...

InterClassics openingsdag groot succes

InterClassics en 100 jaar Le mans

InterClassics Openingsdag succesvol: Le Mans-rijders trekken de aandacht en
Koen Wauters onthult nieuwe racewagen. Voor de 8ste keer openden vrijdagochtend de deuren van de Brusselse Heizelpaleizen 4, 5 en 6voor de InterClassics Classic Car Show Brussels onder ruime belangstelling. Een massa volk kwam meegenieten van de vele glimmende oldtimers, classic cars en youngtimers die in volle glorie schitteren op de 40.000 mbeursoppervlakte. “Met nu al meer bezoekers op de eerste dag zijn we aardig op weg naar een nieuw record”, klinkt het enthousiast bij de organisatie. BEHVA trok heel wat aandacht met hun lezingen, net als de patio met de interactieve replica van het beroemde circuit van Le Mans, waar dit jaar de 100ste editie de ’24 uur van Le Mans’plaatsvond. Naast de prachtige racewagens van voormalige deelnemers waren de exclusieve signeersessies van Emanuele PirroJürgen Barth en de Belgische rijdster Christine Beckers een voltreffer.

InterClassics Brussels Expo Emanuele Pirro, Christine Beckers, en Jürgen Barth

Emanuele Pirro, de Belgische rijdster Christine Beckers, en Jürgen Barth 

Foto: House Of Entertainment.

Africa Eco Race

Samen is het trio goed voor zes Le Mans overall overwinningen en vijf klassementen. Zanger en rallypiloot Koen Wauters pakt met Pascal Feryn en hun 22-koppig Team Feryn groots uit op InterClassics. Het publiek kan er exclusief kennismaken met de Toyota Hilhux Overdrive waarmee het team in januari voor het eerst deelneemt aan de Africa Eco Race. Die werd onder grote belangstelling vrijdag op de InterClassics voorgesteld. Op de beursstand vind je naast de nieuwe wagen ook de vorige Toyota 2000 Landcruisers, waarmee ze verschillende keren deelnamen aan de Dakar rally, een bivak en hun materiaaltruck. “Het is top om hier te zijn. Je voelt meteen dat de sfeer goed zit. Allemaal gelijkgestemde zielen die dezelfde passie en interesse delen. Uiteraard is het fijn dat we de kans krijgen om ons team en onze nieuwe rallywagen voor te stellen. Het gebeurt niet vaak dat wij op deze manier naar buiten komen.

Dakar wagen Koen en pascal

Een meerwaarde voor ons én de beurs

Ofwel wordt er keihard gesleuteld aan de wagens, doen we testen in andere omstandigheden of we zitten in een race. Dit is voor ons een soort van uitje waar we allemaal van genieten. Voor mij is dit een mooie kans om op de juiste locatie en in de juiste omstandigheden het verhaal te kunnen vertellen van waar wij mee bezig zijn. Deze stand met onze wagens is een meerwaarde voor ons én de beurs. Het is een win-win situatie en een ideale samenwerking. Ik ga zeker nog naar de Le Mans-geschiedenis kijken. Mensen die zondag komen zijn in alle hallen welkom, maar zeker ook op onze stand (lacht). Wij zijn hier om uitleg te geven over de auto’s. Bezoekers kunnen een keer in de wagens gaan zitten of rondsnuisteren in de service truck waar de hele logistiek in verwerkt zit. Eigenlijk super interessant”, zegt Koen Wauters.

Koen Wouters in Dakar wagen

Voor meer foto’s klik hier