...

Audrey De Keersmaeker kiest voor de weg

Audrey De Keersmaeker kiest voor de weg

Audrey De Keersmaeker (De Ceuster Bonache Cycling Team) verlaat deze winter het veldrijden en kiest voor het wegwielrennen bij het Lotto-Dstny Ladies Team. Na eerdere sterke prestaties op de weg met o.a. een 2de plek op het BK tijdrijden én in de wegkoers van Lierde, heeft de 24-jarige Borgerhoutse wielrenster Audrey De Keersmaeker van het De Ceuster Bonache Cycling Team de knoop doorgehakt en beslist om het veldrijden in te ruilen voor het wegwielrennen. Dat laatste doet ze een stap hoger, want vanaf 1 januari 2024 sluit ze aan bij het Lotto Dstny Ladies Team. “Ik ben ontzettend dankbaar dat ik deze kans krijg en na nog een beperkte crosswinter, wat voor mij de ideale voorbereiding is op het nieuwe wegseizoen, kan overstappen naar de weg. Ik voel dat daar voor mij nieuwe groeimogelijkheden liggen en ik ben blij dat beide teams mij dat gunnen en daar vlot aan meewerken”, zegt wielrenster enthousiast.

Audrey De Keersmaeker

Wegwielrennen

Vrijdagmiddag heeft ze haar De Ceuster Bonache collega-rensters ingelicht over haar plannen. “Iedereen reageerde positief en wenste mij veel succes in mijn laatste maanden bij het team, maar vooral ook in het vervolgtraject op de weg”, zegt de Borgerhoutse wielrenster Audrey De Keersmaeker. “In mijn hoofd speelde het al geruime tijd, maar na sterke koersverlopen al vanaf begin wegseizoen besloot ik om de knop om te draaien en de komende jaren alles te zetten op het wegwielrennen. Hoe tof het veldrijden ook is, ik voel dat er voor mij meer kansen en mogelijkheden liggen op de weg. Ik besef dat ik nog hard ga moeten werken aan het opschuiven in de koers en het positioneren, waardoor ik zonder twijfel nog beter ga presteren. Een wegwedstrijd of een tijdrit? Geef mij maar beide, want ik sta open voor alle wegdisciplines. Dat lang doortrekken, tot diep in de finale, zoals ik dat afgelopen zomer deed in o.a. Nijlen en op het BK zijn ondertussen mijn handelsmerk geworden (lacht). Naar de toekomst toe zou het fijn zijn als we zon inspanningen ook kunnen verzilveren in een podiumplek of een overwinning. Het wordt niet makkelijk, maar toch is het mijn ultieme doel om ooit eens deel te nemen en echt actief mee te koersen in de Tour de France. Dat zou mooi zijn!

Lotte Kopecy-effect

Bij het De Ceuster Bonache Cycling Team zijn ze fier en steunen ze voluit de beslissing van Audrey De Keersmaeker. “Tijdens het wegseizoen zagen we Audrey groeien. Dat ze eind dit jaar de overstap maakt van het veld naar de weg, bij het Lotto Dstny Ladies Team, is voor ons ook een erkenning van haar talent. Ook al hebben wij een wegprogramma, bij ons ligt de teamfocus op het veldrijden. Wij spraken Audrey en merkten dat ze meer dan ooit gemotiveerd is voor haar laatste volledige crossmaanden bij ons in het veld, waarin we haar volledig ondersteunen. Dankzij de knalprestaties van kersvers wereldkampioene Lotte Kopecky is het vrouwenwielrennen populairder dan ooit én daar plukt ook het veldrijden zijn vruchten van. Vraag maar aan Ellen Van Loy, onze talent- en jongerenscout die de laatste weken wordt overspoeld met meisjes die wielrenster willen worden. Het wordt een mooie crosswinter”, zeggen hoofdsponsoren Davy De Ceuster én Dirk Verbeeck (Bonache) namens het wielerteam.

Audry De Keersmaeker

Foto’s: House Of Entertainment.

http://dcb-cycling-team.be/cx-team/