...

De Raad Van Soekie politiek op kindermaat

De Raad van Soekie nieuw op Ketnet

De Raad Van Soekie politiek op kindermaat en een nieuwe komische reeks op Ketnet. Ketnet organiseerde afgelopen dinsdag een heuse avant-première voor de gloednieuwe komische reeks De Raad van Soekie. In een belangrijk verkiezingsjaar wil Ketnet kinderen op een laagdrempelige manier laten kennismaken met politiek. De Raad van Soekie is een reeks barstensvol humor. daarin leer je tussen de regels over het belang van debatteren, hoe het democratisch systeem werkt, het belang van verkiezingen én veel meer.

De Raad Van Soekie

Politiek en politieke begrippen

“Kinderen weten wat er in de wereld gebeurt, ze zien het elke dag in Karrewiet, op sociale media en op TV. Natuurlijk willen ze die wereld ook begrijpen. Met De Raad van Soekie willen we hen in dit verkiezingsjaar op een toegankelijke manier laten kennismaken met politiek en politieke begrippen. Zo helpen we de  kinderen van vandaag de bewuste burgers van morgen te worden”. Anne Dreesen, aanbodsverantwoordelijke Ketnet. Daar is deze reeks de perfecte kapstok voor.

De Raad Van Soekie

Sofia Zaifri (Soekie Btaimi)

Rolverdeling

In de hoofdrol zien we jong talent als Sofia Zaifri (Soekie Btaimi), Lucas Stoefs (Sebast Herbots), Sofia Ferri (Tess Timmermans), Jean-Romy Manzila (Rudyard Jackson) en Felix Maesschalck (Pedro). Naast het jonge talent duiken ook bekende Ketnet-gezichten op in een gastrol. Niemand minder dan Jenne Decleir, Jelle Cleymans, Moora Vander Veken, Kevin Bellemans, Bram Spooren, Veronique Leysen, Sander Gillis en vele andere bekende namen. De intro van De Raad van Soekie werd ingezongen door voormalig Ketnet-wrapper Niels Destadsbader.

De Raad Van Soekie

Het Verhaal

Welkom op het B.R.O.L. (Bernard Roothooft Olbrechts Lyceum) waar we kennismaken met Soekie, de voorzitster, en vier andere leden van de leerlingenraad. Met positief enthousiasme zetten Soekie en haar beste vrienden zich in voor de school en de medeleerlingen. Er is echter één raadslid dat nooit akkoord is met Soekie en haar vrienden. Hij voert actief oppositie met zijn pogingen om hun plannen te dwarsbomen want hij wil de plaats van Soekie als voorzitter innemen.

De Raad van Soekie is een programma van Eyeworks Film & TV Drama voor Ketnet en zal te zien zijn vanaf 20 maart op Ketnet, VRT MAX, Ketnet.be en in de Ketnet-app. Met de steun van het Vlaams Audiovisueel Fonds (VAF) van de Vlaamse Overheid en de Belgische tax shelter i.s.m. Casa Kafka Pictures. Het werd opgenomen tijdens de schoolvakantie 2023 in het Atheneum Van Lier.