...

Een winterwonderland in Canada: skiën en meer!

winter in Canada alain-wong-f-oxr0Lk5EU-unsplash

Een winterwonderland in Canada: skiën en meer!

Een winter in Canada: het op een na grootste land ter wereld. Een droombestemming voor velen en zeker weten prachtig voor iedereen. Misschien staat Canada nog niet op je lijstje, maar de natuurlijke schoonheid van dit land spreekt voor zich en weet zelfs de grootste sceptici te overtuigen. Canada is perfect voor de echte winter fans. Dit land is prachtig tijdens elk seizoen, maar in de wintermaanden is Canada een echt winterwonderland. Met littleamerica.be boek je een persoonlijke reis naar Canada die aan al jouw wensen en dromen voldoet.

Hit the slopes in Canada!

Canada heeft geweldige skigebieden voor de echte wintersporter. Verschillende van de meest bekende skigebieden ter wereld bevinden zich in Canada. Van Whistler Blackcomb, naar Banff, naar Lake Louise en door naar Mont Tremblant. Allemaal prachtige skigebieden om eens heerlijk te ontspannen tijdens je wintersportvakantie. Een rondreis Canada is perfect om al deze skigebieden eens goed te inspecteren en te testen. Begin maar vast met het inpakken van je gear!

Nog geen professional op de latten?

Geen zorgen, Canada heeft wel meer te bieden dan alleen skigebieden. Wat dacht je van prachtige besneeuwde wandelingen, hondensleeën met prachtige husky’s of ijsklimmen voor de echte durfal. In Canada vier je de winter in stijl met winterfestivals. Het Quebec Winter Carnival is een geweldig feestje waar je kunt genieten van alle winterse pracht en praal. Denk aan ijssculpturen, fakkeloptochten, heerlijke lokale gerechten, schaatsen en genieten van een lekkere warme chocomel. De Canadese keuken is sowieso gemaakt voor de winter. De gerechten zijn perfect om je warm te houden tijdens de koude winterse avonden.

Bewonder het noorderlicht in Canada

Als je denkt aan het noorderlicht, gaan je gedachten misschien gelijk naar Finland, IJsland of Lapland. Maar ook in Canada kun je genieten van dit magische natuurwonder. Tijdens de lange winternachten, heb je in Canada genoeg kans om het noorderlicht te spotten. Vooral in noordelijke regio’s zoals Yukon. Richt je ogen op de hemel en bewonder deze natuurlijke lichtshow. Zorg dat je een lekkere warme outfit aan hebt en geniet van deze geweldige ervaring die je nooit zult vergeten en waar je nog jaren over zult spreken. Canada is dus de perfecte bestemming voor de winterliefhebber die wil genieten van al het moois van dit prachtige seizoen. En als je ergens op de juiste plek bent daarvoor, is het wel Canada. Dus trek die wollen truien maar uit de kast en boek je ticket!

Enkele hoogtepunten in Canada

  1. Natuurwonderen: Van de majestueuze Niagara Falls in Ontario tot de ruige Rocky Mountains in Alberta, Canada staat bekend om zijn adembenemende natuurwonderen.
  2. Nationale Parken: Canada heeft talloze nationale parken, zoals Banff, Jasper, en Yoho, die bezoekers de kans geven om te wandelen, kamperen, en de lokale fauna te bekijken.
  3. Culturele Steden: Steden als Toronto, Vancouver, Montreal, en Quebec City bieden een mix van moderne architectuur, historische bezienswaardigheden, wereldberoemde festivals, en een bruisend nachtleven.
  4. Erfgoed en Inheemse culturen: Bezoek plekken als Haida Gwaii in British Columbia of maak kennis met de inheemse culturen in plekken zoals het Wanuskewin Heritage Park in Saskatchewan.
  5. Kustlijnen: Canada heeft de langste kustlijn ter wereld, van de ruige kusten van Newfoundland en Labrador tot de regenwouden van British Columbia.
  6. Wildlife Watching: Canada is een van de weinige plekken ter wereld waar je beren, elanden, walvissen en andere indrukwekkende dieren in het wild kunt zien.
  7. Het Noorderlicht: In gebieden zoals Yukon, de Northwest Territories, en Nunavut kun je dit natuurlijke fenomeen aanschouwen.
  8. Werelderfgoedlocaties: Van de oude nederzettingen in L’Anse aux Meadows tot het historische district Old Quebec, Canada is rijk aan UNESCO Werelderfgoedlocaties.
  9. Culinaire ervaringen: Proef de unieke Canadese keuken, van poutine en butter tarts tot verse zalm en esdoornsiroop.
  10. Sport en recreatie: Naast skiën en snowboarden, biedt Canada kansen voor kajakken, mountainbiken, vissen, en zelfs ijshockey – Canada’s nationale wintersport.

Kortom, Canada is een land vol diversiteit en schoonheid, dat zowel natuurliefhebbers als stedelijke avonturiers iets te bieden heeft.

Photo by Alain Wong on Unsplash