...

Ontdek de smaken van Amerika: een culinaire rondreis met het hele gezin

Ontdek de smaken van Amerika: een culinaire rondreis met het hele gezin

Ontdek de smaken van Amerika: een culinaire rondreis met het hele gezin

Bij Amerika denken de meesten van ons vast niet aan hoogstaande cuisine. We zien Amerikanen op tv vaak afhaalmaaltijden bestellen of uit eten en in veel gevallen staan er burgers, pizza en hotdogs op het menu. Dit is ook niet zo gek eigenlijk, want het zijn dingen waar het hele gezin, en vooral ook de kinderen, gek op zijn. Toch is er meer lekkers in dit land te vinden en dit kun je zelf ondervinden door een rondreis Amerika met gezin te maken en overal de lekkerste streekgerechten zelf te proeven. Wil jij ook een culinaire rondreis maken met het hele gezin en de smaken van Amerika ontdekken, lees dan snel verder.

Lokale producten

Maak je een rondreis met het hele gezin, dan wil je niet alleen fastfood of bij een wegrestaurant eten. Er zijn lokale producten genoeg om van te smullen. Denk er wel aan dat de producten vaak seizoensgebonden zijn en niet het gehele jaar verkrijgbaar zijn. Wil je ook culinair verwend worden met het hele gezin op je vakantie naar Amerika? Ga dan zeker de volgende lekkernijen eens proberen: de perziken van Georgia, de chocolade en pompoenen van Pennsylvania, de kersen van Michigan, Schaal- en schelpdieren van Mississippi, krab van Washington, Wijn van Missouri, een verse fruitmand van Idaho, citrusfruit van Arizona, kaas van Vermont en bosbessen van Rhode Island.

Lokale gerechten

Er zijn een aantal typisch Amerikaanse gerechten die je echt eens moet proeven tijdens een culinaire roadtrip met het hele gezin. Geniet van de producten die we kennen uit de films maar ook eens echt willen uitproberen. Voorbeelden hiervan zijn Amerikaanse hamburgers, hotdogs of chili cheese hot dogs, cheesecake, chocolate chip cookies, Thanksgiving kalkoen of American pancakes. Je zult verrast zijn over de smaken en het hele gezin zal hiervan zeker smullen. Voor de wat verfijndere smaken, maar daarom zeker niet minder lekker, is er de Clam chowder, De Reuben-Sandwich, hot fudge sundae, Dungeness crab cake, de Huckleberry pie en de Philly cheesesteak. Alhoewel deze typische Amerikaanse gerechten hun oorsprong vinden in een bepaald gebied of stad zijn er vaak varianten van dit populaire lekkers ook verkrijgbaar in andere delen van het land.

Lekker smullen in Amerika

Lekker rondreizen door Amerika en overal lekker genieten van lokale lekkernijen en delicatessen. Alhoewel wij misschien denken dat het land ons culinair niet veel te bieden heeft, zullen de smaken en veelzijdigheid van typische lokale producten en gerechten verrassen en het hele gezin laten smullen.

 

Photo by Yoad Shejtman on Unsplash