & Celien achter toetsenbord

Een theatertournee

Vandaar kwam ook het idee om een theatertournee te doen”, verklaart Celien. Een succesformule die hier dus onmogelijk kon ontbreken. De DNA-strengen, mooi opgedeeld in categorieën, gaven een duidelijke omkadering binnen de hamvraag: Lijken wij nu echt zo hard op elkaar? Voor Margriet is het alvast duidelijk: “Het is een vraag die we ons ook al vaak hebben gesteld. Ook al hebben we onze verschillen natuurlijk, dat is ook logisch, denk ik dat we moeten concluderen dat we onoverkomelijk een groot stuk DNA delen (lacht). Celien zegt soms dat ze net mij is als ze op het podium staat. En als ik haar zo bezig zie, vind ik dat wel een compliment. Om zij aan zij met mijn dochter dit te mogen doen, dat is zo bijzonder. We zijn meer verbonden dan ooit tevoren. Wat heb je als moeder nog meer nodig om gelukkig te zijn?”

Margriet & Celien samezang

Op de premièredag 70 jaar

Een bijzonder intiem en ontroerend moment was ongetwijfeld wanneer de spotlight op Margriet werd gezet. Zij werd, niet toevallig, op de premièredag 70 jaar. Een mijlpaal die natuurlijk niet onopgemerkt kon passeren. Liefdevolle dochter Celien had de nodige verrassingen voorzien voor moederlief. Margriet nam plaats op de sofa en plots verschenen tal van vrienden en collega’s op het scherm met de allermooiste boodschappen en wensen. Eén ding was meteen duidelijk: Margriet Hermans is geliefd! Hoewel ze aan het einde van de videomontage al duidelijk geëmotioneerd was, was het droog houden al helemaal ondenkbaar toen Celien – voor het eerst – haar nieuwste song ‘Mama’ zong voor haar jarige mama. Een innig en mooi moment tussen moeder en dochter, duidelijk een kwestie van muzikaal DNA. 

Foto’s: House of Entertainment.

Practica

‘Kwestie van DNA’, de gloednieuwe theatertournee van Margriet en Celien Hermans, is de komende weken te ontdekken in verschillende theaters over gans Vlaanderen. De eerstvolgende voorstelling vindt plaats op zaterdag 23 maart 2024 in CC De Steiger in Boom. Meer info en tickets: https://www.postbus11.be/producties/kwestie-van-dna.