...

première voor ‘Trash brengt Cash’ in Antwerpen

Première voor Johnny Trash

première voor ‘Trash brengt Cash’ in Antwerpen hilarisch en uitverkocht. Op vrijdag 22 december 2023 ging in de Antwerpse Arenberg de kop van de gloednieuwe theatertournee van Johnny TrashTrash brengt Cash’ er op heerlijke wijze af.  De Blackbox was tot op de nok gevuld met enthousiaste Cash en Trash fans, en die kregen exact waarvoor ze gekomen waren: een rondspringende en goedlachse cowboy, smakelijke jeugdanekdotes, een kwinkslag in elke noot, maar voornamelijk een unieke ode aan de betreurde, iconische countryzanger.

première Johnnyr Trash zwart-wit

Eén centrale vraag vormt de rode lijn

Met de fonkeling van passie en liefde in de ogen omarmt de Leuvense comedian de muziek van zijn grote voorbeeld en maakt deze zich eigen. Eén centrale vraag vormt de rode lijn doorheen de show: Wat als Johnny Cash in Vlaanderen zou geboren zijn? Dan zingt hij misschien vrolijke liedjes over Samson en Gert, gaat hij van ‘Drinken Zonder Stoppen’, maar ook inniger en gevoeliger met ‘Pijn’ en ‘De Bocht in de Schelde’. Dat het publiek de show kon smaken, werd duidelijk tijdens deze première aan het enthousiaste gezang, overdonderend applaus, het bijna ononderboken gelach en de daverende tribune.

Nonchalante, feelgood comedyshow

De publieke opinie was unaniem: Een geslaagde première! De feilloze symbiose tussen comedy en muziek is voor de singer-songwriter als een tweede natuur. Het lijkt hem amper moeite te kosten om van de Heilige Huisjes van Johnny Cash een vernieuwde versie te maken, doch met een onevenaarbaar respect en adoratie voor zijn grote held. Verhalen over zijn ex-vriendinnen, de Leuvense gevangenis en nog veel meer luchtige ongein, zorgen voor een naadloze overgang tussen de liedjes door. Verscholen onder de nonchalante, feelgood comedyshow zitten telkens muzikale meesterwerken die op tijd en stond aan de oppervlakte naar adem komen happen.

première Johnnyr Trash zwart-wit (0)

Johnny Trash toert de komende maanden met ‘Trash brengt Cash’ doorheen gans Vlaanderen. Hij is nog te zien in Maaseik, Deinze, Eeklo, Kortrijk en Brugge. Meer info en tickets: https://www.johnnytrash.be.