...

Koen Wouters en Pascal stellen Dakarwagen voor

Wauters Koen en Feryn Pascal Gaan naar Dakar

Koen Wouters en Pascal Feryn (Team Feryn) stellen op InterClassics hun nieuwe Dakar Rallywagen voor. Jarenlang waren Koen Wauters en Pascal Feryn van Team Feryn de vertrouwde gezichten in de Dakar Rally, maar na 12 deelnames met 10 aankomsten trokken ze in 2012 een streep onder hun rallyavontuur. De gepassioneerde rallyrijders ondernamen in 2021 al een poging met een herstart en namen in 2022 aan Dakar Classic deel. In 2023 werd hun wagen finaal afgekeurd waarna het team besloot om de Franse organisatie de rug toe te keren. Nu is er wel goed nieuws, want Koen Wauters en Pascal Feryn nemen met Team Feryn in januari 2024 voor het eerst deel aan de Africa Eco Race met een gloednieuwe wagen. Die stellen ze officieel voor in het weekend van vrijdag 17 tot zondag 19 november 2023 tijdens de InterClassics Classic Car Show in Brussels Expo.

Koen Wouters en pascal Feryn

400 exposanten op meer dan 40.000 vierkante meter

Met 400 exposanten op een oppervlakte van meer 40.000 vierkante meter is dit, sinds het verdwijnen van het Autosalon, het grootste indoor autoevent in de Benelux. Naast dealers met exclusieve oldtimers, youngtimers en supercars zijn er ook heel wat importeurs met nieuwe modellen aanwezig. Ter ere van het 100-jarige bestaan van Le Mans presenteert InterClassics een unieke collectie van 24 historische raceauto’s. Koen Wauters en Pascal Feryn zijn met Team Feryn nadrukkelijk aanwezig in Paleis 6, waar ze naast de voorstelling van hun nieuwe rallywagen ook uitpakken met een mini-bivak, een racetruck en nog diverse zaken waardoor de beursbezoekers meteen ook een bijzondere inkijk krijgt in de rallywereld. Tickets en info voor de 8ste InterClassics Classic Car Show Brussels vind je op https://interclassics.events.

InterClassics Classic Car Show Brussels (2)

Opnieuw rallyrijden met Team Feryn!

Beste autovrienden, ik heb fijn nieuws want ik ga opnieuw rallyrijden met Team Feryn!” Zo begint het filmpje dat Koen Wauters vandaag deelt op sociale media en waarin hij aankondigt dat hij samen met zijn goede vriend Pascal Feryn opnieuw van start gaat met het rallyteam Feryn. Na jarenlange, succesvolle deelnames aan de Dakar Rally neemt Team Feryn in januari2024 met een gloednieuwerallywagen voor het eerst deel aan de Africa Eco Race. Die start in Monaco en eindigt in Dakar. Tijdens de 8ste editie van InterClassics Classic Car Show Brussels, die van vrijdag 17 tot zondag 19 november 2023plaatsvindt in Brussels Expo kan het grote publiek exclusief kennismaken met de nieuwe wagen waarmee Koen en Pascal de wedstrijd zullen rijden. “Vrijdagvoormiddag wordt hij officieel onthuld in Paleis 6, de plek die we samen met het Belgische rallyteam uitbouwen tot iets bijzonders.

Koen Wouters team Feryn

Een racetruck en een mini-bivak

Naast dé wagen staan er nog tal van andere rallywagens, vind je er een racetruck en een mini-bivak. Op die manier krijgen onze bezoekers een apart inzicht hoe zo’n team werkt. Wie vragen heeft, kan die ook stellen tijdens onze drie beursdagen. De gedreven autofanaten Koen en Pascal zijn bij de voorstelling aanwezig en ik vermoed dat ze de dagen daarna ook regelmatig aanwezig zullen zijn op hun imposante stand”, zegt InterClassics-organisator Erik Panis. “Beste autovrienden, ik heb fijn nieuws want ik ga opnieuw rallyrijden met Team Feryn!” Zo begint het filmpje dat Koen Wauters vandaag deelt op sociale media en waarin hij aankondigt dat hij samen met zijn goede vriend Pascal Feryn opnieuw van start gaat met het rallyteam Feryn. Na jarenlange, succesvolle deelnames aan de Dakar Rally neemt Team Feryn in januari 2024 met een gloednieuwe rallywagen voor het eerst deel aan de Africa Eco Race.

Aankondiging InterClassics 2023

Start in Monaco en eindigt in Dakar

Die start in Monaco en eindigt in Dakar. Tijdens de 8ste editie van InterClassics Classic Car Show Brussels, die van vrijdag 17 tot zondag 19 november 2023plaatsvindt in Brussels Expo kan het grote publiek exclusief kennismaken met de nieuwe wagen waarmee Koen en Pascal de wedstrijd zullen rijden. “Vrijdagvoormiddag wordt hij officieel onthuld in Paleis 6, de plek die we samen met het Belgische rallyteam uitbouwen tot iets bijzonders. Naast dé wagen staan er nog tal van andere rallywagens, vind je er een racetruck en een mini-bivak. Op die manier krijgen onze bezoekers een apart inzicht hoe zo’n team werkt. Wie vragen heeft, kan die ook stellen tijdens onze drie beursdagen. De gedreven autofanaten Koen en Pascal zijn bij de voorstelling aanwezig en ik vermoed dat ze de dagen daarna ook regelmatig aanwezig zullen zijn op hun imposante stand”, zegt InterClassics-organisator Erik Panis.

InterClassics organisator Erik Panis

100-jarige bestaan van Le Mans

Het centrale thema van de 8ste InterClassics in Brussels Expo is dit jaar de viering van het 100-jarige bestaan van Le Mans. Erik Panis: “We trekken alle registers open en bouwen in de Patio van Brussels Expo het wereldberoemde circuit na, inclusief de tribunes en de startgrid. Ik heb al foto’s gezien en kan je verzekeren dat het er echt fantastisch gaat uitzien. Het Le Mans-gevoel komt gegarandeerd bovendrijven. Onze bezoekers kunnen aan de hand van professionele simulatoren, tijdens een virtuele race op het circuit van Le Mans, zelf uitzoeken of er een carrière als professionele racepiloot voor hen inzit. Zo leuk wordt het dus!” InterClassics Classic Car show Brussels vindt plaats in de Brussels Expohallen 4, 5 en 6 op vrijdag 17, zaterdag 18 en zondag 19 november 2023. Meer info en tickets via: https://interclassics.events/classic-car-show-brussels/

Foto’s: House Of Entertainment.