...

Urbanus en De Fanfaar veroveren festivals

 

Urbanus opnieuw met De Fanfaar

Urbanus en De Fanfaar vieren meervoudig jubileum met festivaltournee. Vandaag (maandag 11 december) nodigden ze de verzamelde pers uit om hun nieuwe zomertournee voor te stellen. Er wordt maar liefst een drievoudig jubileum gevierd volgend jaar: Urbanus wordt 75, De Fanfaar 20 en het is tien jaar geleden dat zij op tournee gingen. In het feestjaar 2024 maken ze dus opnieuw de zomerfestivals onveilig. Oorspronkelijk was Urbanus & De Fanfaar bedoeld voor een eenmalige tournee. Uiteindelijk werden dat destijds drie seizoenen.

Urbanus Westrand 11122023

Na tien jaar een reünie

In 2024 komt er dus na tien jaar een reünie aan. “We hielden altijd contact met elkaar gedurende onze speelstilte, maar deze zomer konden we de agenda’s nog eens doen matchen. Ook het idee van een reünie klonk ons leuk in de oren aldus gitarist Jeroen Camerlynck en de artiest . Welke festivals er op de planning zullen staan, is momenteel nog geheim. “Die primeurs zijn voor de festivals zelf, als ze hun programma bekendmaken”, vertelt de humorist. De Fanfaar begon ooit met een cover in een rock ’n roll-jasje van Gigippeke Van Meulebeek. “Die mannen waren bekend in heel “Halle” grapt hij. Volgend jaar bestaat De Fanfaar twintig jaar en schuimt samen met de man de zomerfestivals af.

Urbanus Westrand 11122023

Twee festivals per provincie

Er wordt gemikt op zo’n twee festivals per provincie, maar ook in Nederland zijn er plannen in potlood opgetekend. De Fanfaar heeft met toetsenist Mathieu Vanherpe bovendien een nieuw bandlid. Volgend jaar wordt de Pajottenlander 75 en deze zomertournee is één van de speciallekes die er te gebeuren staat in dat feestjaar. De tournee werd aangekondigd in CC Westrand in Dilbeek, en dat was niet toevallig. De solocarrière van Urbanus begon in namelijk in het cultureel centrum van Dilbeek, in de toenmalige Jeugdclub. “Ik trad hier op voor 20 man, waarvan de helft familie. De week nadien waren dat er 40, en nog eens later 80. Zo was de trein vertrokken”.

Klik hier voor de video

Bandleden

–       Urbanus

–       Jeroen Camerlynck

–       Sybren Camerlynck

–       Tim Toegaert

–       Laurens De Schutter

–       Mathieu Vanherpe

Urbanus en De Fanfaar is 2024 te zien op diverse zomerfestivals. Voor info en updates: www.urbanus.be.