...

Lisa del Bo, ‘Adem’

Lisa del Bo stelt “Adem” voor

Lisa del Bo: “Zijn ‘Adem’ geeft mij nog steeds een goed gevoel” Geen vrouw die veelzijdiger is dan de Bilzerse Lisa del Bo, bekend voor haar klassiekers ‘Liefde is een kaartspel’, haar succesvolle fifties en sixties repertoire en de meermaals uitverkochte kerst- en kerkconcerten. Voor haar nieuwe, gelaagde single ‘Adem’ werkte Lisa del Bo samen met de beloftevolle songwriter-producer Jérémie Vrielynck. “Ondanks het leeftijdsverschil was er meteen een klik. Buiten wat muzikale tips van songs die mij raken, gaf ik hem carte blanche. Ik ben erg blij met het eindresultaat. ‘Adem’ is meer dan een universeel popnummer, want er zit ook een diepere gelaagdheid in”, zegt Lisa del Bo enthousiast. Lisa’s nieuwste single ‘Adem’ is digitaal beschikbaar via het Buzzard-label.

Lisa del Bo Adem

Vrij spel

Ik had geen idee waar ik me aan kon verwachten. Het was een beetje blindvaren”, begint Lisa del Bo geamuseerd het gesprek. Het was de eerste keer dat de Limburgse het lot voor haar nieuwste single ‘Adem’ in handen legde van de jonge, getalenteerde songwriter-producer Jérémie Vrielynck. Een prille twintiger die naast zijn eigen succesvolle songs ondertussen ook al samenwerkte met o.a. Wim Soutaer, Sean Dhondt en Gers Pardoel. “Ik ben nog steeds onder de indruk van de manier waarop hij het aanpakte. Ik voelde onmiddellijk dat het goed zat toen we de eerste keer afspraken in zijn studio. Ik zei: “Jérémie, hier ben ik. Dit zijn enkele liedjes die ik leuk vind, maar verder krijg jij vrij spel.” Toen hij mij de demo van ‘Adem’ doorstuurde, was ik helemaal mee. Het is een frisse no-nonsense popsong die een blijheid uitstraalt. Dat is de manier waarop Jérémie als jonge kerel naar mij kijkt en hoe hij mij muzikaal aanvoelt. Ik vind het geweldig!”

Joske

Toen Lisa de demo van ‘Adem’ liet horen aan haar man Joske, was ze aangenaam verrast: “Hij zei: “Ook al is het universeel, de tekst is precies op mijn lijf geschreven.” Ik wist meteen wat hij bedoelde, want het klopt dat de adem als in ‘de steun’ van mijn man, na 42 jaar huwelijk mij nog steeds een goed gevoel geeft. Ik ken Joske al van toen ik 14 was, maar toen waren we nog geen koppel. Hij ging liever de wereld verkennen (lacht). Op nieuwjaarsdag hebben we elkaar, vele jaren later, teruggevonden. Toevallig, toen ik mijn jongere zus ging ophalen in een discotheek. Het terugvinden van iemand die je uit het oog verloren bent, daar gaat ‘Adem’ over en in mijn geval is dat dus mijn man. Een toevallige situatie bracht ons terug bij elkaar en zorgt ervoor dat we beiden nog altijd heel gelukkig zijn”, zegt Lisa del Bo met de nodige pretlichtjes in haar ogen.

De nieuwe Lisa del Bo-single ‘Adem’ verscheen op Buzzard en is digitaal beschikbaar.