...

Mila Braeckman CAVALLUNA- ambassadrice ontvangt bijzondere prijs

Mila Braeckman CAVALLUNA- ambassadrice

Mila Braeckman CAVALLUNA- ambassadrice ontvangt bijzondere prijs tijdens stallenbezoek in Kontich. CAVALLUNA- ambassadrice Mila Braeckman, beloftevol paardenatlete en dochter van nieuwsanker Freek, te gast op rijschool Pronkenberg in Kontich. De reden van het bezoek: jonge ruiters ontmoeten en haar verhaal met hen delen. Zo gezegd zo gedaan. Mila lichtte de gloednieuwe show ‘Land of a Thousand Dreams’ van CAVALLUNA toe, beantwoordde tonnen vragen, gaf tips en tricks tijdens een privéles en glimlachte enthousiast voor de foto. De Gentse ambassadrice gaf niet alleen, ze mocht ook een bijzondere prijs in ontvangst nemen. Rijschool Pronkenberg schonk haar het ‘Gouden Hoefijzer‘, een teken van appreciatie omdat zij een stem geeft aan de volledige paardenwereld en die op een kwalitatieve manier in de media brengt. Als kers op de taart verraste Mila de familie Goormans met een familieticket voor CAVALLUNA ‘Land of a Thousand Dreams’, dat op 16 en 17 maart 2024 in het Antwerpse sportpaleis te bewonderen is.

Mila Braeckman met leerlingen

V.l.n.r. Jana Goormans, Joanne Thiran, Mellis, Mila Braeckman, Guilia Schiattarella en Loranne Livens.

Rijschool Pronkenberg uit Kontich

Rijschool Pronkenberg uit Kontich, die in de top vijf staat van grootste ledenaantallen in Vlaanderen (bron: Paardensport Vlaanderen), opende gisteren, woensdag 6 maart, met veel warmte en plezier hun armen en deuren voor niemand minder dan Mila Braeckman, CAVALLUNA-ambassadrice, dochter van nieuwsanker Frank én zelf ook beloftevol paardenatlete. “Wij hebben meteen toegezegd toen de vraag kwam of Mila bij ons mocht langskomen in functie van CAVALLUNA. Onze ruiters staan open voor allerlei nieuwigheden en wij vinden het belangrijk dat ze kunnen bijleren van andere ruiters met veel ervaring. Sommige technische zaken zullen overlappen, maar ze zullen ook veel leuke insights van haar te weten komen”, vertelt Loranne Livens van Rijschool Pronkenberg. Ook Mila zelf kijkt tevreden terug op het bezoek: “Deze stal gaat met de paarden om op een manier die ik wel kan appreciëren. Het is leuk dat er op deze manier aandacht kan gegeven worden aan manege-werking. Hier begint het, op de maneges.

Joanne en Guilia uit Berchem

Elke ruiter passeert hier op een bepaald moment.” Naast een leuk bezoek aan de stal, ging Mila ook actief aan de slag met de ruiters. Met twee jongedames in het bijzonder, Joanne en Guilia uit Berchem. Zij kregen eerst springles in de piste en doken nadien de waterbak in, één van de vele soorten hindernissen die in eventing standaard zijn. Mila, een professional in die sporttak, kon hen dus zeer gericht tips geven. “We hebben enorm veel van Mila bijgeleerd. Ze liet ons dingen doen die we op zich al kenden, maar toch vanuit een andere invalshoek wat de ervaring anders maakte. Simpelweg de sprong langs een andere hoek aanrijden of vertellen hoe je paard zich voelt bij de waterbak, wat het soms eng voor hen maakt. Kleine stappen zijn soms groter dan je denkt. We waren allebei echt geïnspireerd door haar“, vertellen de 14-jarige ruiters.

Mila Braeckman met duo

Een leerrijke ervaring

Een leerrijke ervaring, ook voor Mila: “Het is de eerste keer dat ik een duo-les geef. Leuk dat de ruiters openstonden voor mijn spontane ideeën en ze waren heel enthousiast. Als ambassadrice is het fantastisch om dicht bij de doelgroep te staan. We promoten vaak vanachter een scherm of via de media en nu kan ik hen face to face ontmoeten en zelf mijn verhaal doen. Leuk om ze te warm te mogen maken voor iets wat mij op die leeftijd ook had geïnspireerd. En dat doet het nog steeds natuurlijk (lacht).” De Gentse ambassadrice gaf niet alleen, maar mocht ook iets bijzonder in ontvangst nemen. Het ‘Gouden Hoefijzer’, een unieke prijs, werd haar uitgereikt door eigenaar Loranne als teken van appreciatie. Loranne, en met uitbreiding de hele rijschool, wou haar op deze manier bedanken voor haar komst en om de paardenwereld in het algemeen op deze manier in een goed daglicht te brengen. Als kers op de taart won de familie Goormans uit Kontich – uit maar liefst 50 kandidaten –  een gezinsticket voor CAVALLUNA  ‘Land of a Thousand Dreams’.

Foto’s: House Of Entertainment.

Aankondiging Cavalluna 2024

CAVALLUNA – ‘Land of a Thousand Dreams‘ houdt halt in Sportpaleis Antwerpen op zaterdag 16 en zondag 17 maart 2024. Tickets en info: https://www.cavalluna.com/nl/tickets/antwerpen.