...

Cast ‘Hairspray’ compleet!

Cast ‘Hairspray’ vervolledigd

Cast ‘Hairspray’ met Ann Van den Broeck, Steve De Schepper en Liv Van Aelst is nu compleet! Vanaf 14 maart tot en met 14 april 2024 brengt Deep Bridge de fantastische feelgood musical Hairspray op de planken in Stadsschouwburg Antwerpen, Capitole Gent en Trixxo Theater Hasselt. Door thema’s als bodyshaming en racisme te verwerken in een meeslepend verhaal vol swingende muziek,  dans en pure fun, werd ‘Hairspray’ een generatie-overschrijdend fenomeen in de film- en musicalwereld. Generatie-overschrijdende fenomenen zijn ook exact wat we aantreffen. Met de 10-jarige Nayah Bertels, de 12-jarige Jillia Amadala en de 13-jarige Charlize Fobe, die afwisselend de rol van Little Inez zullen vertolken, alvast een mooie dosis aan zeer jong tienertalent. Lotte De Clerck, Francisco Schuster, Jérémie Vrielynck, hoofdrolspeelster Jozefien Grossen (Tracy Turnblad) en musicaldebutante Amy Courtens, brengen hun brandend ambitieuze twintiger-vuur mee on stage.

Cast Hairspray volwassenen

Ann Van den Broeck – Steve De Schepper – Liv Van Aelst

Musicaltoppers

Musicaltoppers Sandrine Van Handenhoven (Motormouth Maybelle), Helle Vanderheyden, Florian Avoux en Laurenz Hoorelbeke, bundelen hun onmiskenbare talent dan weer met de nodige ervaring en vervolledigen de cast. Om heel dit energieke, bonte gezelschap wat onder controle te houden, vervolledigt Deep Bridge de heerlijke ‘Hairspray’-cast met regelrechte musical royalty! Zo kruipt Ann Van den Broeck in de huid van de valse Velma Von Tussle, een rol die in de film van 1988 gespeeld werd door Debbie Harry (Blondie) en in die van 2007 door Michelle Pfeiffer. Velma is de snobistische en racistische producer van de ‘Corny Collins Show’ en moeder van Amber Von Tussle (Amy Courtens). Ze is tegen de integratie van zwaarlijvige en gekleurde mensen in de show. Steve De Schepper mag zich dan weer opmaken voor de rol van Wilbur Von Turnblad. Wilbur is de vader van hoofdpersonage Tracy Turnblad (Jozefien Grossen) en de echtgenoot van Edna Turnblad (Florian Avoux). In tegenstelling tot zijn vrouw, moedigt hij Tracy wel aan om haar dromen na te jagen.

Cast Hairspray overige

Jongeren cast boven: Nayah Bertels – Jillia Amadala – Charlize Fobe
midden: Lotte De Clerck – Francisco Schuster – Jérémie Vrielynck – Jozefien Grossen  – Amy Courtens
onder: Sandrine Van Handenhoven – Helle Vanderheyden  – Florian Avoux – Laurenz Hoorelbeke

Eigen, Vlaamse versie

Met deze rol treedt Steve in de voetsporen van o.a. Christopher Walken, die Wilbur Von Turnblad speelde in de film van 2007. Liv Van Aelst mag zich uitleven als Prudence ‘Prudy’ Pingleton, de gespannen en onverdraagzame moeder van Penny Pingleton (Lotte De Clerck). Prudy is controlerend, overheersend en ronduit grof tegenover haar dochter. Ze zorgt ervoor dat Penny zeer conservatief gekleed gaat, ontmoedigt haar om te dansen en verbiedt haar naar bepaalde muziek te luisteren. Prudy straft Penny, vaak voor onbekende vergrijpen, door haar te vernederen, vast te binden, uit te hongeren of psychologisch te manipuleren. Deep Bridge maakt een eigen, Vlaamse versie van deze feelgood musical. Zoals steeds in de gekende stijl van het huis: met de nodige creatieve krullen, lak aan platgetreden paden, maar met respect voor het originele verhaal én de muziek. Geef toe, is er iemand die kan blijven stilzitten op floorfillers als ‘Welcome To The 60’s’, ‘Good Morning Baltimore’ en uiteraard ‘You Can’t Stop The Beat’? En met deze drie bijkomende gasten is de cast compleet.

Hairspray

Foto’s: Deep Bridge

‘Hairspray’, de hilarische, vrolijke en steengoede feelgood musical waar iedereen nood aan heeft, is van 14 maart tot 14 april 2024 opeenvolgend te zien in Stadsschouwburg Antwerpen, Capitole Gent en Trixxo Theater Hasselt.

Tickets & info: deepbridge.be.