...

Tot Altijd volledige cast bekend gemaakt.

Tot Altijd een beklijvend verhaal

TOT ALTIJD de nieuwe productie van AuFond maakte deze week de volledige cast bekend. Jo Hens, David Cantens, Anne Mie Gils, Line Ellegiers en Floris Devooght schitteren in Tot Altijd naar gelijknamige film van Nic Balthazar. Enkele maanden geleden kondigde AuFond Producties de opvolger aan van THE BROKEN CIRCLE BREAKDOWN. In februari 2024 brengen ze TOT ALTIJD voor het eerst naar het theater in een gloednieuwe muziektheatervoorstelling. Manu Jacobs en Timo Descamps staan in voor het script en Sam Verhoeven kruipt in de muzikale pen.

Tot Altijd

Volledige cast bekend

Vandaag maakt de producent bekend wie de hoofdrollen zal spelen in de muziektheaterversie van deze Vlaamse kaskraker: Jo Hens, David Cantens, Anne Mie Gils, Line Ellegiers en Floris Devooght. TOT ALTIJD brengt een stuk gevoelige Belgische geschiedenis over Mario Verstraete. Hij speelde een belangrijke rol in het tot stand komen van de euthanasiewet. Een debat dat vandaag nog steeds gevoerd wordt. Deze succesvolle film van Nic Balthazar en EyeWorks kwam in 2012 in de Vlaamse zalen met o.a. Koen De Graeve en Geert Van Rampelberg. TOT ALTIJD is te zien in de Rode Zaal van het Fakkeltheater vanaf 15 februari 2024.

TOT ALTIJD – “Ik kan niet meer vechten voor m’n leven, wel voor m’n dood.” TOT ALTIJD vertelt het verhaal van Mario Verstraete, de eerste niet-terminale euthanasiepatiënt in België. Mario heeft alles om gelukkig over te zijn, tot de harde diagnose van MS zijn leven in één adem overhoophaalt. Omringd door vrienden en familie probeert Mario alles uit het leven te halen wat er nog in zit. Wanneer hij echter besluit om te vechten voor zijn recht op waardig sterven, worden al Mario’s relaties zwaar op de proef gesteld. Een verhaal over vriendschap, liefde en het afscheid van een vriend of geliefde.

Tot Altijd Jo Hens

Ik moest niet lang twijfelen toen ze mij vroegen om de rol van Mario Verstraete te spelen. Mario heeft veel betekend voor een grote groep mensen die vochten voor het recht op waardig sterven. De schoenen die we te vullen hebben zijn niet van de minste: Koen De Graeve en Geert Van Rampelberg hebben in de film de twee hoofdrollen magistraal neergezet, maar we gaan er alles aan doen om de theaterversie even sterk te maken. Het gaat een emotionele reis worden om Mario’s verhaal elke avond te spelen, maar ik heb er enorm veel zin in. 

Tot Altijd David Cantens (Thomas)

Het verhaal van Mario Verstraete is een stukje Belgische geschiedenis voor mij. Het is een verhaal over alle dualiteiten des levens. Ratio of gevoel. Regels en structuur of chaos. Vechten of loslaten. En in extremis: leven of dood. Toen AuFond me vroeg om aan Thomas, de beste vriend van Mario, gestalte te geven heb ik geen seconde getwijfeld. Deze vertelling blijft aan je ziel kleven door de vriendschap & liefde in volle confrontatie met het lot. Ik kijk er enorm naar uit.

Tot Altijd Anne Mie Gils (Francine)

Waarom ik ja heb gezegd? Om heel veel redenen… Het is een straf, ontroerend verhaal van bij ons. En het wordt ongetwijfeld een sterke muzikale creatie. Met een kleine ploeg gedreven acteurs en een bevlogen creatief team. Heel veel goesting in TOT ALTIJD!

Tot Altijd Line Ellegiers (Lynn)

Ik verheug me enorm op de mogelijkheid om dit gevoelige verhaal samen met een fantastisch team op een respectvolle wijze te delen. Ik geloof dat dit thema nog steeds omgeven is door taboes en dat er mensen zijn die op zoek zijn naar herkenning. Theater dat mensen kan verbinden, is iets prachtigs. Het is dan ook de reden waarom ik hiervoor gestudeerd heb.

Tot Altijd Floris Devooght (Speck)

TOT ALTIJD is een zeer kwetsbaar verhaal, dat het verdient om op een smaakvolle manier gebracht te worden. Het is gewoon een goed verhaal waar we met deze fijne club spelers onze schouders onder gaan zetten. En daar kijk ik enorm naar uit.

Manu Jacobs (REGIE/SCRIPT)
TOT ALTIJD wordt een vertelling voor wie houdt van oprechte emoties. Dit is een verhaal waar je niet anders kan dan in mee duiken. Met de cast die we samengesteld hebben, krijgt dit verhaal en de vertolking van de personages alle zorgen die het verdient. We hebben vijf steengoede acteurs kunnen casten, dus het wordt een plezier om met hen aan de slag te gaan.

Timo Descamps (LIEDTEKSTEN/SCRIPT)
TOT ALTIJD is een aangrijpend verhaal over een ontzettend belangrijk onderwerp. De spraakmakende film van Nic Balthazar heeft dan ook veel mensen kunnen raken. Waar film het vooral moet hebben van dialoog en visuele acties, kunnen we ons publiek in het musicalgenre een unieke blik gunnen in het hoofd van de belangrijkste personages. Het is een enorme meerwaarde om de gedachtengang van mensen – de onuitgesproken woorden – te kunnen delen in een song.

Als acteur heb ik zelf vaak in  musicals gestaan. Na het schrijven van drie boeken en talloze teksten voor popsongs, schreef ik vorig jaar voor het eerst liedteksten voor een musical, op indrukwekkende muziek van Sam Verhoeven. De samenwerking smaakte naar meer, en na het zien van ‘The Broken Circle Breakdown’ heb ik geen seconde getwijfeld om het creatieve team van TOT ALTIJD te vervoegen en de liedteksten voor mijn rekening te nemen.

Sam Verhoeven (MUZIEK)
Ik ben heel enthousiast over dit project en heel vereerd om gevraagd te worden als componist. Dit  beklijvende, waargebeurde en hyperactuele verhaal kent zoveel lagen. Het wordt een uitdaging om dit op een eerlijke en pure manier te vertellen. Maar met dit creatief team en met deze prachtige cast kan het niet anders dan slagen. 

Info en tickets

www.aufondproducties.be.