...

Margriet Hermans vertelt emotioneel over dochter Celien

Margriet Hermans vertelt

Margriet Hermans vertelt emotioneel over dochter Celien in Schone Vrouwen-podcast: “Ik ben ongelofelijk trots op haar”. Aanstaande zondag 17 maart 2024 trekken Margriet Hermans en dochter Celien richting Turnhout voor de eerste voorstelling van ‘Kwestie van DNA’, hun gloednieuwe en unieke theatertournee die er dan in première gaat. De guitige dames kunnen zelfs carpoolen, want ze wonen nog geen kilometer van elkaar. Dat is één van de leuke anekdotes die de spraakwatervallen vertellen in een nieuwe aflevering van de Schone Vrouwen-podcast. Aan de vooravond van de première kan de luisteraar ontdekken waarom Margriet erg trots is op haar dochter, hoe Celien omgaat met haar diabetes en welk effect dat heeft op haar nabije kinderplannen. De Hermansjes, altijd bloedeerlijk en heerlijk authentiek, leggen hun hart en ziel op tafel bij host Cynthia Reekmans. Het resultaat daarvan is te beluisteren via http://rigorgeous.lnk.to/schonevrouwen.

Margriet & Celeien hermans in schone Vrouwen Podcast

Kwestie van DNA

Het is de vorm waarin we het liefst bezig zijn”, steekt Celien meteen gretig van wal wanneer Cynthia Reekmans, host van de Schone Vrouwen-podcast, vraagt naar hun aanstormende theatertournee ‘Kwestie van DNA’. De première, niet toevallig exact op de 70ste verjaardag van Margriet Hermans, gaat door op zondag 17 maart in het Turnhouts CC De Warande. “De mensen maken echt kennis met de Hermansjes, met ons DNA. We vertellen heel veel verhalen en zingen veel liedjes, maar de bezoeker komt toch vooral het antwoord te weten op de hamvraag ‘lijken ze nu echt zo hard op elkaar?’. We zijn op het podium exact wie we zijn ernaast ook. Het gekeuvel en gediscussieer achter de schermen, krijgen de mensen nu ook op het podium”, vertelt Celien.

Margriet en Celien Hermans

Margriet en Celien Hermans, het wordt steeds vaker in één adem uitgesproken. En terecht. De twee frivole dames zijn als twee handen op een buik, ondanks dat ze elkaar niet vaak zien: “We wonen in vogelvlucht nog geen kilometer van elkaar, maar we lopen bij de deur niet plat bij elkaar. Als we eens écht willen bijpraten, moeten we dat gericht inplannen.” Desondanks hebben moeder en dochter een sterke band. Margriet, die sinds kort de administratieve kant van haar carrière in handen van haar dochter legde, is bijzonder trots, zo vertelt ze in een gloednieuwe podcast-aflevering van Schone Vrouwen. “Ik ben ontzettend fier op haar. Celien is uitgegroeid tot de vrouw waarvan ik hoopte dat ze zou worden. Een ondernemende vrouw met talenten, snel en zakelijk inzicht. Soms wat slordig op financieel vlak (lacht). Maar ik meen het wel. Je bent echt een toffe madam”, zegt Margriet gericht aan haar dochter.

Leive Vloms 4e editie Margriet en celien Hermans

Een nieuwe generatie Hermans

Een bloedeerlijk moment komt er wanneer het gesprek een sprong maakt in de toekomst. De nabije toekomst, zo blijkt. “Er zijn concrete plannen, in die zin dat als mijn diabetes het toelaat, denk ik in de nabije toekomst zwanger te kunnen zijn. Ik zou graag twee kinderen hebben, maar we hebben thuis al besproken dat we zullen bekijken hoe de eerste zwangerschap verloopt”, vertelt Celien openlijk. Een nieuwe generatie Hermans, maar dat was voor Margriet geen noodzaak: “Ik zeg altijd, je hoeft geen kinderen te hebben om gelukkig te zijn. Vouwen worden altijd heel raar aangekeken als ze beweren er geen te willen. Dat is toch vreselijk.” Waar Celien haar moeder moeiteloos bijtreedt: “Ik vind het ook aan de leeftijdsgenoten om die boodschap warm te onthalen. Het is één ding om te zeggen dat je geen kinderen wil, maar het is ook belangrijk dat de omgeving dan zegt dat dat OK is. In onze leeftijdscategorie gebeurt het vaak dat mensen vragen of er nog geen kindje onderweg is, maar eigenlijk is die vraag niet oké. Je weet niet wat er achter de schermen aan de hand is.

Margriet Hermans Sint-Niklaasfeest 29112022

Theatertour Kwestie Van DNA

Wie benieuwd is naar hoe het er met het bijzondere Hermans-DNA in het echt aan toe gaat, kan vanaf aanstaande zondag 17 maart 2024 op verschillende locaties in Vlaanderen terecht voor de theatershow ‘Kwestie van DNA’. Tickets en speeldata zijn te vinden op https://www.postbus11.be/producties/kwestie-van-dna.

Nog meer Schone Vrouwen praten

Nog meer Schone Vrouwen praten openlijk en eerlijk met hosts en Hasseltse ondernemers Cynthia Reekmans en Caroline Rigo over schoonheid, leeftijd én de vier Cent Pur Cent-pijlers – Good Harted, Good Connected en Good Inspired – die de rode draad vormen doorheen de afleveringen. Onder meer Veronique De Cock, Lynn Wesenbeek en Ann Van Elsen passeren de revue. Deze afleveringen en veel meer zijn te beluisteren via http://rigorgeous.lnk.to/schonevrouwen.

Foto Margriet & Celien: House of entertainment.