...

één zee stelt eersteling Achter De Schermen voor

één zee stelt Achter De Schermen voor

één zee stelt eersteling Achter De Schermen voor met topcast en straf creatief team. Achter De Schermen (naar The Dresser) met Carry Goossens, Frans Maas, Ann De Winne, Leen Dendievel, Erik Goris en Eve Van Avermaet. Theatermaker één zee, kondigde enkele maanden geleden een prachtige eerste productie aan: ACHTER DE SCHERMEN met Carry Goossens en Frans Maas in de hoofdrollen. Het gaat om een bewerking van The Dresser van Ronald Harwood, een stuk over liefde, over humor, over absolute toewijding en over triomf.

Achter De Schermen cast

Regisseur Rikkert Van Dijck

Carry speelt de rol van ’the dresser’, Frans speelt als Sir de rol van de oudere Shakespeare-acteur en ‘her Ladyship’ Ann De Winne  is Sir’s jarenlange minnares. Leen Dendievel als Madge, Erik Goris als Geoffrey  en Eve Van Avermaet als Irene. Sinds kort zijn de voorbereidingen écht van start gegaan. Regisseur Rikkert Van Dijck neemt de taak op zich om de eersteling van één zee in goede banen te leiden. Op 10 oktober stelden producenten Frank Aernout en Ann De Winne ook hun ambities voor i.v.m. één zee. Zij koesteren de ambitie om repertoirestukken terug in hun eer te herstellen en met veel liefde te spelen.

Carry Goossens

The Dresser, vertaald en bewerkt door Rikkert Van Dijck naar ACHTER DE SCHERMEN is de eersteling. Carry Goossens had dit stuk al zeer lang op zijn “wish”-list staan om te spelen. Met Achter De Schermen stappen ze in de voetstappen van enkele grote internationale acteurs waaronder recent nog in de verfilming met Anthony Hopkins en Sir Ian McKellen. Marc Cnops, een tijdlang directeur van het Raamtheater, realiseert het ingenieuze decor van deze Achter De Schermen, waar het publiek een mooie inkijk krijgt in de loge van de grote acteur. Regisseur Rikkert Van Dijck wordt geassisteerd door aanstormend talent Mathieu Van Nieulande.

Achter De Schermen Carry Goossens en Frans Maas

KORTE INHOUD 

Engeland, Londen 1942, Tweede Wereldoorlog
Een reizend theatergezelschap dat alleen Shakespeare speelt, probeert verstrooiing en cultuur te brengen tussen alle chaos en ellende. De steracteur en zijn assistent zijn onafscheidelijk verbonden. De acteur voert zijn strijd, de assistent anticipeert. De wereld probeert te overleven. De steracteur ook. De assistent probeert hem te helpen, achter de schermen.

ACHTER DE SCHERMEN  is te zien in het Fakkeltheater vanaf november 2023 en zal door Vlaanderen touren vanaf januari 2024.
Alle info op www.eenzee.be.
Tickets zijn reeds ter beschikking op www.fakkeltheater.be.

Carry Goossens
THE DRESSER

Carry Goossens (geboren als Edgard Goossens) is voornamelijk bekend van zijn rol als Oscar Crucke in “F.C. De Kampioenen” en zijn rol als Jef Van den Sande in “Lili en Marleen”, maar ook van “Code 37”, “De zonen van Van As” en Professor T” en zelfs “Der Dicke und der Belgier” in Duitsland. Recent speelde hij nog de titelrol in de film “Zeppos”.

Achter De Schermen Carry Goossens

Frans Maas
SIR

Frans Maas (geboren uit Nederlandse ouders) is een rasecht theateracteur, in het komische én het dramatische genre. Bij Toneelgezelschap Ivonne Lex en het Raamtheater speelde hij talrijke markante rollen. In Nederland toerde hij o.a. met de musical “Je Anne”. Hij speelde in de theaterversies van “Aspe” en is de Voorzitter in “Assisen” (BackStageproducties). Ook als soloacteur heeft Frans een mooie reputatie opgebouwd. Voor televisiekijkers blijft hij Jan Haesaerts in “Wij, Heren van Zichem, Rohalt in “Het Zwaard van Ardoewaan”, Miel in “Familie”, de Kolonel in “ROX”.

Achter De Schermen Frans Maes

Ann De Winne
HER LADYSHIP

Ann De Winne is musical-actrice van opleiding (Studio Herman Teirlinck) en schitterde o.a. in diverse voorstellingen in het Ballet van Vlaanderen en in andere gezelschappen, o.a. als Dorothy in “De Tovenaar van Oz” en als Donna in “Mamma Mia!”. Ann was al te zien in diverse TV-series (o.a. “Pa heeft een lief”, “Thuis” en “Nachtwacht”), is stemactrice en speelt bij diverse theaterhuizen zoals Loge10, Uitgezonderd!, Echt Antwaarps Theater, EWT, Deep Bridge, Het Achterland, …

Achter De Schermen Ann De Winne

Leen Dendievel
MADGE

Leen is voornamelijk bekend van haar rol als ‘Kaat’ in “Thuis, finalist in “Dancing With the stars” 2018 en zag je ook regelmatig op de bühne in Theater Aan De Stroom, Het Prethuis, Uitgezonderd, De Sven De Ridder company. Daarnaast kent het publiek haar vooral als schrijfster van de bestsellers ‘Asem’, ‘Georges en Rita’ en ‘Brief aan mijn kind’. Daarmee tourt ze doorheen cc’s en scholen onder de hashtag #ontheroadformentalhealth.

Achter De Schermen Leen Dendievel

Erik Goris
GEOFFREY

Erik speelde zijn eerste stuk in een regie van Rik Andries, kwam terecht bij Theaterspektakel onder de hoede van Walter Rits, en werd bekend op televisie door zijn rol als Rob in Familie, later als Guy in Thuis. Daarna kwamen rollen in TV-series, kortfilms en speelfilms. In theater speelde Erik o.a. bij Paljas Producties, Loge10, Music Hall en Het Achterland. En nu in zee met … één zee !

Achter De Schermen Erik Goris

Eve Van Avermaet
IRENE

Eve is freelance actrice, drama leerkracht en dramatherapeut. Als 9 jarige stond ze op de set voor de hoofdrol in de kortfilm ‘Er was een Luna’ (Pascale Bal). Ze behaalde een Master in de Dramatische Kunsten (Luca School of Arts Leuven) en volbracht een lerarenopleiding (KASK, Gent). Ze deed stage bij Nunc met de voorstelling ‘Het Geslacht Borgia, de trilogie’ waarmee ze jaren door Vlaanderen tourden. Ze speelde in ‘Flanders Fields – Eindbestemming Poperinge’ (Music Hall) en draaide de jongerenreeks ‘Deregelvan3s’ voor Ketnet.  Eve schitterde voor VRT in o.a. ‘Professor T’, ‘Gevoel voor Tumor’ en ‘ Thuis’ (waar ze collega werd van haar vader Bart). Eve is verbonden aan gezelschap BRT en maakt jeugdvoorstellingen onder de noemer Deezillusie.

Achter De Schermen Eve Van der Maet

Foto’s: House Of Entertainment.