...

Dany Verstraeten en zanger Christoff op interclassics

Dany Verstraeten en zanger Christoff genoten

Dany Verstraeten en zanger Christoff genoten van de prachtige wagens op InterClassics: “Nu ik gestopt ben met het nieuws, heb ik meer tijd om mijn oude automobiel-hobby weer op te nemen!” Tot zondagavond kan je dit weekend terecht in de Brusselse Heizelpaleizen 4, 5 en 6 voor de 8ste editie van InterClassics Classic Car Show Brussels, goed voor 40.000 m2 classic cars, young- en oldtimers. Met meer dan 30.000 bezoekers is het ondertussen de grootste indoor autobeurs van de Benelux. Dit jaar schenkt InterClassics bijzondere aandacht aan de 100ste editie van de ’24 uur van Le Mans’, wat in de patio wordt ingevuld met een opvallend interactieve replica, inclusief de bekende Le Mans-racewagens. Op die plek vond donderdagavond de exclusieve Preview Night plaats, waar 600 genodigden genoten van een exclusief diner van de bekende tv-kok en tweesterrenchef Soenil Bahadoer(De Lindehof).

Een boeiende historiek

Aan tafel genoten zanger Christoff en voormalig VTM-nieuwsanker Dany Verstraeten, die na een carrière van 35 jaar begin september afscheid nam van het scherm. “Ik heb altijd wel iets met auto’s gehad”, zegt Dany, die in het verleden nog presentator was van Autowereld.tv en ‘De Zesde Versnelling’. “Nu ik met het nieuws gestopt ben, heb ik meer tijd om mijn oude hobby weer op te nemen en terug wat meer bezig te zijn met de automobiel. Wat mensen niet mogen vergeten, is dat auto’s vaak samengaan met een boeiende historiek. Op InterClassics zie je fantastisch mooie auto’s en kan je wegdromen bij oldtimers.” Zanger en autofanaat Christoff deelde met Dany Verstraeten de tafel en genoot met volle teugen van het diner tussen de glimmende wagens. “Oldtimers vind ik cool, maar het zijn vooral die retrowagens uit mijn jeugd. Als kind was ik al een grote autofreak, dus die mooie tijd met leuke herinneringen kon ik hier vanavond herbeleven.

Dany Verstraeten en Christoff Interclassics

Kijken is voor mij al voldoende

Geef toe, wie houdt er niet van Porsche, Bentley, Mercedes en al het moois dat hier staat te blinken (lacht). Boys en their toys hé (lacht). Ja, ik kom ogen tekort. Mijn liefde voor en het verzamelen van oldtimers is een dure hobby, maar ik kan hier geen genoeg van krijgen. Het klinkt grappig, maar auto’s hebben voor mij iets erotisch: Ik kan daar echt naar blijven kijken. Ik moet er niet eens in zitten. Kijken is voor mij al voldoende. Dit vind ik echt al geweldig”, zegt hij enthousiast. “Voor autoliefhebbers is InterClassics inderdaad het Walhalla. De omgeving, het lekkere eten en het gezelschap van autoliefhebber Dany Verstraeten maakten het onvergetelijk. Midden de drukte heb ik mijn batterijen vanavond voor driehonderd procent opgeladen (lacht)”, voegt Christoff er nog aan toe. InterClassics kan je nog het ganse weekend bezoeken in Brussels Expo.

Dany Verstraeten en Christoff Interclassics (0)

Koen Wauters en Pascal Feryn

Vandaag stellen Koen Wauters en Pascal Feryn (Team Feryn) om 11 uur, op hun eigen beursstand, exclusief de nieuwe racewagen voor waarmee ze volgend jaar voor de eerste keer deelnemen aan de Africa Eco RaceZondagnamiddag zijn Koen en Pascal vanaf 14 uur eveneens op de beurs aanwezig om uitleg te geven aan de bezoekers, zijn ze beschikbaar voor foto’s en delen ze handtekeningen uit. Meer info over InterClassics vind je op www.interclassics.events.