...

Kiwanis Nieuwpoort Polder en Duin viert op 22 juni zijn 50ste verjaardag

Kiwanis Nieuwpoort Polder en Duin

Kiwanis Nieuwpoort Polder en Duin viert op 22 juni zijn 50steverjaardag met de wereldbefaamde Eros Ramazzotti tribute band Dove c’è Musica. Op zaterdag 22 juni 2024 kan iedereen vanaf 19u30 terecht in het Nieuwpoortse Centrum Ysara, waar de VZW Kiwanis Nieuwpoort Polder en Duin zijn 50ste verjaardag viert, ondergedompeld in een Italiaanse sfeer. Het hoogtepunt wordt het optreden van de wereldvermaarde Italiaanse Eros Ramazzotti tribute band Dove c’è Musica. “Na vijf mooie decennia mogen we al eens groots uitpakken met aangepaste foodtrucks met pizza, pasta en varianten, gecombineerd met Italiaanse toets. Onze top DJ en Dove c’è Musica zijn dé ingrediënten voor een heuse feestavond. Net zoals de voorbije jaren schenkt onze populaire serviceclub opnieuw de opbrengsten aan lokale goede doelen, waarmee in het verleden de kinderarmoede werd bestreden. Het enthousiasme bij onze leden en sympathisanten is groot, waardoor we iedereen aanraden om snel tickets te bestellen.

Kiwanis Nieuwpoort bestuur

Van links naar rechts: Luc Neuville (penningmeester), Peter Devisch (voorzitter), Laurenzo Moerman, Elmer Keleman

QR-code op de affiches

Vanaf vrijdag 1 maart 2024 kan dat, via de QR-code op onze affiches of via mail aan tickets@kiwanisnieuwpoort.be, zegt penningmeester Luc Neuville namens de jubilerende organisatie. Met de 1112ste vergadering in het vooruitzicht, 16 kernleden en een massa steunende sympathisanten, organiseerde de populaire VZW Kiwanis Nieuwpoort Polder en Duin de afgelopen 50 jaar heel wat activiteiten en evenementen. Met die centen kon de serviceclub ondertussen heel wat lokale goede doelen ondersteunen. “We koesteren tradities. Elke euro die we besteden aan sociale projecten wordt dubbel gecheckt, maar als we erin geloven kunnen ze altijd op onze steun rekenen. We hebben het exacte bedrag niet bijgehouden, maar de geldsom die we de voorbije vijf decennia hebben weggeschonken is aanzienlijk. Ook de komende jaren wordt die lijn doorgetrokken, omdat het broodnodig is en we merken dat we met onze bijdragen ook effectief mee het verschil kunnen maken.

Kiwanis Nieuwpoort bestuur met affiche

Van links naar rechts: Laurenzo Moerman, Peter Devisch (voorzitter), Luc Neuville (penningmeester), Elmer Keleman

Positieve ingesteldheid

Vanuit die positieve ingesteldheid blijven we organiseren en daar doen we met onze ‘Italiaanse avond’, tijdens ons feestjaar, nog een schepje bovenop,”zegt Luc Neuville. Na o.a. ‘Enjoy Cuba’ (2018), ‘Cuba-Licious’ (2019) en post-corona ‘J’aime la vie’ (2022), zet Kiwanis Nieuwpoort Polder en Duin nu voluit zijn schouders onder de Italiaanse avond die op zaterdag 22 juni 2024 plaatsvindt in Centrum Yasara.  Vanaf 19u30 kan je aanschuiven bij diverse foodtrucks met een extra focus op de bekende Italiaanse specialiteiten, terwijl een top DJ in de achtergrond en tijdens de avond voor de zwoele sfeer zorgt. Het gaat crescendo, met als hoogtepunt het optreden van de wereldvermaarde Eros Ramazzotti tribute band Dove c’è Musica van zanger-frontman Gero Carlino. Dankzij de goede contacten die Nathalie Brys van het Nieuwpoortse boekingskantoor ‘The Music Office’ heeft, kon de organisatie deze Internationale topband strikken.

Italiaanse wereldster Eros Ramazzotti

Met z’n zessen brengen ze on stage de grootste hits van de Italiaanse wereldster Eros Ramazzotti, de man die in 1984 doorbrak als winnaar van het Festival van San Remo met zijn hitsingle ‘Terra Promessa’. Zijn eerste internationale hit was ‘Se bastasse una canzone’, maar hij scoorde ook hits met o.a. ‘Adesso tu’, ‘Musica è’ en ‘Cose della vita’, dat hij in 1998 in duetvorm uitbracht met Tina Turner. Ramazzotti werkte ook samen met o.a. CherJoe Cocker en Andrea Bocelli. Doorheen zijn carrière verkocht hij wereldwijd meer dan 55 miljoen albums. “Vorig jaar gaf hij nog twee uitverkochte concerten in Vorst Nationaal. Dit jaar heeft hij geen concertplannen, dus zijn we blij, fier en trots dat we met Dove c’è Musica die leegte invullen met een sterk alternatief voor de talrijke fans van Ramazzotti en het Italiaanse repertoire. Onze Italiaanse avond kan je trouwens ook ideaal combineren met een overnachting aan zee, want we werken hiervoor nauw samen met enkele lokale B&B’s en hotels die speciale voorwaarden aanbieden.

