...

KRAS‘ met That Is All That I Need’

Kras de nodige energieboost

KRAS‘ met That Is All That I Need’ de energieboost die u nodig had! Wanneer verschillende werelden elkaar ontmoeten, gebeuren er onvermijdelijk spannende dingen. Meet KRAS: raakpunt én smeltkroes van muziekstijlen, persoonlijkheden, energie en levenslust. Wil je nog maar de bandleden voorstellen, dan volgt een indrukwekkend lijstje namedropping waar geen enkele andere band mee kan uitpakken.

Kras That Is All I Need

De American Independent Music Awards

Of wat te denken van Blixa Bargeld (Einstürzende Neubauten/Nick Cave & The Bad Seeds), Mario Goossens (Triggerfinger), Janis Joplin, Meltheads, Ramses Shaffy, Hans Teeuwen, tot zelfs ‘Peaky Blinders’, ‘Borgman’, of de huidige kaskraker ‘WIL’? In 2013 won KRAS nog de American Independent Music Awards – met een nummer dat nog niet gereleased werd. Zò een band dus.

Niet in één hokje of stijl

Het repertoire van KRAS is – zal het je verbazen – niet in één hokje of stijl onder te brengen. Zelf bestempelen ze het als ‘dynamic rock chanson’ en dat is inderdaad een uitstekende omschrijving. Ook kwa taal beperken ze zich niet en blijkt KRAS de ultieme Europese band: Engels, Frans, Duits, Nederlands… tot zelfs verzonnen taal. En hoe dat alles live klinkt? Niets meer of minder dan een overrompelende ervaring, een wervelstorm on stage. Logisch, want KRAS is een échte live-band. Dat hoor je en dat voél je.

Staf Verbeeck

Maar laat je niks wijsmaken en oordeel vooral zelf. Laat ‘That Is All That I Need’ (opgenomen door living legend Staf Verbeeck)  je omverblazen met die verrassende mix van stijlen en die energieboost waarvan je nog niet besefte dat je ze nodig had. Lees die bio er nog eens op na om te begrijpen waar dat allemaal vandaan kwam. En druk impulsief op ‘repeat’. En daarna: nog eens.