...

Theatermaker één zee met eerste productie

Theatermaker één zee met Achter De Schermen

Theatermaker één zee, kondigde enkele maanden geleden een prachtige eerste productie aan: ACHTER DE SCHERMEN met Carry Goossens en Frans Maas in de hoofdrollen. Het gaat om een bewerking van The Dresser van Ronald Harwood, een stuk over liefde, over humor, over absolute toewijding en over triomf. Carry speelt de rol van ’the dresser’, Frans speelt als Sir de rol van de oudere Shakespeare-acteur en ‘her Ladyship’ Ann De Winne  is Sir’s jarenlange minnares.

Theatermaker Achter De Schermen Carry Goossens en Frans Maas

Regisseur Rikkert Van Dijck

Leen Dendievel als Madge, Erik Goris als Geoffrey  en Eve Van Avermaet als Irene. Ondertussen zit de cast in de generale week, hét moment dat alles samen komt. Regisseur Rikkert Van Dijck neemt de taak op zich om de eersteling van één zee in goede banen te leiden. Carry Goossens had dit stuk al zeer lang op zijn “wish”-list staan om te spelen. Met Achter De Schermen stappen ze in de voetstappen van enkele grote internationale acteurs waaronder recent nog in de verfilming met Anthony Hopkins en Sir Ian McKellen.

Mathieu Van Nieulande

Marc Cnops, een tijdlang directeur van het Raamtheater, realiseert het ingenieuze decor van deze Achter De Schermen, waar het publiek een mooie inkijk krijgt in de loge van de grote acteur. Regisseur Rikkert Van Dijck wordt geassisteerd door aanstormend talent Mathieu Van Nieulande.
ACHTER DE SCHERMEN van Theatermaker één zee is te zien in het Fakkeltheater vanaf 10 november 2023 en zal door Vlaanderen toeren vanaf januari 2024.
Alle info op www.eenzee.be.
Tickets zijn reeds ter beschikking op www.fakkeltheater.be.