...

Kerstman komt zaterdagnamiddag in Hasselt

Kerstman komt naar Winterland

Kerstman komt zaterdagnamiddag feestelijk aan in Hasselt. Na de doortocht van de Sint is het nu zaterdagnamiddag tijd voor de nationale intocht van de Kerstman. In een verlichte praalwagen, omringd door lichtgevende elfjes, opvallende cheerleaders en een huifkar vol pakjes vertrekt de man om 15u15 op Quartier Bleu richting de Hasseltse binnenstad. Na een tocht van ongeveer een uurtje neemt de Kerstman dan opnieuw zijn intrek in het befaamde ‘Huis van de Kerstman’ op Winterland Hasselt. Daar kan je hem tot zaterdag 30 december 2023 dagelijks begroeten en ontmoeten. Op zondag 17 december 2023 kan je in het Grand Café op Winterland Hasselt brunchen met de Kerstman. Voor de warmste wintersfeer moet je in Hasselt zijn, de hoofdstad van de smaak.

Kerstman in Winterland Hasselt 2023 (0)

Nationale intocht van de Kerstman

In de binnenstad voel je de magie van de eindejaarsdagen, vind je de mooiste eindejaarsgeschenken, geniet je van culinaire gezelligheid en kan je overnachten in één van de vele hotels. Een bezoek aan de provinciehoofdstad kan je makkelijk combineren met Winterland Hasselt, de gratis 15.000 m2 winterpret die je tot zaterdag 7 januari 2024 kan bezoeken op het Kolonel Dusartplein. Komende zaterdag 9 december 2023 kan je in Hasselt terecht voor de nationale intocht van de Kerstman. “Vanaf 14u30 verzamelt de parade op Quartier Bleu. Om 15u15 vertrekt de feestelijke stoet met o.a. een verlichte praalwagen met lichtgevende elfjescheerleaders van de Hasseltse dansschool Level Up, een huifkar vol pakjes van de Hasseltse handelaars en uiteraard de Kerstman in zijn bijzondere slee voor een tocht van een uurtje door de binnenstad.

Winterland Hasselt 15e editie

Tocht door de binnenstad

Via de Molenpoort trekken we naar de Demerstraat, gaat het langs de Fruitmarkt, de Korstraat, de Vismarkt én de Maastrichterstraat tot aan de Maastrichterpoort. We steken links het marktplein over richting de hoofdingang van Winterland Hasselt. Vervolgens krijgt de hij rond 16u15 uit handen van de burgemeester of schepenen officieel de sleutels van het ‘Huis van de Kerstman’. Tot en met zaterdag 30 december 2023 kan je hem in zijn nagebouwde huisje zoals in Santa-Claus Village in Lapland dagelijks bezoeken en ontmoeten tussen 12 en 20 uur. Nieuw dit jaar is de brunch met de man, op zondag 17 december 2023 in ons Grand Café. De intocht én een bezoek aan zijn huis zijn één van de hoogtepunten en toeristische toppers op de 15deeditie van Winterland Hasselt.

Kerstman in Winterland Hasselt 2023

Met 140.000 bezoekers in amper twee weken tijd zijn we aardig op weg naar een nieuw bezoekrecord. Komend weekend en met name zaterdagnamiddag wordt het opnieuw gezellig druk met de nationale intocht van de Kerstman, iets waar we samen met heel veel mensen al maanden naar uitkijken”, zegt Winterland Hasselt organisator Maurice Schoenmaeckers. Meer info over het toeristische winterprogramma van Visit Hasselt vind je op www.visithasselt.be. Meer info over Winterland Hasselt vind je op www.winterland.be.
Meer info over Quartier Bleu vind je op www.quartierbleu.be.