...

Johan Van den Driessche stelt boek voor

Johan Van den Driessche stelt nieuwste boek voor

Johan Van den Driessche stelde samen met Vera Coomans en Thomas Devos (Madou) zijn nieuwste boek voor in Antwerpen. Dinsdagavond stelde auteur Johan Van den Driessche in de Antwerpse Rock Lobster City Lodge zijn tweede, spannende roman ‘Een Geur Van Zonsverbijstering’ voor aan het publiek. Naast de aanwezigheid van o.a. de bekende strafpleiter Walter Van Steenbrugge zorgden zangeres Vera Coomans en haar zoon zanger-gitarist Thomas Devos van Madou voor een exclusief huiskamerconcert. Naast Madou komen ook Paul van Ostaijen én de Antwerpse Sint-Jacobskerk voor in het boek.
‘Een Geur Van Zonsverbijstering’
is voor de ondernemende schrijver Johan Van den Driessche het vervolg op ‘OOIT’. In zijn tweede, spannende roman neemt de geboren en getogen Brusselaar, die ondertussen al vele jaren in West-Vlaanderen woont, de lezers mee in het verhaal van Dag, het hoofdpersonage.

Johan Van den Driessche

Beknopte inhoud

Die belandt in het bijzondere luistercafé ‘Alles Behalve De Muziek’. Naast een aparte muziekcollectie van 5000 elpees en cd’s trekt het café vooral aandacht met de aparte barvrouw Mady. In het verhaal brengt Johan een aantal belangrijke levensvragen aan bod, net als de kritische blik die hij werpt op de technologische revolutie. Mady maakt zich geen zorgen wanneer haar zoon verdwijnt. Dag start wel een intense zoektocht, waarbij de verhalen in de roman zich vervolgens afspelen in Flanders Fields, het Berlijn van David Bowie en Paul van Ostaijen én de Antwerpse Sint-Jacobskerk. “Het mooie aan dit boek is de gelaagdheid. Het verhaal leest vlot en makkelijk, maar door de linken en verbanden zitten er ook fijne passages in voor de meerwaardezoekers”, zegt Johan Van den Driessche. Met een Spotify-lijst voegt Johan nog een extra dimensie toe aan het verhaal van ‘Een Geur Van Zonsverbijstering’: “Wat is een film zonder de soundtrack? Het is geen muziekboek.

Een geur van zonsverbijstering

Walter Van Steenbrugge

Doch bij het begin van elk hoofdstuk citeer ik twee songs die toepasselijk zijn bij het verhaal. ‘Niets is voor altijd’ van de Vlaamse band Madou is daar een mooi voorbeeld van en meteen ook de reden waarom ik Vera Coomans én haar zoon David Devos heb uitgenodigd voor een uniek, exclusief akoestisch optreden tijdens de boekpresentatie. Dat ze hierdoor vereerd waren deed mij een groot plezier.”  De bekende Oost-Vlaamse strafpleiter Walter Van Steenbrugge was dinsdagavond één van de opvallende gasten in het publiek. “Het was een zeer originele manier om een nieuw boek voor te stellen en ik was verrast door het optreden van Madou. Een leuke aanvulling op de presentatie. Ik ken Johan al vele jaren. Ik ben geprikkeld door wat ik hier vanavond hoorde en heb mij gelijk met veel plezier een exemplaar van het boek aangeschaft. Ik ga er zo snel mogelijk aan beginnen (lacht)”.

Johan Van Den Driessche met Walter Van Steenbrugge

De nieuwe, spannende roman ‘Een Geur Van Zonsverbijstering’ van Johan Van den Driessche vind je in de boekhandel of kan je online bestellen.