...

Shaolin-monnikken brengen waanzinnige jubileumshow

Shaolin-monnikken met waanzinnige jubileumshow

Shaolin-monnikken brengen waanzinnige jubileumshow ‘Kung Fu’ in Gent en Antwerpen.In de afgelopen drie decennia bewonderden meer dan vijf miljoen mensen op vijf continenten, tijdens meer dan 6.000 voorstellingen, de mystieke krachten van de ongeëvenaarde monniken. Ter gelegenheid van hun jubileumtour ‘Kung Fu’, komen de beste Shaolin-meesters en shamis (leerlingen) eind april 2024 eindelijk weer naar België. Tijdens een waanzinnig twee uur durend spektakel vertonen de Shaolin Monks hun ongelofelijke Kungfu- en Qi Gong-kunsten. Beleef dit unieke, interactieve spektakel op 30 april in Capitole Gent en op 1 mei in Stadsschouwburg Antwerpen. De Shaolin-monniken staan wereldwijd bekend om hun toewijding aan het behoud van de traditionele Chinese cultuur en hun indrukwekkende fysieke vaardigheden. Ter ere van het 30-jarig jubileum van hun spectaculaire shows, presenteren 19 van de beste meesters en shamis (leerlingen).

 Shaolin-monniken Kung Fu

75-jarige oppermeester

Onder leiding van hun 75-jarige oppermeester, hun onwaarschijnlijke lichaamskunsten in de gloednieuwe show ‘Kung Fu’. Voorbij de grenzen van wat fysiek normaal mogelijk is, weten de Shaolin-monniken te verbazen met de uitstekende beheersing van hun Qi, hun lichaamsenergie die ze activeren door middel van doelgerichte ademhalingstechnieken en speciale training. Hierdoor wordt het schijnbaar onmogelijke mogelijk: ze breken stenen platen, houten planken en ijzeren staven op hun lichamen en hoofden, leggen zich op speren, zwaarden en spijkerborden, en werpen zelfs naalden door glasplaten. Deze verbazingwekkende demonstraties tonen niet alleen hun buitengewone fysieke kracht, maar benadrukken ook de legendarische controle over hun eigen lichamen en de transformerende kracht van Qi, die ze meesterlijk beheersen. Showproducent Herbert Fechter, die sinds 1995 de shows met de originele meesters, leerlingen en monniken uit Shaolin over de hele wereld presenteert, stelde een spectaculaire jubileumshow samen die het publiek zal verbazen.

Shaolin-monniken Kung Fu

Shaolin-monniken en het zenboeddhisme

De show biedt een fascinerend inzicht in de mysterieuze wereld van de Shaolin-monniken en het zenboeddhisme. Ze vertelt het verhaal van de Shaolin-tempel en toont meeslepende opnames die werden gemaakt op de heilige berg Song Shan en in de originele tempel. Bovendien biedt ‘Kung Fu’ ook inzicht in de training van de monniken en volgt ze de sporen van de Zen-grondlegger Bodhidharma. Dit is geen circusvoorstelling, de monniken zijn geen acteurs, de oefeningen zijn geen trucs; de show is een respectvolle poging om een traditie van anderhalf millennium aan mysterieuze kennis over te brengen aan mensen buiten China. De interactieve deelname van het publiek garandeert een geheel nieuw gevoel voor de opwindende wereld van de Chinese monniken en hun mystieke krachten.

Mis deze unieke ervaring niet en boek je tickets voor de jubileumshow ‘Kung Fu’ van de Shaolin Monks, op 30 april 2024 in Capitole Gent en 1 mei 2024 in Stadsschouwburg Antwerpen, via ticketkopen.eu.