...

Sint blaast 50 kaarsjes uit in Westrand

Sint viert 50 jaar

Sint blaast 50 kaarsjes uit in Westrand is dit jaar het thema van het jaarlijks Sint-Niklaasfeest voor senioren. Terwijl de toeschouwers langzaam maar zeker binnen druppelden kregen ze via een videoproductie een overzicht van artiesten en medewerkers te zien die in die 50 jaren reeds de revue gepasseerd waren. En het viel ons ook op hoeveel van deze mensen momenteel niet meer onder ons vertoeven. Zo denken we aan de eerste bedenker en presentator Jef Burm, maar ook muzikant Eddy De Latte, acteur Jef Cassiers… Joke Mattelé die jaren na mekaar zorgde voor het prachtige decor voor de Sint heeft ons inmiddels ook reeds verlaten. Maar ook gevestigde waarden waren reeds te zien zoals De Romeo’s, Lisa Del Bo, Willy Sommers, Luc Caals, Frank Galan enz… te veel om op te noemen.

Sint Connie Neefs

Showcase

In al die jaren kwamen en gingen ook verschillende schepenen voor sociale zaken. Stuk voor stuk kwamen zij de mensen van de derde leeftijd begroeten namens burgemeester en schepencollege. Vandaag echter was er geen schepen te zien, raar maar waar, vandaar ook geen welkomstwoord. Dus kreeg het showballet “Showcase” de eer om het geheel te openen en dat deden ze met veel bravoure op de tonen van Cabaret. De benen van de dames en heren vlogen van links naar rechts van boven naar onder kortom een lust voor het oog. Na al dat jong geweld namen de muzikanten Eric De Vos en Dirk Peeters hun plaats weer in klaar om de zoals altijd prachtige verschijning van Connie Neefs al vele jaren presentatrice van dienst te begeleiden. Op dat moment stak Connie al zingend in Dilbeek de lichten aan. Na dit mooie nummer was het tijd om de Sint op het podium te uit te nodigen.

Showcase

Terugkijk op vroeger

Samen met de Sint ontspon zich een dialoog over wat er in die 50 jaar zoal binnen de Westrandmuren en tijdens de 50 jaar Sintvieringen voor de derde leeftijd zich heeft afgespeeld. Sam Verhoeven bekent van verschillende TV programma’s en momenteel de nieuwe directeur van het Antwerps fakkeltheater was daarna aan de beurt. Met het nummer “Als De Zon Schijnt” deed Sam zijn intrede op het Dilbeeks podium. Later zorgde hij samen met de immer goedlachse en sympathieke Luc Caals voor de humoristische noot. En het moet gezegd de Dilbeekse toeschouwers genoten van de fratsen van Luc en Sam. Niet alleen werd er door Connie stil gestaan bij 50 jaar Westrand maar evenzeer bij 70 jaar televisie. En dat bracht haar naadloos bij één van de pioniers van toen namelijk Tony Corsari en zijn minirokje dat eveneens als ode aan Tony door haar werd gezongen.

Luc Caals & Sam Verhoeven

Lissa Lewis

Alvorens deel één af te sluiten werd er nog plaats gemaakt voor een andere ravissante jonge verschijning op het podium waar wij al mochten mee kennis maken in de show “I’ts My Life”. Deze avondshow die deze zomer liep in het Witte paard van Blankenberge overtuigde ons al van de kwaliteiten van deze Lssa Lewis want dat was de laatste in het rijtje voor de pauze. Zij nam de zaal meteen op sleeptouw met een medley van de mooiste (bekendste) nummers van de Nederlandse Connie Vandenbos. Zo herkenden we o.a.  Drie Zomers Lang, Sjakie Van De Hoek, maar ook het prachtige La Vie En Rose van een kleine grote dame Edith Piaff werd door Lisa gezongen. Samen met Sam verhoeven zong ze dan ook nog het Nederlands Eurovisiesongfestivalnummer De Mallemolen van het leven. Eindigen deed ze met een disco medley waarmee ze er zelfs in slaagde de hele zaal aan het bewegen te krijgen.

Lissa Lewis

Handbellenensemble Akabella

Deel twee begon met een opmerkelijk optreden van een internationaal gezelschap luisterend naar de naam Akabella. Dit zijn trouwens allemaal leerlingen van de Koninklijke Beiaardschool olv Dina Verheyden. Zij sloten hun mooie optreden af met “We Wish You A Merry Christmas”. Wat een streling voor het oor. Tussendoor kwamen de mensen van van showcase het geheel nog wat kleur geven en mochten Luc en Sam de toeschouwers nog een paar keer aan het lachen brengen. Ook het solo optreden van Eric De Vos met accordeon werd door het publiek naar waarde geschat. De laatste speciale gast in het rijtje was niemand minder dan Marijn De Valck die de nostalgie deed herleven. Ook met het nummer van Louis Armstrong “What A Wonderfull World” waarbij hij zelf de trompet hanteerde viel enorm in de smaak.

Handbellenensemble

VIDEO : https://youtu.be/Z38jFH1MrE0

Marijn De Valck

Met het optreden van Marijn viel dan ook het doek en zat de 50e Sintviering in Westrand erop. En natuurlijk naar jaarlijkse gewoonte kregen al de artiesten nog een mooi pakje van de Sint. Maar ook de brave mensen in de zaal werden nog door de Sint verrast met een kleine attentie.  De mensen die er dinsdag niet konden bijzijn kunnen vandaag nog éénmaal terecht om deze fantastische show “Sint Zet 50 Kaarsjes Op De Westrandtaart” te gaan bekijken in Westrand in Dilbeek. Het begint allemaal om 14u en het einde is voorzien rond 17.30u. Ook zal er vandaag naar jaarlijkse gewoonte een livestraeming voorzien worden zodat de mensen in de verschillende Dilbeekse rusthuizen mee kunnen genieten van deze prachtige show. Wij kijken al uit naar volgend jaar voor de 51e editie.

Marijn De Valck

Voor meer foto’s klik hier