...

Buren Van De Brandweer met ’t Smidje

Buren Van De Brandweer met nieuwe versie ’t Smidje

Buren Van De Brandweer trekt Laïs over de streep voor nieuwe versie van ’t Smidje’. Meer dan 20 jaar geleden scoorde de Belgische folkband Laïs al met ’t Smidje’, een song waarin een smid last heeft van zijn vrouw, omdat zij thuis de broek draagt. Ondertussen groeide het liedje, dat van origine een rondedans is, uit tot een ware Vlaamse klassieker. Nog steeds wordt er op ’t Smidje’ massaal gedanst op fuiven en feesten door jong en oud. Sinds de release heeft het nummer, samen met het eenvoudige, aanstekelijke dansje, nog geen minuut aan populariteit ingeboet. Laïs kreeg regelmatig de vraag om mee te werken aan een remix, maar hield steeds de boot af. Tot de sympathieke Buren van de Brandweer, dé Nederlandse partyband bij uitstek die ook in Vlaanderen al een trouw legertje volgers heeft, hen de vraag stelden. “We kennen ’t Smidje’ door de talrijke optredens die we de voorbije jaren al gaven in Vlaanderen.

Buren Van De Brandweer Laïs 't Smidje

Originele stemmen van Laïs

Het viel ons op dat de dj voor of na onze shows uitpakte met dat liedje en de zaal spontaan begon te dansen. Vervolgens zijn we op zoek gegaan naar het origineel. Onze eerste, nieuwe versie was er eentje met andere zangstemmen, maar dat werkte niet. Daarom trokken we onze stoute schoenen aan en maakten we een remix van ’t Smidje’ met de originele stemmen van Laïs. Nooit gedacht dat zij zo snel zouden reageren én oprecht enthousiast ons hiervoor de goedkeuring gaven. Uiteraard zijn de Laïs-stemmen een grote meerwaarde. De Buren van de Brandweer-remix, mét de originele stemmen van Laïs van ’t Smidje’ komt aanstaande vrijdag 13 oktober 2023 uit in Vlaanderen. Ook in Polen – daar is Laïs met dit nummer populair en geliefd – én in Nederland. Wij willen onze landgenoten inderdaad ook jullie befaamde dansje van ’t Smidje’ aanleren”, klinkt het bij Buren van de Brandweer enthousiast.

23.000.000 keer beluisterd op Spotify

Mét de originele stemmen van Laïs klinkt ’t Smidje’ relevanter dan ooit. Door o.a. ‘Lekker Pik’, ‘Laden En Lossen’ en ‘Pilsies Voor De Vat’ is Buren van de Brandweer erg succesvol en werd hun muziek ondertussen al meer dan 23.000.000 keer beluisterd op Spotify. Met hun remix van de Laïs-klassieker ’t Smidje’ nemen Buren van de Brandweer alvast een optie voor een grote najaarshit. “De kans is inderdaad groot dat onze versie snel zijn weg vindt naar de Moose Bars, studentencafés en op sociale media. De nieuwe, eigentijdse, dansbare versie van ’t Smidje’ die wij maakten, met de stemmen en goedkeuring van de originele Laïs-leden’ is er eentje die werkt en er vlotjes ingaat. Dat hebben we de voorbije weken gemerkt tijdens onze optredens in Vlaanderen. En dan moet het dansfeest op de dansvloer letterlijk nog losbarsten. We kunnen haast niet wachten”, aldus Buren van de Brandweer.

De Buren van de Brandweer-remix van Laïs – ’t Smidje’ verscheen op House of Entertainment en is digitaal beschikbaar.