...

‘Marie-Antoinette’ brengt Broadway

‘Marie-Antoinette’in Torhout

Marie-Antoinette‘ brengt Broadway in West (End)-Vlaanderen, Fenomenale productie blaast publiek omver! ‘Marie-Antoinette’ is een uniek musicalspektakel van internationaal niveau, dat is zowat de algemene conclusie van het publiek na het meer dan geslaagde openingsweekend van deze werkelijk fenomenale productie. Het openluchtspektakel, dat op meeslepende wijze het fascinerende verhaal van de miskende, laatste koningin van Frankrijk vertelt.

Marie-Antoinette sfeerbeeld

Kasteel van Wijnendale

Dat vindt plaats op en rond de slotgracht van het prachtige Kasteel van Wijnendale (Torhout), dat zelf ook mooi geïntegreerd werd in het oogverblindende decor. De ruim 130 acteurs en figuranten op de scène, aangevoerd door een weergaloze Liesbeth Roose als ‘Marie-Antoinette’, spelen (soms letterlijk zelfs) met vuur en passie. Dit alles, in combinatie met de majestueuze kostuums, sublieme muziek en een weergaloos lichtspel , maken van ‘Marie-Antoinette’ een ongezien totaalspektakel.

Marie-Antoinette scenefoto's

Verbluffende totaalbeleving  Fan van musical? Ga dan zeker kijken!  Uniek voor ons land  Een verrassende avond  Broadway in hartje Houtland  Echt niet te missen Marie-Antoinette schittert aan het Kasteel van Wijnendale Magie aan de voet van het Kasteel  Het was subliem, zowel jong als oud worden aangemoedigd dit te ervaren. Je zult er geen moment  spijt van hebben 

Internationale interesse

Met deze musical streek er niet alleen een spektakel van internationaal niveau neer in Torhout, de productie brengt Broadway en de West End ook letterlijk naar West-Vlaanderen. Het unieke concept van het Belgische productiehuis Historalia om grote musicalspektakels te brengen op culturele erfgoedsites, wekt concrete aandacht vanuit het buitenland. Zo zullen deze en komende weken vooraanstaande delegaties uit de UK afzakken naar Torhout om te bekijken hoe een samenwerking met Historalia rond een bekende erfgoedsite in het Verenigd Koninkrijk in de toekomst gerealiseerd kan worden.  Wordt vervolgd….

Foto’s: House Of Entertainment.