De beste Eros Ramazzotti tribute band

Op onze website vind je hierover alle informatie”, klinkt het bij de organisatie. Je mag Dove c’è Musica omschrijven als ‘de beste Eros Ramazzotti tribute band’, want die status hebben ze inmiddels verworven op basis van hun reputatie en de talrijke optredens. “Als grap ben ik begonnen met imitaties van Eros, maar dat sloeg meteen enorm aan. Vrij snel volgde mijn solocarrière en kwam ik terecht bij diverse bands. Begin 2000 werd ik uitgenodigd voor ‘Stella Gemella’, één van dé shows op de Italiaanse televisie. Later was ik ook nog te zien in o.a. ‘Tali e Quali Show’ en werd ik uitgenodigd voor ‘Michelle Impossible’, een programma dat Eros Ramazzotti zijn eerste vrouw Michelle Hunziker presenteerde. Onze verstandhouding met Eros is uitstekend. Eén van onze muzikanten speelde mee in één van zijn videoclips en we zagen hem ook life op Facebook tijdens één van onze optredens,” zegt frontman Gero Carlino.

Dove c’è Musica

Samen met zijn 5 collega’s reist hij op zaterdag 22 juni 2024 af naar België voor het eerste optreden dat Dove c’è Musica geeft in ons land. “Meer dan anderhalf uur spelen we de grootste hits en bekendste nummers van Eros Ramazzotti. Na o.a. FrankrijkZwitserlandOostenrijk, de Verenigde Staten en  optredens voor meer dan 100.000den Italianen komen we nu jullie kant uit. Naast een sterk vertegenwoordigde Italiaanse gemeenschap, zijn er bij jullie ook heel wat landgenoten die houden van de Italiaanse sfeer, het land, de cultuur en de muziek. Als je België zegt, denken wij spontaan aan bier, wafels en frieten (lacht), maar we weten dat er gelukkig nog veel meer is,” glimlacht Gero.

Over Kiwanis Nieuwpoort Polder en Duin

Kiwanis Veurne Polder en Duin ontstond in 1974 en werd veertig jaar later (2014) omgedoopt tot Kiwanis Nieuwpoort Polder en Duin onder het toeziend oog van wijlen Nieuwpoorts burgemeester Roland Crabbe. De serviceclub Kiwanis steunt hulpbehoevende kinderen uit de regio door geld in te zamelen via de talloze evenementen die ze de afgelopen vijftig jaar organiseerde. Tussen 2002 en 2012 waren er de jaarlijkse kerst- en eindejaar concerten met heel wat bekende artiesten. Sinds vele jaren hebben ze een vaste stand op de befaamde Nieuwpoortse Sint-Bernardusfeesten. Dankzij de belangeloze inzet, de gedrevenheid en de passie van de talrijke leden en hun partners, laten ze passanten meegenieten van o.a. heerlijke mosselen, oesters, scampi’s en sprankelende champagne. Met deze opbrengsten worden er ook activiteiten georganiseerd rond Sinterklaas, de kerstman en steunen ze financieel diverse instanties. Op dit moment telt de club 16 actieve bestuursleden en talrijke sympathisanten waar ze, samen met de steun van het publiek, steeds kunnen op rekenen aldus de mensen van Kiwanis.

Foto’s: House Of Entertainment.

Kiwanis Nieuwpoort

De afgelopen 50 jaar sprongen er heel wat sociale initiatieven van Kiwanis Nieuwpoort Polder en Duin in het oog zoals o.a.:

  1. Het Fonds Kind en Justitiewaarmee een verhoorkamer voor minderjarigen werd ingericht in het Gerechtshof van Veurne, in samenwerking met de Luchtmachtbasis van Koksijde.
  2. Het Fonds Siebe Syx, waarmee de 17-jarige Siebe, die een ernstig rugletsel opliep na een spijtige val, werd gesteund.
  3. De Kiwanis Popjes, verspreid in de ziekenhuizen en bij de huisartsen. Op die popjes kon er getekend worden met stiften, waardoor een dokter beter kon uitleggen aan kinderen wat er precies ging gebeuren tijdens hun ziekenhuisopname.
  4. Voor de Bloso-kampenwas er financiële steun voor kinderen die hierdoor ook konden deelnemen aan de sportkampen.
  5. Op de eindejaar proclamaties van de Stedelijke Academie voor Woord en Kunst werden diverse prijzen geschonken aan de eindlaureaten
  6. Dilara, een meisje dat vorig jaar helaas overleed, kreeg financiële steun bij de betaling van haar apothekersrekening waardoor het voor haar destijds draaglijker werd.
  7. Jaarlijks wordt het Kinderkankerfondsgesteund.

8.    Daarnaast zijn er nog de diverse bijdragen aan sociale instellingen zoals o.a. Golfbreker en Domino.