...

Johan Van den Driessche scoort

Johan Van den Driessche scoort met 2e roman

Johan Van den Driessche scoort met een bijhorende muzieklijst bij zijn tweede, spannende en mysterieuze roman ‘Een Geur Van Zonsverbijstering’. “Op basis van de positieve reacties en streams vinden mijn lezers de Spotify-lijst een grote meerwaarde”. “Een geniaal idee om een Spotify-playlist toe te voegen aan het verhaal dat je vertelt in jouw nieuwe boek. Ik hoop en duim voor duizenden exemplaren” is één van de vele positieve berichten die schrijver Johan Van den Driessche afgelopen weken mocht ontvangen naar aanleiding van de publicatie van zijn tweede, spannende roman ‘Een Geur Van Zonsverbijstering’.

Johan Van den Driessche op de trap

West-Vlaming met Brusselse roots

De West-Vlaming met Brusselse roots vertelt het verhaal van het hoofdpersonage Dag die terecht komt bij Mady, uitbaatster van het bijzondere luistercafé ‘Alles Behalve De Muziek’ met een unieke muziekcollectie van meer dan 5000 elpees en cd’s. Naast het kritisch kijken naar de technologische revolutie neemt Johan zijn lezers mee in een spannend verhaal wanneer Mady’s zoon verdwenen blijkt. Het wordt een zoektocht die zich afspeelt in o.a. Flanders Fields, de Antwerpse Sint-Jacobskerk en het Berlijn van David Bowie en Paul van Ostaijen. “Elk hoofdstuk begint met twee songs die ik citeer en die je ook terugvindt op Spotify in een bijhorende open muzieklijst.

Een literaire beleving

Die bestaat uit 30 nummers, goed voor bijna twee en half uur muziek. Net zoals een soundtrack hoort bij een film, neem ik mijn lezers helemaal mee in het verhaal. De liedjes van o.a. MadouNaima JorisEverything But The Girl en uiteraard David Bowie zorgen voor een significante meerwaarde. Meer dan ‘OOIT’ is ‘Een Geur Van Zonsverbijstering’ voor de meerwaardezoekers inderdaad een literaire beleving, ook al is het geen muziekboek”, benadrukt Johan Van den Driessche. Vera Coomans en haar zoon Thomas Devos van de Vlaamse band Madou waren eind oktober in de Antwerpse Rocklobster City Lodge aanwezig op de officiële boekpresentatie. Madou vind je met Niets is voor altijd’ terug in het boek en de toegevoegde muzieklijst.

Johan Van den Driessche in gezelschap

Van links naar rechts: Thomas Devos, Johan Van den Driessche, Vera Coomans (Madou)

Boekenbeurs Dendermonde

Op vrijdag 1 december 2023 is Johan Van den Driessche te gast op de eerste boekenbeurs in Dendermonde die in zaal ’t Sestich, net boven de bibliotheek, plaatsvindt. Johan signeert er in de namiddag zijn boeken ‘OOIT’ en ‘Een Geur Van Zonsverbijstering’. De toegang voor het publiek is gratis. Meer info over Johan Van den Driessche en zijn literair repertoire vind je op https://boeken.cafe (url: www. https://boeken.cafe/lezer/johan-van-den-driessche/) of in de boekhandel bij jou in de buurt.

Foto’s: House Of Entertainment.