...

De beste ideeën voor een vakantie in eigen land

De beste ideeen voor een vakantie in eigen land

De beste ideeën voor een vakantie in eigen land

Of het nu het klimaat is, of omdat je gewoon klaar bent met vliegvelden of langdurig in de auto zitten: vakantie vieren in eigen land is soms beter. Maar wat kun je eigenlijk doen in België en hoe zorg je dat je vakantie in eigen land de moeite waard is? We zetten een paar tips voor je op een rijtje.

Ga fietsen in de Ardennen

Het mag misschien een cliché zijn, maar fietsen in de Ardennen is nog altijd een van de beste vakantietrips om te ondernemen in België. In de Ardennen kun je bijvoorbeeld kiezen voor gewone routes op verharde wegen, maar er zijn ook mountainbikeroutes, zoals die van Houffalize.

 

In de vallei van de Viroin is fietsen met je gewone fiets of e-bike een prettige ervaring. Je vindt je uitrusting voor deze vakantie online via websites als BIKE24. Op deze sites ontdek je de beste fietsen, maar ook spullen voor je uitrusting zoals fietskleding of de juiste helm voor een veilige vakantie.

Hang de toerist uit in Brugge

We blijven even bij reisjes met een logische keuze, die je misschien daarom juist vermijdt. Heb je er weleens aan gedacht om een vakantie naar Brugge te boeken? Misschien niet, want Brugge is extreem toeristisch en voelt voor sommige Belgen als een enorm cliché.

Toch kan een zeer toeristische vakantie ook goed uitpakken. Vaar mee met een rondvaartboot in Brugge en ontdek de pracht van de stad van dichtbij. Brugge is uniek in Europa en een van de weinige goed bewaarde middeleeuwse steden met gebouwen als het Sint-Janshospitaal en het grote belfort.

Dit maakt Brugge een unieke stad in Europa, samen met het nabijgelegen Gent, waarmee de stad vaak concurreert als mooiste stad van het land.

Vergeet de grote steden: Leuven en Mechelen zijn leuker

Houd je van kleine en compacte dagjes uit in de stad? Ga dan zeker naar Leuven en Mechelen. Deze steden nabij Brussel bieden net zoveel charme als Gent, Antwerpen of Brugge, maar zijn net even wat compacter en minder toeristisch.

In Leuven kun je tegenwoordig ook wat vrijer ademen vanwege de nieuw ingevoerde ecozone die de uitstoot van CO2 en andere uitlaatgassen enorm heeft doen dalen in de studentenstad. Leuvenaars zelf zijn ook heel content met deze ecozone, meldt de VRT.

Ontdek de Oostendse Kreken

Doe je dit jaar de zee aan in Oostende? Dan moet je weten dat rondom de stad en het strand ook een uniek gebied is om te wandelen. Dit natte gebied wordt de Oostendse Kreken genoemd, en biedt wandelaars mooie paden door grasland, slootjes en de bijbehorende vergezichten met typische grote luchten en wolken die laagland zo bijzonder maken. Een perfect uitstapje als je eens een dagje niet aan het strand van Oostende wilt zitten.

Bezoek het magische kasteel van Walzin

België heeft veel mooie kastelen, maar het kasteel van Walzin is waarschijnlijk een van de mooiste van het land. Walzin is gebouwd op een rots en bevindt zich niet ver van de Franse grens. De burcht werd al in de 11e eeuw gebouwd, maar wat we nu zien is vooral een renovatie van latere jaren. Het kasteel torent hoog boven de rivier de Lesse uit, wat het een unieke aanblik geeft.

Photo by Simon