...

‘Steps on Fire’ een Recordeditie

Steps On Fire recordeditie

Recordeditie van ‘Steps on Fire’ bracht zaterdag 1200 wandelaars op de been voor de VZW Help Brandwonden Kids. Met 1200 wandelaars op zaterdag 25 november 2023 werd de 8ste editie van ‘Steps on Fire’, een gesponsorde benefietwandeling tussen Hasselt en Mol, goed voor 66 kilometer, een absolute voltreffer. “Ondanks het gure weer en de regen waren er al behoorlijk veel wandelaars die om 7 uur ’s morgens in Hasselt vertrokken. Vervolgens kon er op zes plekken (Zonhoven, Heusden-Zolder, Beringen, Beverlo, Leopoldsburg en Balen) worden ingestapt, wat ook effectief is gebeurd. Enkel wie ziek was, een handvol mensen, bleef thuis. Verder was iedereen op de afspraak, omdat niemand de unieke sfeer van deze wandeling wou missen”, zeggen Niske en Marc Willekens namens ‘Steps on Fire’. Het bedrag dat er dit jaar werd opgehaald voor de VZW Brandwonden Kids wordt binnenkort bekendgemaakt.

Steps On Fire

Geamuseerd

“Vorig jaar hebben we ruim 40.000 euro opgehaald. Dit jaar willen we dat bedrag opnieuw evenaren zodat we over de 200.000 euro in totaal kunnen gaan. Dat zou mooi zijn”, voegt het duo er nog aan toe. “Het was een pittige tocht, maar we hebben ons goed geamuseerd”, zegt Kristoff Van de Paer, logistiek manager en echtgenoot van beautyonderneemster Caroline Rigo (RiGorgeous). “Vanaf de eerste editie steunen we de organisatie, maar nemen we zelf ook actief deel aan deze wandeling. Ik stap de volledige 66 kilometer en ben vanmorgen vertrokken in Hasselt. Het mooie is dat iedereen die deelneemt zelf kan bepalen wanneer hij of zij instapt. Op elk instappunt, vaak een brandweerkazerne of in de buurt van een station, is er net als tijdens de tocht gezorgd voor wat sfeer en gezelligheid. Mol was de eindbestemming. Daar werd er verzameld voor de slotactiviteit met, voor wie zin had, lekkere frietjes.” Enthousiasme over de 8ste ‘Steps on Fire’ was er ook bij Julie Hendrickx uit Sint-Truiden, die al van ’s morgensvroeg mee op pad was.

Steps On Fire (0)

 Van links naar rechts: Kristoff, Julie Henderickx

Teambuilding

Ja, het was pittig. Vooral de weersomstandigheden waren met de regen en koudere temperaturen niet ideaal”, zegt ze lachend. “Doorheen de dag kreeg ik het gezelschap van een 15-tal collega’s, waardoor het een toffe teambuilding. Voor de eerste keer, aan de voorlaatste stand, delen de nichtjes Ruth en Sien KahnBieke Vanhoof met hun tante Lieve Kahn, allen uit Mol afkomstig, lekkere pannenkoeken uit aan de wandelaars: “We zijn allemaal bevriend met Niske van de organisatie. Toen ze ons vroeg of we wilden helpen, hebben we meteen toegezegd. Geen idee hoeveel pannenkoeken we de voorbije uren hebben gebakken, maar het waren er heel veel en ze gingen goed binnen. Met blije gezichten is iedereen vertrokken richting de aankomst”, zegt tante Lieve Kahn enthousiast.

Steps On Fire (1)

Van links naar rechts: Ruth Kahn, Sabine Kahn, Lieve Kahn, Bieke Vanhoof

Bekende gezichten

Tussen de bekende gezichten zagen we doorheen de dag ook o.a. Cynthia Reekmans en Caroline Rigozelf opduiken, die vanaf Leopoldsburg de laatste twintig kilometer meestapten. “ ’Good Hearted’, zorgen voor mekaar en je medemens is één van de drie dingen die wij belangrijk vinden. Deze wandeling geeft niet alleen een boost aan de deelnemers, maar ook aan de VZW Help Brandwonden Kids, die met de opbrengsten verder kinderen met brandwonden kan helpen en ondersteunen. Samen met de inschrijvingsgelden, de individuele en collectieve sponsoring én een deel van de opbrengsten die wij schenken uit de verkoop van onze ‘SOS Dry Safe (Kit)’ waarvan 1 euro integraal wordt doorgestort, denk ik dat er straks weer een mooi bedrag kan worden geschonken aan het goede doel”, zegt Caroline Rigo. Organisator ‘Steps on Fire’ laat alvast weten dat er volgend jaar een 9de editie komt van hun populaire wandeling. Meer info vinden je op www.stepsonfire.com.

Steps On Fire (2)

 Vooraan rechts Cynthia Reekmans. Achteraan rechts: Caroline Rigo

Foto’s: House Of Entertainment.