...

Vrielynck schrijft titelsong Tot Altijd

Vrielynck schrijft titelsong

Vrielynck schrijft titelsong en single “Tot Altijd” vertolkt door Jo Hens. Release single titelsong TOT ALTIJD door Jo Hens op vrijdag 12 januari 2024, Drie extra voorstellingen in maart. Op vrijdag 12 januari wordt de titelsong en single “TOT ALTIJD“, vertolkt door Jo Hens, gereleased op de gekende platformen. De tekst werd geschreven door Timo Descamps en muziek en productie van de single werden gerealiseerd door Jérémie Vrielynck, ter gelegenheid van de gloednieuwe musical “TOT ALTIJD”, die vanaf 15 februari 2024 te zien zal zijn in het Fakkeltheater te Antwerpen. “TOT ALTIJD” is een dynamische, hitgevoelige song geworden. Jo Hens, o.m. bekend van zijn rol in “Familie”, speelt tevens de hoofdrol in de gelijknamige voorstelling van AuFond Producties. Ook David Cantens, Anne Mie Gils, Line Ellegiers en David Cantens, Anne Mie Gils, Line Ellegiers spelen mee in deze beklijvende voorstelling.

Vrielynck Jeremie in opname

Het verhaal van Mario Verstraete

Deze nieuwe muziektheatervoorstelling werd gebaseerd op de gelijknamige film van Nic Balthazar en EyeWorks. Het verhaal van Mario Verstraete, de eerste niet-terminale euthanasiepatiënt in België blijft aangrijpend en spraakmakend tegelijk. Creatives Manu Jacobs, Timo Descamps en Jérémie Vrielynck staan in voor tekst en muziek op basis van het gelijknamige filmscript van Nic Balthazar. Op 12 januari krijgt het publiek een primeur: het titelnummer “Tot Altijd” van Vrielynck wordt dan gereleaset als voorproever van de voorstelling. Een nummer, vertolkt door Jo Hens, dat de verschillende facetten van Mario Verstraete belicht: zijn strijdlustigheid, zijn kracht maar ook zijn vermoeidheid en pijn. In de voorstelling wordt verteld hoe hij met MS moet leren omgaan en hoe moeilijk dat kan zijn. Het nummer weerspiegelt die harde evenwichtsoefening die Mario uiteindelijk de keuze deed maken om op een waardige manier uit het leven te stappen.

Euthanasie een veelbesproken topic

Tot de dag van vandaag blijft euthanasie een veelbesproken topic met weergaloze ruimte voor debat. De voorstelling zal dat debat niet uit de weg gaan en alle facetten van het verhaal zonder taboes tonen aan het publiek. Wanneer je een song maakt over een zwaarbeladen thema, bestaat de kans dat je je verliest in dramatiek aldus vrielynck. We kozen er bewust voor om een krachtig uptempo nummer te schrijven en geen ballad. Wat de productie betreft heb ik me helemaal kunnen uitleven. Ik geloof echt dat we in ons opzet geslaagd zijn en op een heel respectvolle manier een eigentijdse invulling hebben kunnen geven aan een belangrijk verhaal uit de Belgische geschiedenis! “Tot Altijd”is een stevige popsong van Vrielynck met een belangrijk verhaal. Het zoekt de grens op tussenhoop en wanhoop, tussen kracht en machteloosheid. Het nummer is een artistieke interpretatie van wat er in het hoofd van activist Mario Verstraete omgegaan zou kunnen zijn in zijn strijd voor waardig sterven. Het is altijd een plezier te kunnen schrijven voor een muzikale creatie van Jérémie Vrielynck, gecombineerd met de straffe vocals van Jo Hens zorgt dit er voor dat de puzzel klopt.

Vrielynck Jeremie in opname (0)

Euthanasiewet

Ik ben ontzettend trots op het eindresultaat. TOT ALTIJD brengt een stuk gevoelige Belgische geschiedenis over Mario Verstraete. Hij speelde een belangrijke rol in het tot stand komen van de euthanasiewet. Een debat dat vandaag nog steeds gevoerd wordt. Deze succesvolle film van Nic Balthazar en EyeWorks kwam in 2012 in de Vlaamse zalen met o.a. Koen De Graeve en Geert Van Rampelberg. TOT ALTIJD – “Ik kan niet meer vechten voor m’n leven, wel voor m’n dood.” TOT ALTIJD vertelt het verhaal van Mario Verstraete, de eerste niet-terminale euthanasiepatiënt in België. Mario heeft alles om gelukkig over te zijn, tot de harde diagnose van MS zijn leven in één adem overhoophaalt. Omringd door vrienden en familie probeert Mario alles uit het leven te halen wat er nog in zit. Wanneer hij echter besluit om te vechten voor zijn recht op waardig sterven, worden al Mario’s relaties zwaar op de proef gesteld. TOT ALTIJD is een musical van AuFond Producties, een nieuwe en energieke actor in het Antwerpse cultuurlandschap. AuFond Producties maakt muziektheater- en musicalproducties voor een breed publiek, waarin zowel familievoorstellingen als kwetsbare voorstellingen een plaats krijgen. Passie en kwaliteit tot in de diepte, tot in de essentie, tot aan het horizondoek: AuFond.
Info: www.aufondproducties.be.

CREATIVES
Origineel Script Nic Balthazar (EyeWorks)
Script/Regie Manu Jacobs
Muziek Jérémie Vrielynck
Liedteksten/Script Timo Descamps

CAST
MARIO VERSTRAETE Jo Hens
THOMAS (beste vriend) David Cantens
FRANCINE (moeder) Anne Mie Gils
LYNN (vriendin) Line Ellegiers
SPECK (vriend) Floris Devooght

PRAKTISCHE INFO

Deze productie speelt in het Fakkeltheater (Rode Zaal, Hoogstraat 12, 2000 Antwerpen).

Speeldata
• Donderdag 15 februari 2024 – 20u
• Vrijdag 16 februari 2024 – 20u
• Zaterdag 17 februari 2024 – 20u
• Zondag 18 februari 2024 – 14u
• Vrijdag 23 februari 2024 – 20u
• Zaterdag 24 februari 2024 – 20u
• Zondag 25 februari 2024 – 15u
• Vrijdag 1 maart 2024 – 20u
• ZATERDAG 2 MAART 2024 – 15U
• Zaterdag 2 maart 2024 – 20u
• Zondag 3 maart 2024 – 15u
• DONDERDAG 7 MAART 2024 – 20U
• Vrijdag 8 maart 2024 – 20u
• ZATERDAG 9 MAART 2024 – 15U
• Zaterdag 9 maart 2024 – 20u
• Zondag 10 maart 2024 – 15u

Tickets
www.fakkeltheater.be & 070 246 036

Een verhaal over vriendschap en liefde.
Een verhaal over afscheid van een vriend of geliefde.

Er is alvast veelbelovend nieuws: drie nieuwe voorstellingen werden in verkoop gezet:

– zaterdag 2 maart om 15 uur
– donderdag 7 maart om 20 uur
– zaterdag 9 maart om 15 uur