...

Mattias Devriendt stelt voor

Mattias Devriendt met E.P en single

Mattias Devriendt  ‘Opposition’ E.P. + ‘As I Lay Down’ (Vinyl & CD). Ligconcert-pianist  Devriendt presenteert nieuwe ‘Opposition’ E.P. en ‘As I Lay Down’ album. Je kent hem misschien van zijn “ligconcerten” in het Sint-Baafshuis in Gent, waarbij het publiek op matjes liggend rust en verdieping vindt rond pianist  Devriendt aan de vleugelpiano. Een spraakmakend concept dat resulteerde in een vlot gevulde agenda (reeds 21 uitverkochte concerten dit jaar) en hem zelfs de titel Gentenaar Van de Maand opleverde in oktober 2023. En het blijft niet beperkt tot ons land, want de eerste passages in Nederland dit jaar zijn eveneens ingepland. Het bijzondere aan zijn ligconcerten is dat hij uitsluitend eigen werk speelt. Minimalistisch en contrastrijk maar toch toegankelijk, geen muzikaal behang maar een persoonlijke beleving. Met een duidelijk heilzame werking voor al wie “even stilvallen” wil.

Mattias Devriendt Ligconcert

Mensen met ADHD en autisme

Het mag dan ook niet verbazen dat hij maandelijks speelt voor een groep mensen met ADHD en autisme. Zijn universele muziek komt op vele locaties tot zijn recht, van de besloten zolder van het Sint-Baafshuis tot het festivalpodium van Campo Solar vorige zomer, van een concert in een kerk tot een concert op het strand, staand, zittend of liggend. Zijn composities verschenen sinds eind 2023 mondjesmaat in EP-vorm op de digitale platformen, met sprekend artwork en titels als Equanimity, Contension en Simplicity. De zopas verschenen EP Opposition vormt nu het sluitstuk van dit digitale vierluik. Maar ook wie graag iets tastbaars in handen heeft, werd niet vergeten. Een selectie van 10 composities met enkele unieke improvisatiepassages belandde op  Devriendts eerste album op CD en vinyl, getiteld As I Lay Down. Het album is te verkrijgen op de concerten of via https://www.mattiasdevriendt.com/shop/.

Mattias Devriendt Opposition

OVER DEVRIENDT

Devriendt leerde piano spelen op zijn negende. Zijn passie lag altijd bij compositie en voor hem persoonlijk gaat er niets boven de interactie met het publiek tijdens live concerten. Belangrijkste invloeden zijn hedendaagse artiesten zoals Radiohead, Arvo Pärt, Philip Glass, Ludovico Einaudi, Nicolas Jaar, The Album Leaf, Nils Frahm en Jóhann Jóhannsson. Geen Mozart, Beethoven of Schubert dus, maar uitsluitend eigen werk.
Sinds 2004 speelt Mattias in de band Monserey en sinds 2022 treedt hij ook solo op als pianist. Zijn missie is om via muziek mensen een moment van rust en verdieping te bieden.
In oktober 2023 werd hij nog door Stad Gent verkozen tot Gentenaar Van De Maand.
Daarnaast is hij ook hoofdredacteur van Still Magazine.

Mathias Devriendt

Opposition, de nieuwe EP van Mattias Devriendt, kan je vanaf nu beluisteren op alle grote streamingplatformen.  As I Lay Down, de nieuwe CD en vinyl, is te verkrijgen op de live concerten of via Mattias’ website.

Facebook: https://www.facebook.com/mattiasdevriendtmusic
Instagram: https://www.instagram.com/mattiasdevriendtmusic
Youtube: https://www.youtube.com/@mattiasdevriendt2632
Website: https://www.mattiasdevriendt.com