...

Neville droomt van zomer op ‘Como Pablo’

Neville droomt al van de zomer

Neville droomt van de zomer op ‘Como Pablo’ zijn nieuwste single. Uitstekend nieuws voor al wie het gehad heeft met onze natte Belgische winterdagen: Neville debuteert met ‘Como Pablo’ en luidt zo, op zijn minst alvast in je hoofd, officieel de zomer in! Een debuutsingle, en dan ook weer niet, want de Geelse rapper-zanger timmert intussen al 20 jaar muzikaal aan de weg.

Neville Como Pablo

Voorbestemd was voor muziek

Je kan gerust stellen dat Neville voorbestemd was voor muziek. Als zoon van een predikant ging hij begin jaren 2000 wekelijks naar de kerk en ondervond er aan den lijve hoe begeesterend muziek kon werken. Als kind leerde hij zichzelf drummen en vanaf zijn negende (!) werd hij in tal van Afrikaanse kerken uitgenodigd om er te komen spelen. Vervolgens leerde hij zichzelf stapsgewijs ook piano spelen, want hij was vastbesloten om muzikant worden.

Rap en hiphop

Oudere neven met een eigen muziekstudio (tot de dag van vandaag bekende artiesten in Duitsland) brachten hem in contact met rap en hiphop. Meer bepaald 50 Cent’s ‘In Da Club’ in de legendarische productie van Dr. Dre was een ware eyeopener en veranderde zijn leven. Dit moest en wou hij ook kunnen. Neville focuste zich vanaf nu op het schrijven van rhymes en produceren van beats. Het notitieboekje en pen weken niet meer van zijn zijde. Op zijn 25e besloot Nevile zijn ambities naar een nieuw level te brengen en kocht hij zijn eerste materiaal voor de inrichting van een eigen muziekstudio. De microfoon werd zijn beste vriend.

Jeugdhuis van Geel

Tussen 2015 tot 2020 produceerde hij intensief rapmuziek en richtte in het jeugdhuis van Geel een studioruimte in waar hij met andere artiesten samenwerkte en kleine optredens organiseerde. Zo kwam de Mechelse Pita op zijn pad, met wie hij het nummer ‘Pijn in mijn hart’ uitbracht, en zijn eerste optreden deed, op het voetbalterrein van Racing Club Mechelen.

Jeugdhuis van Geel

Na 20 jaar timmeren aan de weg, kwam producer Wekho, oprichter van platenlabel ‘Sancover’, op zijn pad en sloegen ze de handen in elkaar om Neville’s eigen geluid op punt te stellen, met een mix van gospel, country, en hiphop. De eerste officiële single gaat nog een stapje verder: ‘Como Pablo’ is een onweerstaanbaar zomerse latin vibes track, waarop Neville laidback rapt in het Nederlands en zo het beste van de verschillende werelden combineert!

Neville