...

Sint komt aan op 18 november

Sint komt naar Antwerpen

Sint stuurde een telegram met de juiste datum van zijn aankomst, ook dit jaar meert Sinterklaas zijn boot aan in Antwerpen. Heel wat kinderen zijn al een tijdje aan het speculeren: waar en wanneer zet Sinterklaas dit jaar voet aan wal in ons land? Zonet ontving Ketnet een telegram van de Sint met de boodschap dat hij op zaterdag 18 november om 14 uur zal toekomen in Antwerpen, met zijn stoomboot natuurlijk. En hij brengt opnieuw zijn kleurrijke gevolg mee: een hele reeks pieten, Conchita, Ramon, Kneta Knieschijf en nog heel wat andere medewerkers en vrienden.

Sint stoomboot

Bart Peeters en Antwerps burgemeester Bart De Wever

Naar goeie traditie meert de boot ook deze keer aan tegen het ponton aan het Steenplein. Bart Peeters en Antwerps burgemeester Bart De Wever zullen daar de Heilige man begroeten en officieel welkom heten. De Heilige wandelt dan naar het Steen, waarna de stoet verder trekt via de Ernest Van Dijckkaai en de Suikerrui naar de Grote Markt. Sinterklaas arriveert aan het stadhuis rond 14.45 uur en zal daar, vanop het balkon aan het Schoon Verdiep, de kinderen en hun mama’s en papa’s toespreken.

Bart Peeters en Bart De Wever

Kaatje, Viktor en Kamiel en De KetnetBand

Zoals elk jaar maken Ketnet en Ketnet Junior van de intrede een groot feest. Tussen 13 en 14 uur zorgen Kaatje, Viktor en Kamiel en De KetnetBand voor flink wat ambiance op het podium op de Grote Markt. Je bent van harte welkom om op zaterdag 18 november zelf naar Antwerpen te komen om de Sint toe te juichen. Mama’s en papa’s vinden meer info op ketnetvoorouders.be. Ook als je er niet bij kunt zijn, hoeft je niets te missen: VRT 1, Ketnet en VRT MAX zenden de intrede rechtstreeks uit.

Sint Kaatje en Viktor

Gloria Monserez en Sarah Mouhamou

Ketnet-wrappers Gloria Monserez en Sarah Mouhamou presenteren de uitzending en volgen de aankomst en de tocht van Sinterklaas op de voet. De intrede van Sinterklaas is ook een toegankelijk evenement. Zo zijn er plaatsen voor kinderen in een rolstoel en tolken Vlaamse Gebarentaal voor dove en slechthorende kinderen. Kan VRT nog ergens anders mee helpen om de toegankelijkheid te vergroten? Laat het weten op toegankelijkheid@vrt.be. Zo kan de publieke omroep ervoor zorgen dat iedereen de intrede van de Sint optimaal beleeft.

Hij komt, hij komt, … intrede van de kindervriend| zaterdag 18 november, van 13.30 tot 15.10 uur | op VRT 1, Ketnet, VRT MAX, ketnet.be en in de Ketnet-app. Herhaling op Ketnet op zaterdag 18 november om 18 uur en op zondag 19 november om 8 uur. Op woensdag 22 november om 13.30 uur kun je de uitzending bekijken met Vlaamse Gebarentaal.