...

De kenmerken van een gietvloer

gietvloer

De kenmerken van een gietvloer

Wanneer we het hebben over een gietvloer, dan denken de meesten vaak aan een vloer die in magazijnen en bedrijfshallen ligt. Logisch, maar dit is allang niet meer alleen waar gietvloeren voor worden gebruikt. Sterker nog, we zien ze ook steeds vaker worden toegepast binnen kantoren, hotels en ook huizen. Het grote voordeel aan deze vloer is dat ze naadloos zijn, goede isolatie bieden en bovenal een stuk duurzamer zijn dan tal van andere soorten vloeren. Omdat gietvloeren daarnaast nog veel meer voordelen hebben, willen we er graag een aantal met je bespreken.

Duurzaam

Als we kijken naar één van belangrijkste kenmerken van een gietvloer, dan is dat een stuk duurzaamheid. Anders dan veel andere vloeren, is niet alleen de levensduur van een gietvloer een stuk langer, maar worden er ook veel meer natuurlijke materialen gebruikt voor het maken van deze vloeren. Doordat deze vloer is opgebouwd uit lagen, is deze een stuk stoot- en krasvrij. Mocht toch blijken dat de vloer na enkele jaren op verschillende plekken beschadigd is, doordat er bijvoorbeeld meer op wordt gelopen, dan op andere delen van de vloer, dan kun je dit relatief eenvoudig verhelpen. Gietvloeren kunnen namelijk gepolijst worden, zodat ze er weer nieuw uitzien.

Naadloos en strak

Als je het ons vraagt, dan is één van de kenmerken van een gietvloer die wij het grootste voordeel vinden, dat deze vloer volledig naadloos is en daarmee dus ook strak. Weet je wat het voordeel is van een naadloze vloer? Dat je deze een stuk makkelijker schoon houdt. Doordat er geen zand en ander vuil tussen de kieren en naden kan gaan zitten, is deze vloer een stuk hygiënischer en dus ook ideaal om toe te passen in bijvoorbeeld een productie omgeving. Naast een stukje hygiëne, zijn deze vloeren dus ook optisch een stuk strakker.

Warmtegeleidend

Een ander voordeel van een gietvloer is dat deze warmtegeleidend is. Dit betekent dat de vloer de warmte goed vasthoudt en gelijkmatig verspreidt. Als je vloerverwarming hebt, zal een gietvloer ervoor zorgen dat de warmte optimaal wordt benut en je altijd comfortabel kunt genieten van een aangename temperatuur in huis. Doordat de warmte geleidelijk wordt verdeeld en ook veel langer blijft hangen, gaan we ook weer terug naar het gedeelte duurzaam. Doordat je minder hoeft te stoken, verbruik je minder energie, wat goed is voor het milieu en je eigen portemonnee.

Verkrijgbaar in allerlei soorten

Voor wie denkt dat gietvloeren alleen mogelijk zijn in moderne huizen, heeft het mis! Het voordeel en tevens ook een van de kenmerken van een gietvloer, is dat ze in verschillende kleuren en ook patronen verkrijgbaar zijn. Niet voor niets wordt er tijdens de renovatie van oudere gebouwen dan ook gekozen voor een gietvloer. Deze vloeren zijn namelijk volledig naar wens aan te passen en naast de kleurkeuze ook te voorzien van een specifiek patroon of zelfs het logo van een bedrijf. Niet voor niets winnen deze vloeren niet alleen bij de particulier, maar ook zakelijk markt steeds meer aan populariteit.