...

Rampage Open Air 2024 bouwt pretpark

Rampage Open Air 2024 bouwt pretpark

Rampage Open Air 2024 bouwt pretpark en eigen treinperron in Kristalpark Lommel. Zette Rampage Open Air 2023 met meer dan  300 acts, 6 stages, waanzinnige kermisattracties, 3 zwembaden, een exclusieve, extra festivaldag op de camping, een all-female stage, zeer uitgebreide faciliteiten en ruim 50.000 bezoekers al een wereldwijde nieuwe standaard voor drum-‘n-bass- & dubstepfestivals neer, dan doet de organisatie daar begin juli 2024 nog een stevige schep bovenop in Kristalpark Lommel. Nog meer acts (line-up volgt later), stages, faciliteiten, grotere en aparte silent camping, glamping op de campsite,…maar daar stopt het allerminst. De heerlijke kermisattracties zijn, naast enorm geliefd bij de bezoekers, ook een absolute meerwaarde voor de totale festivalbeleving die Rampage Open Air biedt.

Rampage Open Air 2023

Rampage Theme Park en eigen treinperron

Was ROA 2023 nog een kermis, dan wordt editie 2024 een pretpark, en dat mag je gerust letterlijk nemen. De attracties worden uitgebreid en ondergebracht in het ‘Rampage Theme Park’. Eyecatchers daar worden zeker de Splash (boomstammetjes op water) én de gigantische Wild Mouse Rollercaster, waarmee Rampage Open Air meteen het eerste muziekfestival ter wereld wordt dat kan uitpakken met een echte, eigen rollercoaster op het festivalterrein! “We laten een trein aankomen op het festivalterrein en pakken als eerste muziekfestival ter wereld uit met een echte, eigen rollercoaster op het festival. Meer stages, meer acts, nog meer faciliteiten,…ROA 2024 wordt insane!  – Hans Machiels, oprichter Rampage –

Samenwerking met NMBS

De organisatie gaat letterlijk nog een halte verder en dat met de bouw van een eigen ROA-treinperron in het Lommelse Kristalpark. U leest het goed: een eigen treinperron! Na goedkeuring door alle bevoegde  instanties en in overleg en samenwerking met NMBS, zullen de drum-‘n-bass & dubstepfans op donderdag 4  juli naar ROA 2024 kunnen afzakken met een trein die vertrekt in Brussel-Zuid, halt houdt in Antwerpen-Centraal en doorstoomt naar de ROA-eindhalte aan de voet van het festivalterrein in Kristalpark Lommel. Op maandag 8 juli kunnen de uitgefeeste party animals ook met de trein terugkeren vanop dit perron. Tickets voor deze speciale trein tot aan het festivalterrein zijn rechtstreeks te koop via de website van Rampage Open Air.

Rampage Open Air 2022

Unieke code op hun ROA-ticket

Daarnaast ontvangen alle ROA-bezoekers dankzij de samenwerking met NMBS een unieke code op hun ROA-ticket waarmee ze, komende vanuit alle windstreken, een treinticket richting station Mol kunnen boeken aan halve prijs op de website van NMBS. Daar kunnen ze vlot overstappen op de bussen naar het festivalterrein. Dankzij de samenwerking met NMBS kunnen de festivalgangers van Rampage Open Air 2024 veilig, snel en duurzaam het festivalterrein bereiken.

Een explosieve groei in aantal bezoekers

“We zetten de festiviteiten rond 15 jaar Rampage gewoon door in 2024 en dan mag het al eens wat meer zijn”, zegt medeorganisator Hans Machiels met de glimlach. “We kenden vorige editie een explosieve groei in aantal bezoekers en willen voor ROA 2024 uiteraard deze positieve lijn doortrekken. Door een uitbreiding op alle vlakken, kunnen we de capaciteit optrekken naar max. 25.000 bezoekers per dag. Om dat objectief te halen, gaan we opnieuw all the way in line-up, aankleding, licht, geluid, faciliteiten, randactiviteiten en surprises voor de festivalgangers. Het ‘Rampage Theme Park’ wordt alleszins next level, we voegen glamping toe op de campsite en met de bouw van ons eigen treinperron op het festivalterrein, bieden we ook in mobiliteit weer een leuke extra ervaring aan.” 

Op maandag 4 december 2023 om 18u. startte de verkoop van de early bird-tickets voor ROA 2024 en op woensdag 6 december ging om 14u de publieke sale van start. Met nu al meer dan 20.000 verkochte tickets, is Rampage Open Air stevig op koers naar een nieuwe recordeditie in Lommel!

Praktisch:
Rampage Open Air
5, 6, 7 juli 2024
Festivalterrein Kristalpark Lommel
Adres : Balendijk, 3920 Lommel
Organisatie : Rampage

Er is camping voorzien vanaf donderdag 4 juli
Er zullen bussen worden ingezet tussen Station Mol en het festivalterrein. Busticket op voorhand aan te kopen.

Parking nabij het festivalterrein.
www.rampageopenair.eu